Eurovision 2010s – Εσθονία: Ψηφίστε τις αγαπημένες σας συμμετοχές από την δεκαετία που πέρασε!

Το 2020 αποτελεί την αρχή μιας νέας δεκαετίας και στο EurovisionFun έχουμε ξεκινήσει την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της κάθε χώρας ξεχωριστά για την δεκαετία που πέρασε.

Κάθε φορά, καλούμαστε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας συμμετοχή μιας χώρας για την περίοδο 2010-2019, παίρνοντας τις χώρες με αλφαβητική σειρά (βάσει της ονομασίας τους στην αγγλική γλώσσα). Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια:

  1. Την βαθμολογία της συνακτικής ομάδας του EurovisionFun όπου έπειτα από τις ψήφους μας το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στο σύστημα βαθμολογίας της Eurovision (1-8,10,12)
  2. Την δική σας βαθμολογία, με αναγωγή στο ίδιο σύστημα, έπειτα από σχετικό poll και το πέρας 24 ωρών, στο οποίο “κλειδώνει” το αποτέλεσμα

Το άθροισμα των δύο αυτών βαθμολογιών δίνει και την τελική κατάταξη την οποία θα μαθαίνετε σε σχετικό άρθρο.


Χώρα #13 – Εσθονία

Η Εσθονία μέχρι και το 2019 μετράει 26 συμμετοχές, κάνοντας ντεμπούτο το 1993 με την Janika Sillamaa και το τραγούδι “Muretut meelt ja südametuld“, το οποίο τερμάτισε στην 5η θέση του ημιτελικού, χωρίς να πάρει την πολυπόθητη πρόκριση. Από αυτές, τις 16 κατάφερε να βρεθεί στον τελικό έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό μία φορά, το 2001. Φέτος, στην έναρξη της νέας δεκαετίας, επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από τον Uku Suviste και το τραγούδι “Whar Love Is“.

Η Εσθονία την δεκαετία του 2010

  • Συμμετοχές: 10
  • Τελικοί: 6
  • Καλύτερη θέση: 6η (2012)
  • Χειρότερη θέση: 18η – ημιτελικός (2016)

Ψηφοφορία

Στο poll που ακολουθεί, επιλέξτε έως και τις πέντε (5) αγαπημένες σας συμμετοχές της Εσθονίας, για την δεκαετία που μας πέρασε:


4 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    10, 12, 15, 16, 17.

    Ίσως η χώρα με τον κορυφαίο, μουσικά, εθνικό τελικό το πρώτο μισό της δεκαετίας του 10 (Mimicry κλπ, το χει χάσει βέβαια λίγο τελευταία).
    Ξεχωρίζω το Siren, τόσο ιδιαίτερο και πρωτοποριακό (το #1 μου μαζί με την Ισπανία για το 2010) και το Goodbye To Yesterday (από τα ελάχιστα radio friendly τραγούδια της γιουροβίζιον που λατρεύω. Τα πλάνα της κάμερας στον Stig και την Elina ήταν απλά εκπληκτικά).

    Απάντηση
  2. Κωνσταντίνος
    Κωνσταντίνος says:

    Η Εσθονία έχεις στείλει αρκετά όμορφες συμμετοχές αυτή τη δεκαετία. Κορυφαίες εκείνες το 2012/2015/2018. Την πεντάδα μου συμπληρώνει η συμμετοχή τους το 2016(απίστευτα αδικημένη. Όχι μόνο αποκλείστηκε αλλά τερμάτισε και τελευταία) και εκείνη το 2011, που όμως στο λάιβ και σκηνικά ήταν πολύ μέτριο το αποτέλεσμα.
    Η πιο αδικημένη συμμετοχή τους, μακράν το 2016 και η χειρότερη αυτή του 2017 που αν και “φαβορί” τελικά πήρε ο,τι του άξιζε…

    Απάντηση
    • όχι άλλο κάρβουνο
      όχι άλλο κάρβουνο says:

      Όντως αδικημένο το Play.
      Όσο για το Verona, προσωπικά λατρεύω αυτήν την 80ίλα, αλλά μάλλον πλήρωσε την εμφανή έλλειψη χημείας μεταξύ των δύο ερμηνευτών.

      Απάντηση
      • Κωνσταντίνος
        Κωνσταντίνος says:

        Δεν μου άρεσε ποτέ ιδιαίτερα, πόσο μάλλον τόσο όσο είχε αρέσει στη πλειονότητα των φανς. Ωστόσο θα συμφωνήσω με την έλλειψη χημείας καθώς το όλο αποτέλεσμα έβγαινε κάπως αμήχανο και “παγωμένο”τηλεοπτικά,σε αντίθεση με την εξαιρετική χημεία των Stig Rasta και Elina,το 2015.

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *