Eurovision 2010s – Ελλάδα: Ψηφίστε τις αγαπημένες σας συμμετοχές από την δεκαετία που πέρασε!

Το 2020 αποτελεί την αρχή μιας νέας δεκαετίας και στο EurovisionFun έχουμε ξεκινήσει την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της κάθε χώρας ξεχωριστά για την δεκαετία που πέρασε.

Κάθε φορά, καλούμαστε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας συμμετοχή μιας χώρας για την περίοδο 2010-2019, παίρνοντας τις χώρες με αλφαβητική σειρά (βάσει της ονομασίας τους στην αγγλική γλώσσα). Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια:

  1. Την βαθμολογία της συνακτικής ομάδας του EurovisionFun όπου έπειτα από τις ψήφους μας το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στο σύστημα βαθμολογίας της Eurovision (1-8,10,12)
  2. Την δική σας βαθμολογία, με αναγωγή στο ίδιο σύστημα, έπειτα από σχετικό poll και το πέρας 24 ωρών, στο οποίο “κλειδώνει” το αποτέλεσμα

Το άθροισμα των δύο αυτών βαθμολογιών δίνει και την τελική κατάταξη την οποία θα μαθαίνετε σε σχετικό άρθρο.


Χώρα #18 – Ελλάδα

Η Ελλάδα μέχρι και το 2019 μετράει 40 συμμετοχές, κάνοντας ντεμπούτο το 1974 με την Μαρινέλλα και το τραγούδι “Κρασί, θάλασσα και τ’αγόρι μου“, το οποίο τερμάτισε στην 11η θέση του μεγάλου τελικού. Από αυτές, τις 38  κατάφερε να βρεθεί στον τελικό έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό μία φορά, το 2005. Φέτος, στην έναρξη της νέας δεκαετίας, επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από την Stefania και το τραγούδι “SUPERG!RL“.

Η Ελλάδα την δεκαετία του 2010

  • Συμμετοχές: 10
  • Τελικοί: 8
  • Καλύτερη θέση: 6η (2013)
  • Χειρότερη θέση: 16η – ημιτελικός (2016)

Ψηφοφορία

Στο poll που ακολουθεί, επιλέξτε έως και τις πέντε (5) αγαπημένες σας συμμετοχές της Ελλάδας, για την δεκαετία που μας πέρασε:


6 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    2010: Χαρακτηριστική περίπτωση ψευτο-έθνικ ποπ, με την οποία κάναμε θραύση εκείνες τις εποχές της “ευμάρειας” στη γιουροβίζιον. Συν το γεγονός ότι ο Αλκαίος δε μου αρέσει καθόλου ως καλλιτέχνης.

    2011: Αξιοπρεπής προσπάθεια τόσο συνθετικά όσο και ερμηνευτικά. Δεν μπορώ να πω ότι έδενε και πάρα πολύ το ζεϊμπέκικο με το ραπ όμως.

    2012: Ότι απεχθάνομαι, όχι μόνο στη γιουροβίζιον, αλλά στη μουσική γενικότερα. Φτηνιάρικο σαχλοποπάκι του σωρού, με έναν στίχο στα αγγλικά επιπέδου B junior. Το χειρότερο μας με διαφορά.

    2013: Από το χειρότερο στο καλύτερο (σε μια χρονιά που όλα σε γενικές γραμμές τα τραγούδια του τελικού μας ήταν αξιοπρεπή). Τέλειο δείγμα ska με Βαλκάνιο ήχο, από ένα πολύ ταλαντούχο συγκρότημα. Η τρίτη πιο αγαπημένη μου Ελληνική συμμετοχή ever (μετά από αυτές του 1997 και του 1976).

    2014: Σαν άκουσμα δεν είναι του γούστου μου. Αλλά δε με χαλάει κιόλας. Στο λαϊβ είχαν θέμα τόσο ο Risky Kidd όσο και ο Ραπτάκης (μείναν από ανάσες προς το τέλος).

    2015: Ψιλοαδιάφορη μπαλάντα (αξιοπρεπής σε γενικές γραμμές). Η ανάσα της Κυριάκου καθ’ όλη τη διάρκεια του live πάντως ακουγόταν ενοχλητική.

    2016: Εδώ είμαστε! Ναι, ήταν ερασιτέχνες (αν και ποτέ δεν κατάλαβα γιατί αυτό από μόνο του είναι κάτι το αρνητικό). Ναι, το ρεφρέν ειδικά ήταν έως και αστείο (με τους στίχους στα Ποντιακά δεν είχα κανένα πρόβλημα και βγάζανε και χαμόγελο). Ναι, η intro ήταν εντυπωσιακή και μας προϊδέαζε για κάτι πολύ καλό που ποτέ δεν ακούσαμε στο υπόλοιπο τραγούδι… Παρόλα αυτά (unpopular opinion) δεν είναι ότι χειρότερο έχουμε στείλει τα τελευταία χρόνια, και κυρίως: υπήρχαν πολύ χειρότερα τραγούδια και εμφανίσεις στον ημιτελικό μας και αξίζαμε τελικό.

    2017: Δεν είμαι φαν των τραγουδιών της Demy, όμως σαν ερμηνεύτρια θα άξιζε ένα καλύτερο τραγούδι. Και ακριβώς επειδή ξέρανε ότι το τραγούδι είναι πολύ περιορισμένων δυνατοτήτων, έριξαν όλο το βάρος στη σκηνική παρουσία (με αμφισβητούμενα αποτελέσματα από αισθητική άποψη).

    2018: Είμαι φαν του συγκεκριμένου τραγουδιού (όχι τόσο της Τερζή). Όσο κατώτερο των περιστάσεων όμως και να θεωρήθηκε το live μας (προσωπικά διαφωνώ), σε καμία περίπτωση δεν αξίζαμε αυτό το αποτέλεσμα.

    2019: Συνθετικά και ερμηνευτικά ότι καλύτερο έχουμε στείλει μετά το 2013. Άλλη μια περίπτωση μου αξίζαμε πολύ περισσότερα από όσα πήραμε στην ψηφοφορία.

    Ψήφισα 2011, 2013, 2016, 2018 και 2019.
    Σε γενικές γραμμές θα έλεγα ότι όταν στέλνουμε τραγούδια που δε μου αρέσουν, πηγαίνουμε καλά, και το αντίθετο (με εξαίρεση το 2013) 🙂

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Ελλάδα από τις χώρες που το έχασε λίγο έως πολύ αυτή τη δεκαετία.
    2010: δεν ήμουν ιδιαίτερα φαν του τραγουδιού και κυρίως του Αλκαίου.
    2011: εξαιρετική προσπάθεια. Μια από τις καλύτερες μας συμμετοχες αυτή τη δεκαετία αν και θα μπορούσε να έλειπε το ραπ.
    2012: Στις 5 χειρότερες ελληνικές συμμετοχές. Σαν σύνθεση μετριοτατη, ενώ σκηνοθετικά, στιχουργικά και ερμηνευτικά άγγιζε τα όρια του χυδαίου.
    2013: μία από τις καλύτερες συμμετοχες μας αυτή τη δεκαετία και από τις αγαπημένες μου. Ειδικά η ενέργεια τους επί σκηνής ήταν ξεσηκωτικη.
    2014: αξιόλογη προσπάθεια που όμως δεν περνούσε στον τηλεθεατή, για αυτό και ενώ στην αρένα γινόταν χαμός εν τέλει φτάσαμε μέχρι την 20η θέση. Φωνητικά ειδικά ο riskykidd ήταν πολύ αδύναμος.
    2015: το τραγούδι είχε ένα βασικό πρόβλημα. Μέχρι τα μισά σε κοιμιζε, ενώ μετά γινόταν πομπώδες σε κουραστικό βαθμό. Η Κυριάκου και η σκηνική παρουσία ήταν αξιοπρεπέστατη.
    2016: ανεπιτυχής μείξη χιπχοπ-ποντιακων από ερασιτέχνες με εμφανείς δυσκολίες στο λάιβ.Σκηνικα ήμασταν ο φτωχός συγγενής σε σχέση με το τι έστειλαν άλλες χωρες. Μια από τις 5 χειρότερες ελληνικές συμμετοχές. Εντούτοις τα πρώτα 30 δευτερόλεπτα και ο αμανές μου άρεσαν.
    2017: προχειροφτιαγμένο τραγούδι (3 βασικά) που προσπάθησαν να το σώσουν με τηλεοπτικά τρικ σε μια άρτια σκηνική παρουσία. Θεωρώ πως η Demy άξιζε κάτι καλύτερο.
    2018: υπέροχο κομμάτι αλλά δυστυχώς μόνο στο audio. Σκηνικά και ερμηνευτικά ήταν σκέτη τραγωδία. Το ότι συμμετείχε και στον δύσκολο ημιτελικο νομίζω το οδήγησε στον αποκλεισμό. Με άλλη σκηνική προσέγγιση και ερμηνευτρια θα είχε καλύτερη τύχη.Όμως το αγαπώ σαν κομματι.
    2019: Εξαιρετικη συμμετοχη,που δείχνει ότι η Ελλάδα δεν στέλνει μόνο έθνικ συμμετοχες. Όμορφη σύνθεση και ιδιαίτερη ερμηνεία. Η σκηνική παρουσία δίχασε καπως και πράγματι θα ήθελε κάτι πιο μινιμαλ, πιο κοντά στο βίντεο κλιπ (μοναδικό αισθητικο αποτελεσμα) αλλά σε καμία περίπτωση δεν άξιζε να τερματίσει 21ο.
    Αγαπημένες συμμετοχες: 2019/2018/2013 ακολουθεί το 2011 και το 2015 ως αξιοπρεπή συμμετοχη.
    Χειρότερες συμμετοχες: 2012/2016
    ΥΓ: Για το 2020,αν γινόταν ο διαγωνισμός νομιζωυ θα είχαμε την καλύτερη μας θέση από το 2013 και μετά. Όχι τόσο για το τραγούδι όσο λόγω της ίδιας της Στεφανίας η οποία για το 2021 αξίζει κάτι πολύ καλύτερο από το “supergirl”. Λογικά θα μπορούσε να φτάσει κάπου μεταξύ 12ης-15ης θέσης.

    Απάντηση
  3. SpirK
    SpirK says:

    Μια μέτρια δεκαετία βάσει αποτελεσμάτων, ελαφρώς αδικημένη η Ελλάδα θα έλεγα.
    1. 2018: Καταλαβαίνω τους υπόλοιπους που δε το βάζετε ψηλά λόγω ερμηνείας και παρουσιασης αλλά δε μπορώ να παραβλέψω ότι το τραγούδι ήταν εξαιρετικό. Σίγουρα αδικήθηκε αλλά κ εγω άμα ήμουν ξένος πιθανον να μη μου έκανε κλικ.
    2. 2013: Η πιο άρτια συμμετοχή μας. Δυνατό και πιασαρικο τραγούδι, όμορφη παρουσίαση. Πολύ κοντά στο πρώτο μου και θα έλεγα ότι και αυτό ελαφρώς αδικήθηκε.(Μια τετράδα την άξιζε)
    3. 2011: Άλλη μια άρτια συμμετοχή. Ενδιαφέρον παντρεμα και πολυ ωραια ερμηνεία.
    Από 4η έως 7η θέση που ακολουθεί μου αρέσουν όλα σχεδόν το ίδιο.
    4. 2015: Μια καλή μπαλάντα με μια επίσης καλή ερμηνεία. Μια 15αδα την άξιζε σίγουρα.
    5. 2019: Έπεσε λίγο στη κατάταξη μου μετά απ’το διαγωνισμό. Ωραίο τραγούδι που παροτι είχε φορτωμένη παρουσία σίγουρα δεν ήταν για 21η θέση.
    6. 2010: Όχι εντελώς του γουστου μου αλλά πλήρες σε άποψη ερμηνείας και παρουσιας.
    7. 2017: Θεωρώ ότι έχει πολυ όμορφα κουπλε και γέφυρα αλλά στο ρεφρέν χαλάει λίγο. Δε τρελάθηκα με την εμφάνιση.
    8. 2012: Μέτριο τραγούδι με περίεργη χορογραφία. Η ίδια το πουλησε βέβαια αλλά πήραμε αυτό που μας άξιζε.
    9. 2014: Ποτέ δε μου άρεσε ιδιαίτερα Σκηνικά ήταν ωραίο ειδικά στις αρχές αλλά η ερμηνεία είχε θέματα.
    10. 2016: Πέραν απ’το εισαγωγικό κομμάτι δεν μπορώ να πω ότι μου αρέσει κατι αλλο.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *