#EurovisionAgain – Η Ani Lorak κέρδισε την Καλομοίρα – 2η η Ελλάδα!

Περισσότεροι από 30.000 Eurofans συντονίστηκαν χθες το βράδυ με τη ζωντανή αναμετάδοση του τελικού της Eurovision 2008. Το επίσημο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube συνέχισε τη σαββατιάτικη παράδοση των τελευταίων εβδομάδων, όπου και μεταδίδει παλαιότερες διαγωνισμούς. Είχαν προηγηθεί τις προηγούμενες εβδομάδες η Eurovision 2009, η Eurovision 2015, η Eurovision 1997, η Eurovision 2007, η Eurovision 2016, η Eurovision 1998, η Eurovision 1974, η Eurovision 2003, η Eurovision 1991, η Eurovision 2018 και η Eurovision 1988.

Η EBU επέλεξε να προβάλει σήμερα το βράδυ μία από τις πλέον διαχρονικές εκδοχές του μας διαγωνισμού. Πρόκειται για την προ δωδεκαετίας Eurovision στο Βελιγράδι που μας χάρισε αρκετά τραγούδια έχουν μείνει στην ιστορία του αγαπημένου μας διαγωνισμού. Ποιος μπορεί να ξεχάσει ακόμα και σήμερα το “Believe“, το “Shady Lady“, το “Qele Qele“, το “Oro” και φυσικά το δικό μας “My Secret Combination”!

Δώδεκα χρόνια μετά η Ani Lorak και η Ουκρανία πήρανε την εκδίκησή τους και αναδείχθηκαν οι μεγάλοι νικητές της σημερινής αναβίωσης! Υπενθυμίζουμε πως την ουκρανική συμμετοχή είχε υπογράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος και είχε σκηνοθετήσει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Η Ελλάδα και η Καλομοίρα έμειναν στη 2η θέση, μια θέση ψηλότερα απ’ ότι στο Βελιγράδι. Ο “μυστικός συνδυασμός” της Καλομοίρας είναι χαραγμένος στις συνειδήσεις των Ευρωπαίων, ακόμα και μετά το πέρας δώδεκα ετών.

Ο μεγάλος νικητής του 2008, Dima Bilan, περιορίστηκε στην 9η θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε η Ισλανδία με το “This Is My Life”, σε ένα αν μη τι άλλο αποτέλεσμα έκπληξη.

Η κατάταξη

Τα αποτελέσματα βασίστηκαν στις προτιμήσεις του κοινού που ψήφισε μέσα από το λογαριασμό στο Twitter του #EurovisionAgain. Όπως ήταν φυσικό είχαμε αρκετές ανατροπές στη βαθμολογία. Πολλά τραγούδια που είχαν πετύχει καλά αποτελέσματα στο διαγωνισμό, καταποντίστηκαν χθες. Την ίδια στιγμή που άλλα ανέβηκαν αρκετά στη γενική κατάταξη.

https://twitter.com/EurovisionAgain/status/1274467969259708417

Παρακάτω μπορείτε να δείτε τη χθεσινή βαθμολογία σε σύγκριση πάντα με τη βαθμολογία του 2008. Δίπλα από κάθε χώρα αναγράφονται στην παρένθεση οι θέσεις που κέρδισε ή έχασε 12 χρόνια μετά:

  1. Ουκρανία Ani Lorak “Shady Lady” (+1)
  2. Ελλάδα Καλομοίρα “My Secret Combination” (+1)
  3. Ισλανδία Euroband “This Is My Life” (+11)
  4. Αρμενία Sirusho “Qélé, Qélé” (-)
  5. Σουηδία Charlotte Perrelli “Hero” (+13)
  6. Τουρκία Mor ve Ötesi “Deli” (+1)
  7. Σερβία Jelena Tomašević feat. Bora Dugić “Oro” (-1)
  8. Νορβηγία Maria Haukaas Storeng “Hold On Be Strong” (-3)
  9. Ρωσία Dima Bilan “Believe” (-8)
  10. Πορτογαλία Vânia Fernandes “Senhora do mar (Negras águas)” (+4)
  11. Ισραήλ Boaz Ma’uda “The Fire in Your Eyes (-2)
  12. Γαλλία Sébastien Tellier “Divine” (+7)
  13. Λετονία Pirates of the Sea “Wolves of the Sea” (-1)
  14. Βοσνία Ερζεγοβίνη Laka “Pokušaj” (-3)
  15. Αζερμπαϊτζάν Elnur and Samir “Day After Day” (-7)
  16. Φινλανδία Teräsbetoni “Missä miehet ratsastaa” (+6)
  17. Ισπανία Rodolfo Chikilicuatre “Baila el Chiki-chiki” (-1)
  18. Ηνωμένο Βασίλειο Andy Abraham “Even If” (+7)
  19. Αλβανία Olta Boka “Zemrën e lamë peng” (-2)
  20. Δανία Simon Mathew “All Night Long” (-5)
  21. Γεωργία Diana Gurtskaya “Peace Will Come” (-9)
  22. Κροατία Kraljevi ulice and 75 Cents “Romanca” (-1)
  23. Πολωνία Isis Gee “For Life” (+1)
  24. Γερμανία No Angels “Disappear” (-1)
  25. Ρουμανία Nico and Vlad “Pe-o margine de lume” (-5)

Ο μεγάλος τελικός της Eurovision 2008 είναι διαθέσιμος στο κανάλι του διαγωνισμού στο YouTube σε υψηλή ευκρίνεια. Μπορείτε να τον παρακολουθήσετε στον ακόλουθο σύνδεσμο:

Μπορεί η Eurovisionική περίοδος να αποτελεί παρελθόν, παρ’ όλα αυτά οι αναβιώσεις θα συνεχιστούν. Ραντεβού το επόμενο Σάββατο 27 Ιουνίου στις 10 το βράδυ, για την τελευταία αναβίωση του #EurovisionAgain! Ποιός διαγωνισμός θα θέλατε να αναβιώσει την επόμενη εβδομάδα ;

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *