Eurovision 2021: Οι ημερομηνίες του 65ου διαγωνισμού!

Ο κύβος ερρίφθη! Εδώ και έναν μήνα γνωρίζουμε και επίσημα πως το Ρότερνταμ θα είναι η πόλη που θα φιλοξενήσει τη Eurovision 2021, πλέον ξέρουμε και τις ημερομηνίες που θα λάβει χώρα ο επόμενος διαγωνισμός. Οι Ολλανδοί διοργανωτές επέλεξαν για τη διεξαγωγή της Eurovision 2021 τις ημερομηνίες 18 –  20 – 22 Μαΐου.  Επισήμως πλέον όλα είναι έτοιμα για το Ρότερνταμ και το μεγάλο μουσικό πάρτι της επόμενης χρονιάς!

Η επίσημη ανακοίνωση των ημερομηνιών

Η ανακοίνωση έγινε μέσα από την επίσημη ιστοσελίδα του διαγωνισμού, τα κοινωνικά δίκτυα της EBU, αλλά και την ολλανδική δημόσια τηλεόραση.

Όταν ο Duncan Laurence κέρδισε τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision για την Ολλανδία το 2019, συνολικά εννέα πόλεις έθεσαν αρχικά υποψηφιότητα με την ελπίδα να φιλοξενήσουν τον διαγωνισμό. Η συνέχεια όμως αποδείχθηκε δύσκολη για πολλές από αυτές, αφού μία-μία απέσυρε την υποψηφιότητα της, ξεκινώντας με το Λεοβάρντεν, αφού η αρένα που διέθετε,δεν πληρούσε τις απαιτήσεις ύψους που ορίστηκε από την EBU.

Στη συνέχεια, το Άμστερνταμ, η Χάγη και η Μπρέντα έφυγαν από τον αγώνα διεκδίκησης, λόγω διαφόρων θεμάτων, με πέντε μόνο πόλεις να υποβάλουν επισήμως την υποψηφιότητά τους. Τελικά απέμειναν το Ρότερνταμ και το Μάαστριχτ, για να καταλήξουμε στην επιλογή του Ρότερνταμ.

Μπορεί ο φετινός διαγωνισμός να μη διεξήχθη λόγω κορονοϊού, όμως οι απανταχού Eurofans θα έχουν την ευκαιρία να το γνωρίσουν στην επόμενη έκδοση του θεσμού. Ελπίζοντας, βέβαια, πως δε θα φτάσουμε στο σημείο να ακυρωθεί η Eurovision για 2η συνεχόμενη χρονιά.

Μια πόλη στο κέντρο της Ευρώπης

Το Ρότερνταμ έχει το μεγαλύτερο λιμάνι της Ευρώπης και είναι καλά συνδεδεμένο με πλοίο με το Ηνωμένο Βασίλειο και τη Γαλλία. Οι ταξιδιώτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο Ρότερνταμ από το αεροδρόμιο Schiphol του Άμστερνταμ μπορούν να φτάσουν εκεί μέσα σε περίπου 20 λεπτά με το τρένο. Η πόλη απέχει 23χλμ από τη Χάγη και 61χλμ από την Ουτρέχτη. Εκτός από τα τρένα, το Ρότερνταμ διαθέτει διάφορες μεθόδους μεταφοράς, όπως τραμ, μετρό και λεωφορεία καθώς και λεωφορεία νερού.

Αυτή θα είναι η πέμπτη φορά που η Ολλανδία φιλοξενεί τον διαγωνισμό της Eurovision στο έδαφος της (1958, 1970, 1976 και 1980), αλλά η πρώτη στο Ρότερνταμ! Δεν υπολογίζεται, φυσικά, η ακύρωση της Eurovision 2020.

Oι ημερομηνίες διεξαγωγής των τριών σόου

Το Ahoy Rotterdam θα έχει την τιμή να φιλοξενήσει την 65η Eurovision τη δεύτερη/τρίτη εβδομάδα του Μάη. Πιο συγκεκριμένα, ο 1ος ημιτελικός θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαΐου, ο 2ος ημιτελικός στις 20 Μαΐου και ο Μεγάλος Τελικός στις 22 Μαΐου.

Ευχή όλων μας αποτελεί η όσο το δυνατόν πιο ομαλή διεξαγωγή της Eurovision 2021! Εμείς, ως Eurovision Fun, θα σας προσφέρουμε την πιο άμεση και έγκαιρη ενημέρωση, για ότι αφορά τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

Και, φυσικά, Θεού θέλοντος, κορονοϊού επιτρέποντος πρόθεσή μας είναι να παρευρεθεί μια ιδιαίτερα μεγάλη αποστολή στο Ρότερνταμ που θα καλύψει για εσάς ότι συμβαίνει στην Ολλανδική πόλη κατά τη διάρκεια του διαγωνισμού!

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    Πωπω… 18 Μαϊου 2021 μοιάζει τόσο μακρινό!

    Και τώρα που έχει τελειώσει και τυπικά αυτή η ιστορία, έχω να πω το εξής:
    Ειδικός δε είμαι για να ξέρω, όμως άντε να συμφωνήσω ότι η δημόσια υγεία είναι πάνω από όλα και γιαυτό ακυρώθηκε ο φετινός διαγωνισμός.
    Το γεγονός όμως, ότι ποτέ δεν μπήκε στο τραπέζι το ενδεχόμενο να διεξαχθεί ο διαγωνισμός έστω και με κάποιες “εκπτώσεις” λόγω συγκυρίας, το θεωρώ απαράδεκτο και με κάνει να πιστεύω ότι για λόγους που όλοι ψιλιαζόμαστε αλλά ποτέ δε θα μάθουμε, είχε προαποφασιστεί η μετάθεση του διαγωνισμού για του χρόνου αφού συγκεκριμένοι κύκλοι πίεζαν προς αυτήν την κατεύθυνση απορρίπτοντας από την πρώτη κιολας στιγμή κάθε εναλλακτική πρόταση.

    Απάντηση
    • Κωνσταντίνος
      Κωνσταντίνος says:

      Θα συμφωνήσω απόλυτα…
      Μια απόφαση για την ακύρωση του διαγωνισμού, σε δεδομένα διαρκώς μεταβαλλόμενα, χωρίς να έχουν συζητηθεί εναλλακτικες-η μάλλον αφήνοντας να εννοηθουν πως δεν υπήρχαν(που υπήρχαν δηλαδή άλλες λύσεις, όπως θα υπάρξουν και του χρόνου) και σε συνδυασμό με την πώληση του cd της eurovision και σουβενίρ τύπου μπλουζάκια, κούπες κλπ καθώς και το εγχείρημα “shine a light”(ε μη χαθεί και η τηλεθέαση) δημιουργούν σε πολλούς εύλογα ερωτήματα για το τι κίνητρα υπήρχαν τελικά πίσω από την ακύρωση της φετινής διοργάνωσης…
      Ας μην επεκταθω στα πολιτικά παρατράγουδα που λαμβάνουν χώρα τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια του διαγωνισμού…
      Ας ελπίσουμε το 2020 να αποτελέσει μια μαύρα σελίδα για την ανθρωπότητα γενικότερα και για την ιστορία της eurovision ειδικότερα!

      Απάντηση
      • όχι άλλο κάρβουνο
        όχι άλλο κάρβουνο says:

        “…ακύρωση του διαγωνισμού, σε δεδομένα διαρκώς μεταβαλλόμενα, χωρίς να έχουν συζητηθεί εναλλακτικες…”

        Έτσι ακριβώς 🙁

        Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *