Έρευνα του Netflix βγάζει νικήτρια της Eurovision 2020 την Ισλανδία!

Μια ιδιαίτερα αμφιλεγόμενη έρευνα είδε το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες. Η εν λόγω έρευνα, που πραγματοποιήθηκε από το Netflix, έβγαλε ως μεγάλη νικήτρια της Eurovision 2020 την Ισλανδία! Ο Daði Freyr και οι Gagnamagnið με το “Think About Things” θεωρούνται ως οι επικρατέστεροι νικητές του φετινού διαγωνισμού που ακυρώθηκε. Η μελέτη κατατάσσει, παράλληλα, στη 2η θέση την Ιρλανδία με τη Leslie Roy και στην 3η θέση το Ηνωμένο Βασίλειο με τον James Newman.

Η ακαδημαϊκή αυτή μελέτη, η οποία διεξήχθη υπό την αιγίδα του Netflix στα πλαίσια της ταινίας “Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga“, στοχεύει να εξετάσει και να αναλύσει τα κοινά μουσικά χαρακτηριστικά των τραγουδιών της Eurovision. Δύο μουσικολόγοι ανέλυσαν 259 τραγούδια της περασμένης δεκαετίας στον διαγωνισμό. Βάσει της ανάλυσης αυτής, υπολόγισαν τα τραγούδια που ενδεχομένως θα μπορούσαν να τα πάνε καλά στο Ρότερνταμ.

Η νικητήρια φόρμουλα

Η έρευνα δείχνει πως ορισμένα τραγούδια της Eurovision είναι πιο πιθανό να τα πάνε καλύτερα από κάποια άλλα. Οι ερευνητές αναλύουν τα τραγούδια με βάση τα μουσικά τους στοιχεία.

Τα τραγούδια της Eurovision χωρίζονται σε επτά κατηγορίες: Euro-pop, Ethno-pop, Ballad, Niche, Anthem, Schlager και Chanson. Το πιο δημοφιλές είδος, το Euro-pop, συγκέντρωσε 9888 πόντους στη Eurovision την περίοδο 2010-2019. Το λιγότερο επιτυχημένο είδος, το Chanson, μάζεψε μόλις 875 πόντους την ίδια χρονική περίοδο.

Οι ερευνητές στη συνέχεια εξετάζουν τα θέματα που πραγματεύονται τα εκάστοτε τραγούδια. Τα θέματα αυτά ταξινομούνται στις εξής κατηγορίες: αγάπη, χορός/πάρτι, ιστορία και ενότητα. Τα τραγούδια που έχουν ως κεντρικό τους θέμα την αγάπη είναι τα πλέον συνηθισμένα. Επτά στα δέκα τραγούδια (69%) ανήκουν σε αυτή την κατηγορία και θεωρούνται τα πιθανότερα να κερδίσουν. Μάλιστα, καταλαμβάνουν και ποσοστό 83% στις θέσεις του top 3.

Τέλος, η έρευνα αυτή κατέδειξε πως το 86% των συμμετοχών της Eurovision ερμηνεύονται από έναν και μόνο τραγουδιστή.

Συμπερασματικά, θα μπορούσαμε να πούμε πως οι ψηφοφόροι προτιμούν συνήθως τα τραγούδια που μιλάνε για τον έρωτα, ανήκουν στην κατηγορία Euro-pop, είναι low-tempo και τα ερμηνεύει ένας καλλιτέχνης.

Τα αποτελέσματα

Χρησιμοποιώντας τα προαναφερθέντα ευρήματα, οι ερευνητές έκαναν τις δικές τους προβλέψεις σχετικά με την ενδεχόμενη έκβαση της Eurovision 2020. Αυτά τα αποτελέσματα δε θεωρούνται δεδομένα και αποτελούν καθαρά προϊόν υποθέσεων. Επίσης, δε λαμβάνουν υπόψη τις ζωντανές εμφανίσεις των τραγουδιών.

Η ακαδημαϊκή αυτή έρευνα ανέδειξε στην 1η θέση την Ισλανδία, στη 2η θέση την Ιρλανδία και στην 3η θέση το Ηνωμένο Βασίλειο. Οι λοιπές θέσεις δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστές.

Συγκρίνοντας τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας και τους στοιχηματικούς πίνακες πριν την ακύρωση της φετινής Eurovision καταλήγουμε στα ακόλουθα συμπεράσματα:

Η Ισλανδία επιβεβαιώνει τη δυναμική την οποία είχε και προ τριών μηνών. Στις 13 Μαρτίου, ο Daði Freyr βρισκόταν στη θέση των στοιχημάτων. Θα μπορούσε κανείς, εύλογα, να προβλέψει πως θα αναδεικνυόταν και μεγάλος νικητής του φετινού διαγωνισμού. Ειδικά, αν λάβουμε υπόψη μας και την κυκλοφορία της ταινίας “Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga” όλα συντείνουν προς την συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Έκπληξη αποτελεί η και η θέση της Ιρλανδίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αντίστοιχα. Αμφότερες οι συμμετοχές βρίσκονταν κάτω από την 30η θέση στον πίνακα των στοιχημάτων και μόνο εύλογες δεν είναι οι ενδείξεις της έρευνας.

Σε κάθε περίπτωση, όπως αναφέραμε και προηγουμένως, τα αποτελέσματα αυτά αποτελούν υποθετικά συμπεράσματα και όχι κάτι το βέβαιο.

πηγή: Wiwibloggs

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *