Κύπρος: 10+1 καλλιτέχνες για την Eurovision 2021 – Editorial

Το ΡΙΚ επιβεβαίωσε με μια λιτή ανακοίνωση, τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας τις προηγούμενες ημέρεςΟ Sandro δεν θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2021. Tο νησί της Αφροδίτης θα εκπροσωπήσει κάποιος γνωστός καλλιτέχνης σε Ελλάδα και Κύπρο ή κάποιος κυπριακής καταγωγής ερμηνευτής.

Ήδη όπως σας κάναμε γνωστό, ο τραγουδοποιός Γιώργος Παπαδόπουλος δήλωσε έτοιμος να εκπροσωπήσει την πατρίδα του στην Eurovision 2021.

Ποιος όμως θα είναι ο επόμενος εκπρόσωπος της Κύπρου στον Διαγωνισμό τραγουδιού; Ποιοι άλλοι καλλιτέχνες θα μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Ολλανδία τον Μάιο του 2021; Στο παρόν άρθρο θα σας παρουσιάσουμε 10+1 καλλιτέχνες που έχουν τα φόντα να είναι οι εκπρόσωποι της Κύπρου στην Eurovision 2021.

Νο1 – Charris Savva

Την πρωτογνωρίσαμε το 2008 όταν εκπροσώπησε την Κύπρο στο Διαγωνισμό τραγουδιού της Junior Eurovision, μαζί με την Έλενα Μαννούρη, όπου με το τραγούδι «Γιούπι Για» έφεραν το νησί της Αφροδίτης στη 10η θέση. Λίγα χρόνια αργότερα και συγκεκριμένα το 2015, μαζί με το Νέαρχο Ευαγγέλου, διεκδίκησαν την εκπροσώπηση της Κύπρου στη Eurovision, με το τραγούδι «Δειλά δεν Αγαπώ» χωρίς να πάρουν το εισιτήριο για την Αυστρία.

Ο λόγος για την 22χρόνη Charis Savva, η έχει παραδεχτεί πως το κεφάλαιο της Eurovision είναι ανοιχτό για εκείνη. Σε συνέντευξη της στο περιοδικό Peoplegreece.com, δήλωσε έτοιμη να βρεθεί στη σκηνή της Eurovision.

Νο2 – Νέαρχος Ευαγγέλου

Ο Νέαρχος έγινε γνωστός στους fans της Eurovision από τη συμμετοχή του στον εθνικό τελικό της Κύπρου το 2015. Το 2015  ο Νέαρχος συμμετείχε στο Eurovision Song Project, τον εθνικό τελικό του ΡΙΚ για την επιλογή της Κύπρου στο διαγωνισμό της Eurovision. Μαζί με τη Χάρις Σάββα, με ένα δικό του τραγούδι το Δειλά Δεν Αγαπώ, φθάνουν μέχρι τα έξι καλύτερα τραγούδια κερδίζοντας την αγάπη του κοινού, αλλά και την εκτίμηση της κριτικής επιτροπής.

Το 2018 συμμετείχε στο The Voice of Greece γυρνώντας  εύκολα τις καρέκλες και των τεσσάρων coaches. Εκεί κατάφερε με τις εκπληκτικές εμφανίσεις του να φτάσει μέχρι τον ημιτελικό του show. Ο Νέαρχος που ζει πλέον μόνιμα στην Αθήνα, αφού ολοκλήρωσε τις μουσικές του σπουδές στο Ηνωμένο Βασίλειο, κάνει τα πρώτα του βήματα στα μουσικά πράγματα της χώρας, πραγματοποιώντας πολλές ζωντανές εμφανίσεις.

Πριν ένα χρόνο, κυκλοφόρησε το πρώτο του single, γραμμένο από το ίδιο με τον τίτλο «Θα Τ’ Αντέξω», ενώ στις αρχές του νέου έτους μας παρουσίασε και το δεύτερο του single με τίτλο «Βάλε Μας Φωτιά».

Νο3 – Σοφία Πατσαλίδου

H Σοφία Πατσαλίδου εκπροσώπησε την Κύπρο στην Junior Eurovision 2014, με το τραγούδι Η πιο όμορφη μέρα, καταλαμβάνοντας την ένατη θέση με 69 βαθμούς. Η Σοφία αυτή την περίοδο ζει και ηχογραφεί στο Ηνωμένο Βασίλειο με ομάδα παραγωγής των μεγαλύτερων γνωστών διεθνών ονομάτων με πολλά hits. Σύντομα αναμένεται να κυκλοφορήσει τα νέα της single και Ε.P., στις αρχές του 2020.

Στις 7 Νοεμβρίου του 2019, άνοιξε τη συναυλία του διασημότερου και πιο επιτυχημένου Ιταλού καλλιτέχνη των τριών τελευταίων δεκαετιών, Eros Ramazzotti στην Λεμεσό.

Τέλος, βρέθηκε στην ετήσια λίστα με τους Hot 100 Live Unsigned Artists and Bands 2019 του αμερικανικού μουσικού περιοδικού Music Connection.

Νo4 – Μαρίνα Τζιάνγουιρθ

Με μητέρα Κύπρια και πατέρα Ιρλανδό, η 19χρονη, Μαρίνα Τζιάνγουιρθ, από τη Λευκωσία αποτέλεσε μήλον της έριδος για τους τέσσερις κριτές του TheVoice of Greece το 2018, οι οποίοι διεκδίκησαν τη νεαρή τραγουδίστρια, με τον Σάκη Ρουβά ωστόσο, να κερδίζει τη «μάχη». Η Μαρίνα κατάφερε να εντυπωσιάσει τους πάντες, φτάνοντας μέχρι τον τελικό και κερδίζοντας τη δεύτερη θέση.

Τον Απρίλιο του 2019, ο Σάκης Ρουβάς και η γλυκιά Μαρίνα, ανέβηκαν μαζί στη σκηνή του MadWalk και ερμήνευσαν το τραγούδι Shallow, το βραβευμένο με Όσκαρ χιτ της Lady Gaga από την ταινία A Star Is Born με τον Bradley Cooper.

Νο5 – Αναστάσιος Ράμμος

Τον γνωρίσαμε για πρώτη φορά το 2015, όπου κυκλοφόρησε το πρώτο του single με τίτλο «Να Αγαπάς» από την Panik Records. Η μουσική ήταν πάντα μέρος της δικής του ζωής και το πρώτο τραγούδι που συνέθεσε και ερμήνευσε ήταν στην ηλικία των 16 ετών. Έκτοτε συμμετείχε σε μουσικές μπάντες, εκφράζοντας τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες, συμμετείχε σε 4 School Wave Festivals, έχει πρωταγωνιστήσει σε τηλεοπτικές διαφημιστικές καμπάνιες και παράλληλα λειτουργεί tattoo studios σε Αθήνα και Κύπρο.

Έκτοτε έχει συνεργαστεί με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας. Μεγάλη επιτυχία σημείωσε όταν κυκλοφόρησε με το Number One της Ελλάδος, Έλενα Παπαρίζου το τραγούδι, Αν Με Δεις Να Κλαίω, που έχεις γραφτεί εκτός των άλλων και από τον ίδιο. Τέλος, ανήκει και στην ομάδα των Arcade, που βρίσκονται πίσω από μεγάλες επιτυχίες, όπως η φετινή μας συμμετοχή SUPERG!RL.

Νο6 – Christiana Loizu

Η Χριστιάνα Λοΐζου γεννήθηκε στις 19 Ιανουαρίου 1990 στη Λάρνακα. Εργάστηκε στο National Opera and Ballet της Βουλγαρίας και το 2015 προσπάθησε ανεπιτυχώς να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision με “Sailing Ships, Pirates and Dragons” μαζί με την Μαριάννα Μοσκοφιάν.

Το 2015 και ενώ ζούσε τότε στο Λιντς δοκίμασε τις δυνάμεις της στο The X-Factor Βουλγαρίας (4η σεζόν) καταφέρνοντας μάλιστα να κερδίσει στο τέλος και την πρώτη θέση.

Το όνομα της έχει εμπλακεί με την Eurovision, για να εκπροσωπήσει την Βουλγαρία το 2016 αλλά και την Κύπρο.

Νο7 – Ίαν Στρατής

Ο Ίαν Στρατής έχει γεννηθεί και έχει μεγαλώσει στην Αθήνα. Σε ηλικία 11 ετών έκανε την πρώτη του εμφάνιση στην τηλεόραση και συγκεκριμένα στην εκπομπή Καλώς τους της Ρούλας Κορομηλά στον Alpha. Το 2016 δήλωσε συμμετοχή στο μουσικό διαγωνισμό The X-Factor, όπου κατέκτησε τη δεύτερη θέση.

Ακολούθησαν πολλές live εμφανίσεις, ενώ τα τελευταία χρόνια έχει πρωταγωνιστήσει στα μεγάλα μιούζικαλ. Πέρσι, ήταν ένα από τα επικρατέστερα ονόματα για να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ρότερνταμ, ενώ ο ίδιος δηλώνει ανοιχτός να βρεθεί στη σκηνή του μεγαλύτερου μουσικού διαγωνισμού της Ευρώπης.

Νο8 – Ανδρομάχη Δημητροπούλου

Την Ανδρομάχη Δημητροπούλου τη γνωρίσαμε μέσα από τη συμμετοχή της στο The Voice, την άνοιξη του 2015.  Τηνπρώτη της τηλεοπτική εμφάνιση στο μουσικό show του ΑΝΤ1 ήταν και το εισιτήριο για τη συνεργασία της με τον Νίκο Βέρτη.

Στη συνέχεια πραγματοποίησε εμφανίσεις στο πλευρό του Κωνσταντίνου Αργυρού, ενώ δεν άργησε να κυκλοφορήσει και πρώτα της τραγούδια από την Panik Records.

Νο9 – Aphrodite

Η Αφροδίτη Λιάντου ή αλλιώς Aphrodite, είναι μόλις 20 χρονών. Κόρη της γνωστής ηθοποιού Εβελίνας Παπούλια έχει πάρει το καλλιτεχνικό της ταλέντο της Η μουσική ήταν και ο βασικός λόγος που άφησε την Ελλάδα για να πάει στο Λονδίνο και να ακολουθήσει ανάλογες σπουδές.

Στις 18 Ιανουαρίου άνοιξε τη μεγάλη συναυλία της Μαρίζας Ρίζου στο Garage στο Λονδίνο. Αν και βρίσκεται μικρό διάστημα στα μουσικά πράγματα έχει ήδη κυκλοφορήσει 4 προσωπικά single.

Τέλος, εμφανίστηκε μαζί με την μητέρα της στα MadWalk 2019, αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις.

Νο10 – Βαγγέλης Κακουριώτης

Τον γνωρίσαμε το 2013, μέσα από το συγκρότημα Boys and Noise αλλά  πλέον κάνει σόλο καριέρα. Ο λόγος για τον 23χρονο Βαγγέλη Κακουριώτη. Είναι ένα από τα μεγαλύτερα pop είδωλα της νέας γενιάς και έχει ένα από τα πιο φανατικά φαν κλαμπ καλλιτεχνών, τους VKators. Κάθε του δημοσίευση στο Instagram μαζεύει χιλιάδες likes, ενώ οι εμφανίσεις τους είναι πάντα ασφυχτικά γεμάτες.

Συμμετείχε στο show χορού, Dancing With The Stars, όπου κατέκτησε την πρώτη θέση. Πέρα από ερμηνευτής, είναι και συνθέτης αφού γράφει και τα δικά του τραγούδια.

Πέρσι, τον είδαμε στην πιο «καυτή» pop συνεργασία στα φετινά MAD VMA, με τον Luca Hänni, που εκπροσώπησε την Ελβετία στη Eurovision 2019 με το «She Got Me».

Ο ίδιος δηλώνει έτοιμος να πάει στην Eurovision, ενώ τα δύο τελευταία χρόνια το όνομα του πέφτει στο τραπέζι στου νησιού για την εκπροσώπηση της Κύπρου στον Διαγωνισμό.

Νο11 – Ήβη Αδάμου

Την γνωρίσαμε το 2009 μέσα από το μουσικό show The X-Factor όπου τερμάτισε την 6η θέση. Από τότε η καριέρα της εκτοξεύτηκε και θεωρείται από τους πιο επιτυχημένους διαγωνιζομένους σε talent show στη χώρα μας.

Το 2012, εκπροσώπησε την Κύπρο στη Eurovision, με το τραγούδι “La La Love”, κατακτώντας την 16η θέση. Αγαπητή ιδιαίτερα στους φανς του Διαγωνισμό με το τραγούδι να σημειώνει επιτυχία ακόμη και σήμερα.

Έχει στο ενεργητικό της πολλά τραγούδια, συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής βιομηχανίας σε Ελλάδα και Κύπρο, συμμετοχές σε μιούζικαλ, εμφανίσεις και συναυλίες ακόμη και στο εξωτερικό.

Πέρσι, δέχτηκε πρόταση από το ΡΙΚ να εκπροσωπήσει ξανά την Κύπρο στην Eurovision 2020 αλλά αρνήθηκε.

Θα θέλατε να εκπροσωπήσει κάποιος από τους παραπάνω καλλιτέχνες την Κύπρο στην Eurovision 2021; Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια ή ψηφίστε στο παρακάτω poll.

Υ.Γ. Το παρόν άρθρο αφορά καθαρά προσωπική άποψη του συντάκτη.

6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Chris Koul
    Chris Koul says:

    Τους μισούς που αναφέρετε δεν τους ξέρουμε και τους άλλους μισούς ελάχιστα τους υπολογίζουμε. Μόνο Ήβη ή Ίαν. Όλοι οι άλλοι να βρουν άλλη δουλειά.

    Απάντηση
  2. Thodoris
    Thodoris says:

    Νομίζω ήρθε η ώρα να πάμε με καμία μπαλάντα στην Eurovision. Η κατάλληλη καλλιτέχνης είναι η Χριστίνα Λοΐζου κατά την γνώμη μου.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *