Eurovision 2021: Τι θα πράξουν οι 13 χώρες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις τους;

28 χώρες από τις 41 που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020, έχουν ξεκαθαρίσει με τον έναν ή τον άλλον τρόπο τις προθέσεις τους, για την επιλογή του καλλιτέχνη στον επόμενο διαγωνισμό. 19 εξ αυτών αποφάσισαν να ανανεώσουν την εμπιστοσύνη τους στους καλλιτέχνες που είχαν επιλέξει για φέτος, ενώ 9 θα αναζητήσουν εκ νέου τον εκπρόσωπο τους.

Οι 19 που στέλνουν τους ίδιους καλλιτέχνες στην Eurovision 2021

Περισσότερες από τις μισές θα είναι τελικά οι χώρες που θα εκπροσωπηθούν στο Ρότερνταμ, τον επόμενο Μάιο από τους καλλιτέχνες που είχαν επιλεγεί για τον φετινό διαγωνισμό. Ήδη γνωρίζουμε ότι 19 χώρες έχουν ανάψει το πράσινο φως στους φετινούς εκπροσώπους τους. Αυτές είναι:

🇸🇲 Άγιος Μαρίνος: Την ημέρα μετάδοσης του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η Senhit στο μικρό της μήνυμα επιβεβαίωσε ότι θα επιστρέψει στην Eurovision 2021, ως εκπρόσωπος του κρατιδίου.

🇦🇺 Αυστραλία: 1 Απριλίου επιβεβαίωσε το SBS ότι η Montaigne θα έχει μία ακόμα ευκαίρια να τραγουδήσει στην σκηνή της Eurovision. Η είδηση μάλιστα δεν ήταν πρωταπριλιάτικο αστείο.

🇦🇹 Αυστρία: Στις 26 Μαρτίου η ORF ανακοίνωσε ότι στην Eurovision 2021 θα εκπροσωπηθεί εκ νέου από τον 34χρονο Vincent Bueno.

🇦🇿 Αζερμπαιτζάν: Η ίδια η Samira Efendi με ανάρτηση της στο Instagram στις 20 Μαρτίου, επιβεβαίωσε ότι αυτή θα σηκώσει την σημαία της χώρας της και στον επόμενο διαγωνισμό.

🇧🇪 Βέλγιο: Στις 20 Μαρτίου επίσης, οι δύο δημόσιες ραδιοτηλεοράσεις της χώρας ανακοίνωσαν ότι οι Hooverphonic επιλέχθηκαν για να εκπροσωπήσουν την χώρα και στην Eurovision 2021.

🇧🇬 Βουλγαρία: Μέσω του Twitter, στις 21 Μαρτίου, επιβεβαίωσε η ΒΝΤ ότι η Victoria, ένα από τα φαβορί του φετινού διαγωνισμού, θα εκπροσωπήσει τους γείτονες μας και στον επόμενο διαγωνισμό.

🇬🇪 Γεωργία: Στις 19 Μαρτίου και μέσω του Facebook, η δημόσια τηλεόραση της χώρας επιβεβαίωσε ότι ο Tornike Kipiani είναι ο εκλεκτός της και για την Eurovision 2021.

🇨🇭 Ελβετία: Ο Gjon’s Tears ανακοίνωσε ο ίδιος μέσα από τα κοινωνικά του δίκτυα, στις 20 Μαρτίου, ότι επιλέχθηκε ώστε να εκπροσωπήσει ξανά την χώρα του στην Eurovision 2021.

🇬🇷 Ελλάδα: Η ΕΡΤ έσπευσε ορθότατα από τις πρώτες ραδιοτηλεοράσεις, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 στις 18 Μαρτίου, να επιβεβαιώσει ότι η Stefania θα είναι η εκπρόσωπος μας και στον επόμενο διαγωνισμό!

🇪🇸 Ισπανία: Ακριβώς όπως και η ΕΡΤ, η RTVE στις 19 Μαρτίου ανακοίνωσε ότι ο Blas Cantó θα έχει την δυνατότητα να εκπροσωπήσει την χώρα του και στην Eurovision 2021.

🇮🇱 Ισραήλ: Στις 22 Μαρτίου κατά τη διάρκεια μιας εκπομπής με καλεσμένη την Εden Alene, η ΚΑΝ ανακοίνωσε ότι στην Eurovision 2021 θα εκπροσωπηθεί από την ίδια τραγουδίστρια.

🇱🇻 Λετονία: Κατά τη διάρκεια της μετάδοσης του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η LTV επιβεβαίωσε ως εκπρόσωπο της στην Eurovision 2021 την Samanta Tina.

🇲🇹 Μάλτα: Η Destiny μέσα από το προφίλ της στο Instagram, στις 16 Μαίου, επιβεβαίωσε ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα της στην Eurovision 2021.

🇳🇱 Ολλανδία: Η διοργανώτρια χώρα της Eurovision 2020 ήταν και η πρώτη που ανακοίνωσε μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στις 18 Μαρτίου, ότι εμπιστεύεται τον ίδιο καλλιτέχνη και για τον επόμενο διαγωνισμό.

🇺🇦 Ουκρανία: Την ημέρα της ακύρωσης της Eurovision 2020, στις 18 Μαρτίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ανακοίνωσε ότι το φολκλορικό συγκρότημα Go_A θα έχουν άλλη μία ευκαιρία του χρόνου.

🇷🇴 Ρουμανία: Στις 25 Μαρτίου η Roxen επιβεβαίωσε μέσα από το προφίλ της στο Instagram, ότι θα εκπροσωπήσει την χώρα της και στην Eurovision 2021.

🇷🇸 Σερβία*: Στις 10 Ιουνίου η μεγαλύτερη σε κυκλοφορία εφημερίδα της χώρας,  Blic, ανέφερε ότι οι Hurricane θα εκπροσωπήσουν την χώρα τους και στην Eurovision 2021.

🇸🇮 Σλοβενία: Σε μια ειδική εκπομπή για τον διαγωνισμό, λίγο πριν την μετάδοση του Europe Shine A Light, στις 16 Μαίου, η RTVSLO ανακοίνωσε ότι η Ana Soklič θα είναι η εκπρόσωπος της χώρας και στη Eurovision 2021.

🇨🇿 Τσεχία: Στις 13 Μαίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας, ανακοίνωσε ότι ο Benny Cristo θα έχει και αυτός μία ακόμα ευκαιρία στον επόμενο διαγωνισμό.

*Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας ή τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Οι 9 που θα αναζητήσουν εκ νέου τον εκπρόσωπο τους

Σε αντίθεση με τις παραπάνω, 9 χώρες θα αναζητήσουν εκ νέου τον εκπρόσωπο τους. Στην κατηγορία αυτή υπάρχουν κυρίως χώρες που διοργανώνουν εθνικούς τελικούς με μακρά παράδοση. Τελευταία όμως προστέθηκαν και δύο χώρες που είχαν επιλέξει με απευθείας ανάθεση την συμμετοχή τους (Κύπρος, Γαλλία).

🇫🇷 Γαλλία: Ο Tom Leeb σε τηλεοπτική του συνέντευξη, στις 19 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα του στην Eurovision 2021. Η αρχηγός αποστολής, Alexandra Redde-Amiel στις 21 Ιουνίου αποκάλυψε ότι η France TV ετοιμάζει εθνικό τελικό για το 2021, με ένα καινούριο concept και όχι το Destination Eurovision.

🇩🇰 Δανία: Στις 4 Απριλίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε ,ότι θα διεξάγει κανονικά το DMGP και την επόμενη χρονιά για την επιλογή της συμμετοχής της. Οι Βen & Tan που ήταν οι φετινοί νικητές δήλωσαν ότι δεν θα συμμετάσχουν.

🇪🇪 Εσθονία: Λίγο μετά την ακύρωση του διαγωνισμού στις 18 Μαρτίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε, ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά το Eesti Laul την επόμενη χρονιά, για την επιλογή της συμμετοχής της στην Eurovision 2021. O Uku Suviste θα διεκδικήσει και του χρόνου την εσθονική εκπροσώπηση, συμμετέχοντας απευθείας στους ημιτελικούς του Eesti Laul, πιθανότατα με ένα τραγούδι από την Dream Team.

🇭🇷 Κροατία**: Μια από της ημερήσιες εφημερίδες της χώρας, η Jutarnji, ανέφερε στις 15 Ιουνίου, ότι η δημόσια τηλεόραση της χώρας θα πραγματοποιήσει το Dora για την επιλογή του εκπροσώπου της στον επόμενο διαγωνισμό, αφού δεσμεύεται από το διετές συμβόλαιο με την πόλη της Οπατίας, που έχει υπογράψει. Άγνωστο παραμένει τι θα πράξει ο Damir Kedžo, φετινός νικητής του Dora.

🇨🇾 Κύπρος: Στη 1 Ιουνίου το ΡΙΚ με επίσημη ανακοίνωση του, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που ήθελαν τον Sandro να μην επιλέγεται για την Eurovision 2021. Το ΡΙΚ θα επιλέξει με απευθείας ανάθεση και την επόμενη χρονιά κάποιον καλλιτέχνη γνωστό σε Ελλάδα και Κύπρο ή κάποιον καλλιτέχνη κυπριακής καταγωγής.

🇱🇹 Λιθουανία: Στις 31 Μαρτίου η LRT ανακοίνωσε, ότι θα πραγματοποιήσει για την Eurovision 2021 εθνικό τελικό. Οι The Roop, φετινοί εκπρόσωποι, εφόσον το επιθυμούν μπορούν να συμμετάσχουν απευθείας στον τελικό, αποφεύγοντας τις δύο προηγούμενες φάσεις της διαδικασίας. Μέχρι στιγμής οι The Roop που ήταν και ένα από τα φετινά φαβορί, δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους.

🇳🇴 Νορβηγία: Στις 26 Μαρίου η δημόσια τηλεόραση της χώρας ανακοίνωσε ότι θα διεξάγει κανονικά και την επόμενη χρονιά το MGP. Αν και προτάθηκε στην Ulrikke, φετινή νικήτρια του MGP και εκπρόσωπος της χώρας στον διαγωνισμό, να συμμετάσχει με wildcard απευθείας στον τελικό, αυτή αρνήθηκε.

🇸🇪 Σουηδία: Στις 18 Μαρτίου, ημέρα που ακυρώθηκε η Eurovision 2020, το SVT ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει κανονικά το Melodifestivalen και την επόμενη χρονιά, για την επιλογή της συμμετοχής της χώρας στον επόμενο διαγωνισμό. Άγνωστο παραμένει αν οι The Mamas δηλώσουν εκ νέου συμμετοχή.

🇫🇮 Φινλανδία: Η YLE ανακοίνωσε στις 25 Μαρτίου ότι θα πραγματοποιήσει εκ νέου το UMK για την επιλογή του εκπροσώπου της χώρας στην Eurovision 2021. O Aksel Kankaanranta θα δηλώσει εκ νέου συμμετοχή, χωρίς να έχει wildcard για συμμετοχή του στον τελικό.

**Δεν υπάρχει ακόμα επίσημη ανακοίνωση από την δημόσια ραδιοτηλεόραση της χώρας ή τον ίδιο τον καλλιτέχνη.

Οι 13 που δεν έχουν ξεκαθαρίσει τις προθέσεις τους

Ακολούθως υπάρχουν οι 13 χώρες για τις οποίες ούτε κάποια ανακοίνωση υπάρχει, αλλά ούτε κάποιο έγκυρο δημοσίευμα. Εμείς θα σας αναφέρουμε αυτό που θεωρούμε με βάση την λογική, την προιστορία, αλλά και το ένστικτο μας, ότι θα συμβεί.

🇦🇱 Αλβανία: Το FiK προυπάρχει της πρώτης συμμετοχής της στον διαγωνισμό το 2004. Μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει χρονιά που να επιλεγεί ο εκπρόσωπος της χώρας με άλλο τρόπο εκτός του FiK. Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν, στην Eurovision 2021 θα επιλέξουν μέσω του FiK τον εκπρόσωπο τους. Άγνωστο τι θα πράξει η Arilena Ara εφόσον ακολουθηθεί αυτή η οδός.

🇦🇲 Αρμενία: Η ARMTV ανακοινώνει πάντοτε τις προθέσεις της για την Eurovision, μετά την πραγματοποιήση της Junior Eurovision, που είναι πολύ δημοφιλής στην χώρα. Πραγματικά πολύ δύσκολο να προβλέψεις τι θα επιλέξουν. Μακάρι πάντως να επιμείνουν στην Αθηνά Μανουκιάν.

🇲🇰 Βόρεια Μακεδονία: Τις τελευταίες ημέρες υπάρχει μια παραφιλολογία στην γειτονική μας χώρα ότι η δημόσια τηλεόραση έχει προτείνει στην Kaliopi να επιστρέψει για την τρίτη της συμμετοχή στο διαγωνισμό. Αναμένουμε να δούμε κατά πόσο έχει βάση αυτή η φήμη. Όπως και να έχει με απευθείας ανάθεση θα πορευθούν και για την Eurovision 2021 τα Σκόπια.

🇩🇪 Γερμανία: Η απόφαση της EBU να μην επιτρέψει τα φετινά τραγούδια να συμμετάσχουν και του χρόνου, δυσαρέστησε τόσο τον Ben Dolic που είχε επιλεγεί να εκπροσωπήσει την χώρα στην Eurovision 2020, όσο και τον Boris Milanov που ήταν ο συνθέτης του τραγουδιού. Οι δημόσιες αντιδράσεις τους ίσως υποδεικνύουν ότι η δημόσια τηλεόραση θα επιλέξει εκ νέουν κάποιον άλλον καλλιτέχνη για την Eurovision 2021.

🇬🇧 Ηνωμένο Βασίλειο: Το BBC δεν έχει ανοίξει τα χαρτιά του ακόμα για τον επόμενο διαγωνισμό. Ο James Newman που είχε επιλεγεί φέτος δήλωσε πρόσφατα σε συνέντευξη του ότι θα ήθελε να το κάνει και του χρόνου. Θα του δώσει το BBC την ευκαιρία; Όπως και στην περίπτωση της Αρμενίας είναι δύσκολο να προβλέψεις τι θα γίνει εδώ.

🇮🇪 Ιρλανδία: Η RTE ενώ έχει επιβεβαιώσει την συμμετοχή της για την Eurovision 2021 δεν έχει ακόμα ανοίξει τις προθέσεις της, όσο αφορά τον καλλιτέχνη που θα την εκπροσωπήσει. Η φετινή εκπρόσωπος της χώρας στο διαγωνισμό, Lesley Roy, σε πρόσφατη συνέντευξη της, ανέφερε ότι είναι σε συζητήσεις με την RTE και εφόσον βρεθεί το κατάλληλο τραγούδι θα εκπροσωπήσει αυτή, την Ιρλανδία και στην Eurovision 2021. Νομίζουμε ότι το παραπάνω είναι και το επικρατέστερο σενάριο.

🇮🇸 Ισλανδία: Προφανώς και η RUV θα ήθελε να μιμηθεί τις υπόλοιπες σκανδιναβικές δημόσιες τηλεόρασεις και να πραγματοποιήσει και την επόμενη χρονιά το Söngvakeppnin, που είναι πολύ δημοφιλές στην χώρα. Το γεγονός όμως ότι ο Daði Freyr Pétursson, που ήταν ο φετινός νικητής του Söngvakeppnin ήταν και το μεγαλύτερο φαβορί για την νίκη στην Eurovision 2020 , έχει βάλει σε πολύ δεύτερες σκέψεις την RUV. Πιθανολογούμε ότι ο Daði θα επιλεγεί με απευθείας ανάθεση για την επόμενη Eurovision και το Söngvakeppnin θα πραγματοποιηθεί απλά για την επιλογή του τραγουδιού.

🇮🇹 Ιταλία: Το τι θα κάνει η RAI θα εξαρτηθεί από το πότε τελικά θα πραγματοποιηθεί το Φεστιβάλ του Sanremo 2021. Αν γίνει πριν την συνάντηση των αρχηγών, τότε χωρίς αμφιβολία και ο επόμενος εκπρόσωπος θα επιλεγεί μέσα από το Sanremo. Η RAI έχει επενδύσει στην σύνδεση του φεστιβάλ με την Eurovision και έχει καταφέρει να ανεβάσει την τηλεθέαση του διαγωνισμού σε επίπεδα που το 2011 όταν επέστρεψε δεν φαντάζονταν κανείς. Αν το Sanremo 2021 γίνει μετά τις 8 Μαρτίου, τότε η RAI θα επιλέξει με εσωτερική επιλογή κάποιον καλλιτέχνη, ίσως ακόμη και τον Diodato, φετινό εκπρόσωπο και νικητή του Sanremo 2020.

🇧🇾 Λευκορωσία: Καμία πληροφορία μέχρι στιγμής ή ένδειξη δεν υπάρχει από το Μινσκ. Αν όμως σκεφτούμε ότι φέτος προσπάθησαν να αποφύγουν τον εθνικό τελικό, πραγματοποιώντας απευθείας ανάθεση που τελικά δεν προχώρησε, τότε ίσως οι VAL να έχουν πολλές ελπίδες να επιλεγούν και πάλι.

🇲🇩 Μολδαβία: Επίσης καμία πληροφορία δεν υπάρχει και εδώ. Τα όσα όμως είπαμε για την περίπτωση της Λευκορωσίας ισχύουν και εδώ. Νομίζουμε ότι η Natalia Gordienko συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες να επιλεγεί με απευθείας ανάθεση αυτή τη φορά. Στην περίπτωση που πραγματοποηθεί εθνικός τελικός ξανά, είναι δεδομένη η εκ νέου συμμετοχή της.

🇵🇱 Πολωνία: Η Alicja σε μια συνέντευξη της είχε δηλώσει ότι βρίσκεται στη διαδικασία ηχογράφησης νέων τραγουδιών, προκειμένου να τα προτείνει στην TVP για την Eurovision 2021. Με την διοργάνωση της Junior Eurovision 2021 εν όψει, οι όποιες ανακοινώσεις για την κανονική Eurovision θα γίνουν μετά τις 29 Νοεμβρίου.

🇵🇹 Πορτογαλία: Μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από την RTP για την Eurovision 2021. Σίγουρο όμως θεωρείται ότι το FdC θα πραγματοποιηθεί, αφού ακόμα και τις χρονιές που η χώρα απείχε από τον διαγωνισμό, το διάσημο φεστιβάλλάμβανε χώρα κανονικά. Η Elisa γνωρίζει ήδη ότι δεν θα εκπροσωπήσει την χώρα της στον διαγωνισμό, εκτός φυσικά αν λάβει εκ νέου μέρος στο FdC και κερδίσει.

🇷🇺 Ρωσία: Οι Little Big αναμένουν την ανακοίνωση της δημόσιας τηλεόρασης της χώρας. Το σίγουρο είναι ότι και του χρόνου το Channel 1 θα επιλέξει τον εκπρόσωπο και θα μεταδώσει τον διαγωνισμό, αφού η φετινή Eurovision ακυρώθηκε. Πολύ πιθανό σενάριο βλέπουμε εδώ οι Little Big να επιλεγούν εκ νέου.

Πόσοι τελικά από τους καλλιτέχνες που επιλέχθηκαν φέτος θα επιστρέψουν στην Eurovision 2021;

Με βάση τα παραπάνω, ως πιθανότερο σενάριο φαίνεται περίπου 25 καλλιτέχνες ίσως και περισσότεροι, που θα συμμετείχαν στον φετινό διαγωνισμό, να επιστρέφουν εκ νέου του χρόνου και οι υπόλοιπες περίπου 15 χώρες να αναδεικνύουν καινούριους.

Ας μην ξεχνάμε ότι το 2021 θα ζητηθεί από τις δημόσιες ραδιοτηλεόρασεις, μέλη της EBU, να δηλώσουν και πάλι συμμετοχή, οπότε είναι πιθανόν να δούμε χώρες που φέτος απουσίαζαν (όπως πχ το Μαυροβούνιο) να επιστρέφουν.

Ποιους από τους καλλιτέχνες που δεν επιβεβαιώθηκαν μέχρι στιγμής θα θέλατε να δείτε να επιστρέφουν και του χρόνου;

 

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *