Κροατία: Δεν αποκλείει την συμμετοχή του στο Dora 2021 ο Damir Kedzo | Η αντίδραση της HRT!

Είναι ένας από τους πιο δημοφιλής καλλιτέχνες στην Κροατία, ενώ φέτος μετά την νίκη του στο Dora με το τραγούδι, Divlji vjetre, ήταν ο εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό της Eurovision. H απόφαση όμως HRT να πραγματοποιήσει εκ νέου το Dora για την επιλογή του εκπροσώπου και της συμμετοχής στην Eurovision 2021, όπως ήταν φυσικό τον απογοήτευσε.

Ο Damir Kedzo ήλπιζε μέχρι τέλους

Σε συνέντευξη του στην Jutarnji, ο Damir εκφράζει την λύπη του για το γεγονός ότι δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα του στον επόμενο διαγωνισμό, εντούτοις αφήνει ανοιχτή την χαραμάδα να επιστρέψει στο Dora 2021 και να διεκδικήσει εκ νέου την κροατική εκπροσώπηση στην Eurovision.

Τα βασικά σημεία της σημερινής του συνέντευξης:

– Αισθάνεται πολύ απογοητευμένος από την απόφαση της HRT, η οποία μάλιστα του κοινοποιήθηκε με e-mail.

– Θέλει να πιστέψει ότι αυτή η απόφαση είναι η καλύτερη για την Κροατία στην Eurovision 2021 και την προώθηση της κροατικής μουσικής σκηνή.

– Ανέφερε ότι το “Divlji vjetre” επιλέχθηκε από τον λαό της Κροατίας και αυτή είναι μια νίκη που κανείς δεν θα πάρει από αυτόν.

– Πίστευε ότι το HRT θα τον επιβεβαιώσει ως διαγωνιζόμενο για την Κροατία αφού 19 χώρες επιβεβαίωσαν τους τραγουδιστές του περασμένου έτους, ακόμη και οι γείτονές τους (Σλοβενία, Σερβία, Βουλγαρία) επέλεξαν τους τραγουδιστές τους από την Eurovision 2020, αλλά όταν είδε ότι το HRT δεν αρνήθηκε το άρθρο της Jutarnji την περασμένη εβδομάδα, κατάλαβε ότι ήταν αλήθεια.

– Όταν δημοσιεύτηκε το άρθρο της Jutarnji, αυτός και ο μάνατζερ του πήραν πολλές τηλεφωνικές κλήσεις συμπαράστασης, αλλά επικεντρώθηκε στην οπτικοποίηση του μουσικού βίντεο για το νέο του τραγούδι.

– Ερωτηθείς για το Dora 2021, είπε “δεν θα σταματήσω ποτέ τα όνειρα για να πάω στην Eurovision”

– Το άλμπουμ του θα κυκλοφορήσει σύντομα.

H απάντηση της HRT

Η απάντηση βέβαια της κροατικής δημόσιας τηλεόρασης δεν άργησε να έρθει, μέσω του επίσημου ιστοτόπου της.

– Ο Damir μπορεί να λάβει μέρος στο Dora 2021, όπως και οι υπόλοιποι καλλιτέχνες

– Πολλές από τις συμμετέχουσες χώρες πραγματοποιούν εκ νέου εθνικό τελικό για την ανάδειξη της συμμετοχής τους.

– Ο Damir και ο μάνατζερ του ενημερώθηκαν όντως με e-mail, αφού δεν παρευρέθηκαν στην προηγούμενη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Prisavlje, παρότι είχαν προσκληθεί για αυτό.

Στην Οπατία στις 27 Φεβρουαρίου η επιλογή του εκπροσώπου της Κροατίας

Το HRT θα επιλέξει τον εκπρόσωπο του για την Eurovision 2021 στην πόλη της Οπατίας, μέσω του Dora 2021, στις 27 Φεβρουαρίου 2021. Ήδη, με σχετικά της σχόλια στα κοινωνικά δίκτυα, η Nina Kraljić, πρώην νικήτρια του The Voice, κάτοχος του βραβείου καλύτερης γυναίκας τραγουδίστριας στην Κροατία το 2016 και εκπρόσωπος της χώρας στην Eurovision την ίδια χρονιά, με το Lighthouse, ανέφερε ότι υπάρχει μεγάλη η πιθανότητα να την δούμε να διαγωνίζεται στο Dora 2021.

Παρακάτω η εμφάνιση της Nina Kraljić στην Eurovision 2016, όπου κατέλαβε την 23η θέση:

Πηγή: eurosong.hr, jutarnji
1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *