Ελλάδα: Επιστρέφει στην Junior Eurovision; ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Πολύ καλά διαβάσατε η Ελλάδα είναι πιο κοντά από ποτέ στην επιστροφή της στην Junior Eurovision. Για πρώτη φορά μετά από 12 ολόκληρα χρόνια, η ΕΡΤ σκέφτεται σοβαρά να επιστρέψει στον παιδικό διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που φέτος θα πραγματοποιηθεί στην Βαρσοβία της Πολωνίας, στις 29 Νοεμβρίου.

Τις επόμενες ημέρες η απόφαση της ΕΡΤ για την Junior Eurovision 2020

Μέχρι στιγμής καμία απόφαση δεν έχει ληφθεί και όλα θα καθορισθούν τις επόμενες ημέρες, ίσως και αυτή την εβδομάδα. Η ΕΡΤ όπως και όλες οι υπόλοιπες δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της EBU, έχει λάβει την πρόσκληση για την συμμετοχή της στον 18ο διαγωνισμό της Junior Eurovision και είναι η πρώτη φορά από το 2009 όταν και αποσυρθήκαμε από τον θεσμό, που εξετάζεται το ενδεχόμενο της επιστροφής μας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες μας η απόφαση θα ληφθεί από την διοίκηση της ΕΡΤ και τις Διεθνείς Σχέσεις της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης. Αν τελικά δηλώσουμε συμμετοχή, αυτό θα εντάσσεται σε μια συνολική προσπάθεια της εταιρείας, να αποκτήσει καινούριο πρόγραμμα μετά από μια δεκαετία περίπου, που λειτουργούσε χωρίς νέες παραγωγές. Λίγες ημέρες νωρίτερα ανακοινώθηκε η παραγωγή νέων τεσσάρων σειρών, αλλά και νέων εκπομπών, που η διοίκηση της ΕΡΤ ευελπιστεί ότι θα φέρουν περισσότερους τηλεθεατές στις συχνότητες της.

Εννιά χώρες έχουν δηλώσει συμμετοχή για την Βαρσοβία

Μέχρι στιγμής εννιά χώρες έχουν επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους για την Junior Eurovision 2020. Ο διαγωνισμός σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις των διοργανωτών για πρώτη φορά θα πραγματοποιηθεί σε τηλεοπτικό studio.

Οι χώρες που έχουν δηλώσει συμμετοχή είναι:

  • Γαλλία
  • Γεωργία
  • Ιρλανδία
  • Ισπανία
  • Ιταλία
  • Ολλανδία
  • Πολωνία
  • Ρωσία
  • Ουκρανία

Ο διαγωνισμός πραγματοποιείται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πολωνία, μετά την back to back νίκη της Πολωνίας πέρσι, με την Viki Gabor και το Superhero.

https://www.youtube.com/watch?v=TvmqnNxnuJM

H Ελλάδα στην Junior Eurovision

Η Ελλάδα συμμετείχε στον παρθενικό διαγωνισμό της Junior Eurovision 2003. Ακολούθησαν άλλες πέντε συμμετοχές μέχρι και το 2008. Τα πρώτα τρία χρόνια η ΕΡΤ τα πήγαινε περίφημα καταφέρνοντας πάντα να βρίσκεται στην πρώτη δεκάδα της τελικής βαθμολογίας. Από το 2006 όμως και μετά η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη. Το 2007 μάλιστα η χώρα μας κατέλαβε την τελευταία θέση, κάτι που δεν έχει γίνει ποτέ σε κανέναν άλλο διαγωνισμό της EBU. Όλες οι ελληνικές συμμετοχές αναδείχθηκαν μέσα από ανοιχτή επιλογή και έναν εθνικό τελικό. Η καλύτερη μας συμμετοχή ήταν το Τώρα Είναι Η Σειρά Μας, με τους Αλέξανδρο Χουντά και Κάλλι Γεωργέλλη, που το 2005 κατέλαβαν την έκτη θέση!

Εμείς ευχόμαστε η ΕΡΤ να πει το ΝΑΙ και να δούμε την χώρα μας να διαγωνίζεται ξανά στην Junior Eurovision!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την συμμετοχή της Ελλάδας στην Junior Eurovision 2020.

2 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Εκτός από τι ότι η πορεία μας σε αυτό τι διαγωνισμό είναι μετριοτατη, νομίζω ότι δεν είχε και υψηλή τηλεθέαση όταν συμμετείχε η χώρα μας(βασικός λόγος της απόσυρσης μας). Ευχάριστα νέα πάντως καθώς και εγώ θα ήθελα την Ελλάδα (και τη Κύπρο) να επιστρέφουν στο διαγωνισμό, ο οποίος φαίνεται όλο και να “μεγαλώνει”. Πάντως αν αυτό συμβεί ομολογουμένως θα ναι μια αναπάντεχη επιστροφή για πολλούς, μέρα από 12 χρόνια…

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *