Σουηδία: Ζητούν την έρευνα για την επιβάρυνση στη διάδοση του COVID-19 εξαιτίας της παρουσίας κοινού στον τελικό του Melodifestivalen!

Ήταν η μεγαλύτερη συγκέντρωση ανθρώπων που πραγματοποιήθηκε τελευταία στην Ευρώπη. Το ημερολόγιο έγραφε 7 Μαρτίου και πάνω από 30.000 άνθρωποι μαζεύτηκαν στην Friends Arena, στην Σόλνα της Στοκχόλμης για να παρακολουθήσουν την επιλογή της Σουηδίας για την Eurovision 2020, που λίγες ημέρες μετά ακυρώθηκε. Τώρα πολίτης ζητά με αίτημα του στις αρμόδιες αρχές, να ερευνηθεί κατά πόσο οι θεατές που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην Friends Arena μολύνθηκαν από τον covid-19 και επιβάρυναν με αυτό τον τρόπο την διάδοση του κορωνοιού στην χώρα.

Την επιστολή-αίτημα δημοσιεύει η σουηδική πολιτική εφημερίδα DN και ήδη έχει προκαλέσει αίσθηση, αφού εφόσον αποδειχθεί ότι η απόφαση της κυβέρνησης να μην απαγορεύσει την διεξαγωγή του τελικού του Melodifestivalen 2020 με την παρουσία κοινού (όπως αντίστοιχα έπραξε π.χ. η Δανία), είχε ως αποτέλεσμα την μόλυνση με τον ιό ανθρώπων που βρέθηκαν εκείνη την ημέρα στην Friends Arena, ίσως ανοίξει την πόρτα για την διεκδίκηση αποζημιώσων, με το αιτιολογικό της έκθεσης της δημόσιας υγείας σε κίνδυνο, από τις κρατικές αρχές.

Μην ξεχνάμε εξάλλου ότι το Melodifestivalen είναι μια εκδήλωση που διοργανώνεται από την δημόσια σουηδική ραδιοτηλεόραση, το SVT.

H Σουηδία με την χαλαρή θα λέγαμε αντιμετώπιση του ιού, μέχρι σήμερα μετρά 5.411 θανάτους και πάνω από 70.000 κρούσματα. Είναι η έβδομη χώρα στην Ευρώπη σε αναλογία θανάτων στον πληθυσμό, όταν η χώρα μας βρίσκεται στην 43η θέση μεταξύ 45 χωρών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.

Πηγή: DN

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *