Ισραήλ: Με το Songland η επιλογή της συμμετοχής από την Eurovision 2022;

Η ισραηλινή καθημερινή εφημερίδα Israel Hayom,  αναφέρει σε πρόσφατο ρεπορτάζ της ότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας (ΚΑΝ), διαπραγματεύεται με αμερικανική εταιρεία παραγωγής, προκειμένου να εντάξει στο πρόγραμμα της το Songland, ένα μουσικό talent show, μέσω του οποίου σχεδιάζει να επιλέγει και την συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision.

Τέλος για το HaKokhav HaBa

Από τον περασμένο Δεκέμβριο ήδη η ΚΑΝ είχε ανακοινώσει ότι το The Next Star (HaKokhav HaBa)που από το 2015 είναι ο τρόπος ανάδειξης του ισραηλινού εκπροσώπου στον διαγωνισμό, θα πάψει να συνδέεται με την Eurovision. Θυμίζουμε βέβαια ότι το εν λόγω πρόγραμμα δεν προβάλλονταν στην δημόσια τηλεόραση, αλλά σε ιδιωτικό κανάλι. Στόχευση της ΚΑΝ ήταν να αναλάβει η ίδια με ένα νέο πρόγραμμα, τόσο την ανάδειξη του εκπροσώπου της χώρας στον διαγωνισμό, όσο και την επιλογή της συμμετοχής. Μάλιστα για τον σκοπό αυτό είχε ζητήσει προτάσεις από διάφορες εταιρείες παραγωγής.

Το γεγονός βέβαια ότι η Eden επελέγη με απευθείας ανάθεση προκειμένου να εκπροσωπήσει το Ισραήλ στην Eurovision 2021, έχει πάει για αργότερα τα σχέδια της ΚΑΝ, αλλά αυτό φυσικά δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης δεν σχεδιάζουν ήδη τα επόμενα βήματά τους.

Συζητήσεις για το Songland

Η μεγάλης κυκλοφορίας free press, Israel Hayom, αποκαλύπτει ότι το talent show που θεωρούν ότι είναι ο καταλληλότερος αντικαταστάτης του HaKokhav HaBa είναι το Songland. Τι είναι όμως το Songland;

To Songland είναι ένα καινούριο μουσικό talent show, που ξεκίνησε το 2019 στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC. Για πρώτη όμως φορά, δεν διαγωνίζονται επίδοξοι τραγουδιστές, αλλά δημιουργοί!

Αναλυτικότερα, κάθε εβδομάδα ένας γνωστός τραγουδιστής είναι καλεσμένος στο “Songland” για να ακούσει άγνωστους δημιουργούς, τραγουδώντας το πρωτότυπο υλικό τους. Τέσσερις διαγωνιζόμενοι – συνθετες θα παρουσιάσουν τα αρχικά τους κομμάτια μπροστά στον φιλοξενούμενο καλλιτέχνη και σε τρεις από τους πιο επιτυχημένους και περιζήτητους παραγωγούς μουσικής, οι οποίοι θα λέγαμε είναι οι coaches και βρίσκονται σταθερά, καθ’ όλη τη διάρκεια του διαγωνισμού.

Οι στίχοι, ο ρυθμός, η μελωδία και η ιστορία κάθε τραγουδιού θα εξεταστούν από το πάνελ καθώς οι παραγωγοί και οι φιλοξενούμενοι καλλιτέχνες, συμμετέχουν σε μια ζωντανή συζήτηση σχετικά με τους τρόπους δημιουργικής προσαρμογής τους, ώστε να ταιριάζουν καλύτερα στο στυλ και την ευαισθησία του καλλιτέχνη, που είναι καλεσμένος κάθε εβδομάδα.

Στην συνέχεια, ο καλλιτέχνης ηχογράφησης θα επιλέξει τις μελωδίες των τριών διαγωνιζόμενων συνθετών, για να προχωρήσουν στην ηχογράφηση στο στούντιο και θα τους συνδυάσει ο καθένας με τον παραγωγό που ταιριάζει καλύτερα για να τελειοποιήσει το τραγούδι τους. Στο στούντιο, τα τραγούδια θα διαμορφωθούν με απροσδόκητους τρόπους καθώς ο τραγουδοποιός και το ντουέτο των παραγωγών συνεργάζονται για να κερδίσουν τον καλλιτέχνη ηχογράφησης. Στο τέλος, θα επιλεγεί ένας νικητής και το τραγούδι του θα ηχογραφηθεί και θα κυκλοφορήσει στην αγορά! Στις δύο τηλεοπτικές σεζόν το “Songland” δημιούργησε πολλές επιτυχίες στο top chart, συμπεριλαμβανομένων επτά τραγουδιών που πέτυχαν την 1η κατάταξη στο μουσικό chart του iTunes.

Το “Songland” έχει εκτελεστικό παραγωγό, τον βραβευμένο παραγωγού με Emmy, Audrey Morrissey (για το The Voice). Η ιδέα επινοήθηκε από τους Stewart, Morrissey και Dudynsky.

Μεγάλα ονόματα της αμερικανικής μουσικής σκηνής, βρήκαν μέσα από το Songland τα επόμενα hits τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε τους will.i.am, Leona Lewis, OneRepublic, Usher κ.α.

Θα μπορέσει μέσω του Songland να βρει το Ισραήλ την πέμπτη νικητήρια συμμετοχή του στον διαγωνισμό;

Πηγή: Israel Hayom, Wikipedia, Songland
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *