Ελλάδα: “Αν είχα σκηνοθέτη ίσως και να μου έλεγε τι να κάνουμε, αλλά δεν είχα ούτε αυτό” αναφέρει με παράπονο η Γιάννα Τερζή!

Μια δήλωση που θα συζητηθεί πραγματοποίησε πριν από λίγο στο λογαριασμό της στο TikTok η Γιάννα Τερζή. Η τραγουδίστρια που μας εκπροσώπησε στην Eurovision 2018, με το Όνειρο Μου, χωρίς όμως να καταφέρει να προκριθεί στον τελικό παρά τις προσδοκίες όλων, απαντώντας σε σχόλιο θαυμάστριά της, αναφέρει για την παρουσία της στην σκηνή του διαγωνισμού, ότι αν είχε σκηνοθέτη θα της έλεγε τι πρέπει να κάνει, αλλά δεν είχε ούτε αυτό.

Η Γιάννα Τερζή μετά τον αποκλεισμό της, με δηλώσεις της κατά καιρούς συντηρεί μία παραφιλολογία σχετικά με τους λόγους που δεν κατάφερε το Όνειρο Μου, να προκριθεί στον τελικό και να έχει την τύχη που οι περισσότεροι fans αλλά και τα στοιχήματα προέβλεπαν, πριν την έναρξη των προβών. Μάλιστα πάντοτε όταν ερωτάται για το τι έφταιξε τελικά, αφήνει ερωτηματικά, λέγοντας πως κάποια στιγμή θα αποκαλύψει τους λόγους της αποτυχίας της.

Πριν από λίγο στο λογαριασμό της στο TikTok, η Γιάννα Τερζή ανέφερε κάτι που πραγματικά μας προβλημάτισε, αφού μέχρι στιγμής γνωρίζαμε διαφορετικά πράγματα. Συγκεκριμένα απαντώντας σε ένα θετικό σχόλιο θαυμάστριας της αναφέρει για την συμμετοχή της στην Eurovision 2018:

Αν είχα σκηνοθέτη ίσως και να μου έλεγε τι να κάνουμε, αλλά δεν είχα ούτε από αυτό.

Γιάννα Τερζή

Αυτό βέβαια που γνωρίζουμε όλοι, τόσο από τις επίσημες ανακοινώσεις της ΕΡΤ, αλλά και από όσα η ίδια, η Γιάννα Τερζή, ανέφερε στις συνεντεύξεις τύπου στην Λισαβόνα, είναι ότι υπεύθυνη της σκηνοθετικής επιμέλειας της συμμετοχής της ήταν η Chali Jennings, η οποία μάλιστα όπως ίσως θυμάστε, ανέλαβε να “πυροδοτήσει” τα πυροτεχνήματα στον ημιτελικό, εξαιτίας του λάθος του σκηνοθέτη της διοργάνωσης, στην Jury Rehearsal του ημιτελικού.

Τα δημοσιεύματα τότε ανέφεραν ότι η Chali Jennings ήταν προσωπική επιλογή της Γιάννας Τερζή και ήταν αυτή που εμπνεύσθηκε την σκηνική παρουσίαση της ελληνικής συμμετοχής στην Λισαβόνα.

Εύλογα λοιπόν δημιουργούνται ερωτηματικά μετά από αυτή την δημόσια τοποθέτηση της Γιάννας Τερζή στα κοινωνικά της δίκτυα, για το ποιος τελικά ήταν ο ρόλος της Chali Jennings και ποιος ήταν υπεύθυνος για την σκηνική εμφάνιση της συμμετοχής μας, που ομολογουμένως στοίχισε, μεταξύ άλλων την πρόκριση της Ελλάδας στον τελικό.

 

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Σίριαλ το έχει κάνει δύο χρόνια τώρα… Ναι υπήρχαν αρκετά τεχνικά ζητήματα αλλά όταν ξέρεις τι ζητάς σαν αποστολή μέχρι την τελική βραδιά έχουν επιλυθεί τα όποια προβλήματα…
    Το 2018 το μόνο που είχαμε ετοιμάσει ήταν 2 πυροτεχνήματα, καπνοί και ένα μπλε χέρι. Ο,τι στήθηκε επί σκηνής δεν είχε καμία σχέση με το τραγούδι πόσο μάλλον με το μήνυμα του, το οποίο για να μεταφερθεί (όντας στα ελληνικά) θα έπρεπε να είχε μια δυνατή παρουσία με νόημα. Κάτι σαν διάλογο μεταξύ ερμηνεύτριας και φωνητικών και αρκετή θεατρικότητα(κάτι σαν αρχαίος χορός) με ωραία κοντινά πλάνα θα επικοινωνούσε καλύτερα το νόημα του τραγουδιού. Τώρα το σύνολο ήταν αδύναμο. Και πραγματικά όταν όλοι μίλησαν για προβληματικό στήσιμο ή ομάδα της Τερζή και η ίδια εθελοτυφλουσε. Ποτέ δεν ανέλαβαν την ευθύνη να πουν αυτό το φτωχικό πράγμα είχαμε σκεφτεί και δε μας βγήκε, αντιθέτως έριχναν τι μπαλάκι είτε σε ελλιπή στήριξη της ΕΡΤ(κάτι που γνώριζαν εξαρχής) είτε στους διοργανωτές, μέχρι και για πρόβλημα με το τελωνείο έλεγαν! Και έστω ότι ισχύουν εν μέρει αυτά για το στήσιμο, για την χείριστη ερμηνεία της ποιος έφταιγε! Που μεγαλύτερη διαφορά μεταξύ live και audio σε τραγούδι δεν παίζει να έχει υπάρξει ξανά… Αλλού πατούσε (όταν το θυμόταν) η Γιάννα άλλου τα φωνητικά! Για τον αμανέ της και τα αμήχανα πλάνα της που έμοιαζε σαν χαμένη, ας μην επεκταθω…
    Εν ολίγοις υπηρξε ένα τραγούδι με προοπτικές 5αδας και το χαντακωσαν σκηνικά και φωνητικά με κάθε δυνατό τρόπο… Δεν τους φταίει κανείς, ούτε αδικήθηκαν.
    Όσο για την ίδια την Γιάννα καλά να είναι αλλά αν ξανά θελησει να αναμειχθει με το θεσμό καλύτερα ας περιοριστεί στη σύνθεση/στίχους…

    Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Δε γνωρίζω τις τεχνικές λεπτομέρειες και τα παρασκήνια.
    Το μόνο που ξέρω είναι ότι υπήρχαν πολύ χειρότερες συμμετοχές και εμφανίσεις από αυτήν της Ελλάδας εκείνη τη χρονιά και ότι σε κάθε περίπτωση αξίζαμε να περάσουμε (πάνω κάτω τα ίδια ισχύουν και για το 2019).

    Απάντηση
  3. Eurodisaster
    Eurodisaster says:

    Ο σκηνοθέτης θα της έδειχνε και πώς να τραγουδάει άραγε;
    Κανείς δεν φταίει για το βατερλό της. Μόνο η ίδια, η αταλαντοσύνη της και η έπαρσή της.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *