Αφιέρωμα: Όταν οι επιτροπές ευνοούν τα αγαπημένα των φαν – Μέρος Δεύτερο!

Μετά την ολοκλήρωση της παρουσίασης του πρώτου μέρους, του αφιερώματος, για τα αγαπημένα τραγούδια των φαν που ευνοήθηκαν από τις κριτικές επιτροπές, τις χρονιές 2008 με 2015 και το οποίο μπορείτε να δείτε εδώ, ήρθε στιγμή να δούμε ποια fan favorite είχαν την εύνοια της κριτικής επιτροπής και καταποντίστηκαν από το τηλεοπτικό κοινό, από το 2015 ως το 2019.

2015

Τη Μάλτα εκπροσωπεί η Amber με το τραγούδι Warrior. Μια συμμετοχή που ήταν πολύ αγαπητή από τους Eurofans και ένας αποκλεισμός που από πολλούς ήταν από άδικη ως μη αναμενόμενη.

Η Μάλτα, παρόλο τον αποκλεισμό της, ήταν ευνοημένη από τις κριτικές επιτροπές, αφού την κατέταξαν 5η, σε αντίθεση με το τηλεοπτικό κοινό που την είχε 12η, με αποτέλεσμα αν και ευνοήθηκε κατά πολύ από την ψήφο των επιτροπών, δε κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό.

Μια άλλη ευνοημένη χώρα αυτή την χρονιά ήταν η Νορβηγία. Τη χώρα εκπροσώπησαν οι Mørland & Debrah Scarlett με το τραγούδι A Monster Like Me.

Αν και η νορβηγική συμμετοχή ψηφίστηκε στον Ημιτελικό από το τηλεοπτικό κοινό, δεν έγινε το ίδιο και στον Τελικό, μιας και οι  Mørland και Debrah Scarlett ήρθαν 17οι στην ψηφοφορία του τηλεοπτικού κοινού, με τις juries να είναι αυτές που τους σώζουν από τον καταποντισμό τους, αφού τους κατέταξαν στην 7η θέση και ύστερα από τον συνδυασμό των ψήφων να καταλήγουν 8οι.

2016

Το 2016 έχουμε αλλαγή στον τρόπο ψηφοφορίας. Πάλι ψηφίζουν κριτικές επιτροπές και τηλεοπτικό κοινό, αλλά αυτή τη φορά, στην τελική κατάταξη ημιτελικών και τελικού, μετράνε όλοι οι πόντοι που συγκέντρωσε η χώρα και στις δύο ψηφοφορίες, με αποτέλεσμα να έχουμε το 100% και από τις δύο πλευρές.

Τη Μάλτα, εκπροσωπεί μια παλιά γνώριμη του διαγωνισμού η Ira Losco. Η Ira συμμετείχε ξανά στον διαγωνισμό το 2002, όπου κατέκτησε τη 2η θέση. Το 2016, διαγωνίσθηκε με το τραγούδι Walk on Water.

Μια συμμετοχή και μια επιστροφή που αγαπήθηκε από μεγάλο μέρος των φαν του διαγωνισμού.

Η Μάλτα βρέθηκε να έχει μεγάλη εύνοια από τις κριτικές επιτροπές μιας και την έβγαλαν νικήτρια στον πρώτο Ημιτελικό, ενώ το κοινό με τη ψήφο του την έβγαλε 9η.

Στον Τελικό η Ira, ήρθε 4η στην ψηφοφορία των κριτικών επιτροπών, με το τηλεοπτικό κοινό να την καταποντίζει και να την κατατάσσει 21η. Ύστερα από την σύζευξη των ψήφων, η Μάλτα παίρνει την 12η θέση.

Τη Τσεχία εκπροσώπησε η Gabriela Gunčíková, με το τραγούδι I Stand. Η Gabriela, αποτελεί την καλύτερη συμμετοχή της χώρας καθώς και την πρώτη και μοναδική πρόκριση της Τσεχίας στον διαγωνισμό.

Η αγαπημένη των φαν Gabriela, οφείλει την πρόκριση της στον τελικό και αυτή στις κριτικές επιτροπές, οι οποίες την κατέταξαν 4η σε αντίθεση με το τηλεοπτικό κοινό που την είχε εκτός πρόκρισης, στην 12η θέση.

Η Αυστραλία εκπροσωπήθηκε αυτή τη χρονιά από την Dami Im και το Sound of Silence.

Η Dami, λατρεύτηκε από την πλειοψηφία των φαν και αποτελούσε και φαβορί για τη νίκη, κάτι το οποίο το κατάφερε στον 2ο Ημιτελικό, όπως και στον μεγάλο τελικό στην ψηφοφορία μονάχα των κριτικών επιτροπών.

Αν και η Dami ήρθε 4η στο televoting (2η στην τελική κατάταξη), δε κατάφερε να πάρει το πολυπόθητο βραβείο, κάτι που δυσανασχέτησε πολλούς, μιας και οι φαν ήθελαν τη νίκη της Αυστραλίας αυτή τη χρονιά, σε αντίθεση με τη νικήτρια Ουκρανία.

2017

Η Δανία εκπροσωπείται από την Anja και το τραγούδι Where I Am. Μια συμμετοχή που οι μισοί φαν την λάτρεψαν και οι άλλοι μισοί τη μίσησαν.

Η Δανία φαίνεται να ήταν η ευνοημένη των κριτικών επιτροπών, μιας και το τηλεοπτικό κοινό την είχε εκτός πρόκρισης στην 16η θέση με 5 βαθμούς, η κριτική επιτροπή την βοήθησε παρόλο αυτά να προκριθεί κατατάσσοντας την  με 96 βαθμούς.

Μια άλλη συμμετοχή που θα μπορούσε να μπει στο ίδιο καλάθι με αυτή της Δανίας είναι και η Ολλανδία.

Η χώρα εκπροσωπήθηκε από τις O’G3NE και το τραγούδι Lights and Shadows. Οι O’G3NE κατατάχθηκαν μόλις 19ες στον Τελικό από την μεριά του τηλεοπτικού κοινού, ενώ από την μεριά της κριτικής επιτροπής βρέθηκαν στην 5η θέση.

Ύστερα, από το συνδυασμό των ψήφων ήρθαν στην ικανοποιητική 11η θέση.

2018

Το Βέλγιο εκπροσωπείται από την Sennek και το τραγούδι A Matter of Time.

Η Sennek φαίνεται να ήταν ευνοημένη των κριτικών επιτροπών, μιας και το τηλεοπτικό κοινό την είχε εκτός πρόκρισης στην 16η θέση με 20 βαθμούς. Η κριτική επιτροπή την κατέταξε 9η αλλά αυτό δεν ήταν ικανό για να καταφέρει να προκριθεί.

Την Αλβανία, αυτή την χρονιά εκπροσώπησε ο Eugent Bushpepa με το τραγούδι Mall.

Εδώ οι επιτροπές ήταν αυτές που βοήθησαν την πρόκριση της Αλβανίας από τον Α Ημιτελικό, μιας και το τηλεοπτικό κοινό, την κατέταξε 11η ενώ η κριτική επιτροπή 3η.

Η Μάλτα εκπροσωπείται από την Christabelle και το τραγούδι Taboo. Παρόλο που αγαπήθηκε και αυτή από τους φαν του διαγωνισμού, ήρθε μόλις 18η στο κοινό και 5η στις κριτικές επιτροπές, χωρίς όμως να καταφέρνει να προκριθεί στον Τελικό.

Την Λετονία εκπροσώπησε το 2018, η Laura Rizzotto και το τραγούδι Funny Girl. Άλλη μία πολύ αγαπητή συμμετοχή από το κοινό της Eurovision, αλλά και εδώ το τηλεοπτικό κοινό είχε άλλη άποψη αφού την κατέταξε 15η ενώ η κριτική επιτροπή 6η, με την Λετονία να μένει δυστυχώς ξανά στον Ημιτελικό.

Η Γαλλία εκπροσωπήθηκε αυτή τη χρονιά από τους Madame Monsieu και το τραγούδι Mercy. Ένα από τα μεγάλα φαβορί εκείνης της χρονιάς.

Η Γαλλία , ψηφίστηκε πολύ στον Τελικό από την επιτροπή (8ο) ενώ το τηλεοπτικό κοινό του έδωσε την φτωχική 17η θέση. Με τον συνδυασμό των ψήφων οι Madame Monsieu κατέκτησαν την 13η θέση.

2019

Την Βόρεια Μακεδονία εκπροσώπησε η Tamara Todevska, με το τραγούδι Proud. Η Tamara, αποτελεί την καλύτερη συμμετοχή της χώρας στην ιστορία της στον Διαγωνισμό.

Η αγαπημένη των φαν Tamara, οφείλει την υψηλή θέση της  στον τελικό στις κριτικές επιτροπές, οι οποίες την κατέταξαν σε αντίθεση με το τηλεοπτικό κοινό που την είχε εκτός δεκάδας, στην 12η θέση.

Με τον συνδυασμό των ψήφων το Proud ήρθε στην 7η θέση, που είναι και η μοναδική θέση της χώρας στην δεκάδα.

Τη Μάλτα εκπροσωπεί η Michela με το τραγούδι Chameleon. Μια συμμετοχή που ήταν πολύ αγαπητή από τους Eurofans.

Η Μάλτα, ήταν ευνοημένη από τις κριτικές επιτροπές, αφού την κατέταξαν 10η, σε αντίθεση με το τηλεοπτικό κοινό που την είχε 22η, με αποτέλεσμα αν και ευνοήθηκε κατά πολύ από την ψήφο των επιτροπών, να περιοριστεί την 14η θέση.

Εδώ ολοκληρώθηκε και το δεύτερο και τελευταίο μέρος του αφιερώματος του EurovisionFun, για τις αγαπημένες συμμετοχές των φαν που εννοήθηκαν από τις κριτικές επιτροπές. Μήπως τελικά η ύπαρξη των κριτικών επιτροπών είναι όντως αναγκαία;

Μείνετε συντονισμένοι στο EurovisionFun για περισσότερες ειδήσεις που αφορούν την Eurovision.

3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Γιώργος Eurovision
    Γιώργος Eurovision says:

    Κάντε και για συμμετοχές που αγάπησαν η φαν αλλά δεν πέρασαν εξαιτίας τους δηλαδή οι επιτροπές τις περασας αλλά ο κόσμος όχι

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *