Βόρεια Μακεδονία: Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών καθορίζει και τον εκπρόσωπο στην Eurovision 2021!

Όχι δεν είναι αστείο, διαβάσετε πολύ καλά και είναι η πεζή πραγματικότητα στη Βόρεια Μακεδονία. Το αποτέλεσμα των σημερινών εκλογών στη γειτονική μας χώρα, δεν θα καθορίσει μόνο την ευρωπαϊκή προοπτική της χώρας, αλλά θα καθορίσει σε ένα πολύ μεγάλο ποσοστό και τον εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στην Eurovision 2021.

Εκλογές με φόντο την Συμφωνία των Πρεσπών

Μετά από μία τρίμηνη καθυστέρηση λόγω κορωνοιού, η Βόρεια Μακεδονία διεξάγει σήμερα τις πρώτες της εκλογές μετά την αλλαγή του ονόματός της. Αφορμή για τις πρόωρες αυτές εκλογές στάθηκε το βέτο του Γάλλου Προέδρου, Ε. Μακρόν, τον Οκτώβριο του 2019. Εξαιτίας της κίνησης αυτής του Ε. Μακρόν, τα Σκόπια όπως και τα Τίρανα, δεν έλαβαν ημερομηνία έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων στην Ε.Ε., κάτι που χρεώθηκε ως αποτυχία στην κυβέρνηση του κεντροαριστερού συνασπισμού υπό τον Ζ. Ζάεβ.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δίνουν διαφορά περίπου της τάξης των 3 μονάδων, στο κυβερνών κεντροαριστερό κόμμα, έναντι της εθνικιστικής ακροδεξιάς αντιπολίτευσης, στην οποία ηγείται ο Χ. Μιτσκόσκι. Ρυθμιστές φυσικά των αποτελεσμάτων, για τον σχηματισμό κυβέρνησης, για μία ακόμη φορά θα είναι τα αλβανικά κόμματα, που παραδοσιακά συγκεντρώνουν το 15 % των ψήφων.

Ο εκπρόσωπος στη Eurovision 2021 κρίνεται από το εκλογικό αποτέλεσμα

Δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών, αλλά και σύμφωνα με όσα αναφέρουν οι φίλοι του διαγωνισμού στη Βόρεια Μακεδονία στα διάφορα φόρα της Eurovision, σήμερα το βράδυ ανάλογα με το αποτέλεσμα των εκλογών θα γνωρίζουμε πιθανότατα και τον καλλιτέχνη που θα εκπροσωπήσει την Βόρεια Μακεδονία στην Eurovision 2021.

Ο Vasil Garganliev που θεωρείται φίλος του νυν πρωθυπουργού της χώρα, που έχει ένα περισσότερο ευρωπαϊκό προφίλ και δεν ασπάζεται τις αλυτρωτικές θέσεις του αντιπολιτευόμενου VMRO, θα είναι και πάλι ο εκπρόσωπος της Βόρειας Μακεδονίας στον διαγωνισμό της Eurovision, αν ο Ζόραν Ζάεβ διατηρήσει τον θώκο του.

Αντιθέτως αν τις εκλογές κερδίσει η εθνικιστική αντιπολίτευση του Χ. Μιτσκόσκι, τότε θα πρέπει να αναμένουμε αλλαγή στον εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας, αφού ο Vasil, που έζησε και πολλά χρόνια στο εξωτερικό, δεν εκφράζει τον “μακεδονισμό” που θα ήθελαν στο VMRO, από τον εκπρόσωπο της χώρας σε ένα τόσο σημαντικό διεθνές γεγονός, όπως είναι η Eurovision.

Πολύ πιθανό σενάριο σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι η γνωστή και μη εξαιρετέα, από τις δύο προηγούμενες συμμετοχές της (2012 και 2016) Kaliopi, να βρεθεί για τρίτη φορά στην σκηνή του διαγωνισμού. Όπως και να έχει, ακόμα και να μην είναι η Kaliopi, σίγουρα δεν θα είναι ο Vasil, αν σήμερα έχουμε αλλαγή στην διακυβέρνηση των Σκοπίων.

Οι εκλογές είναι και ο λόγος που η δημόσια τηλεόραση της Βόρειας Μακεδονίας δεν έχει μέχρι στιγμής προβεί σε ανακοινώσεις σχετικά με τον επόμενο εκπρόσωπο και την συμμετοχή της.

Την Βόρεια Μακεδονία θα εκπροσωπούσε στην Eurovision 2020 o Vasil Garganliev με το τραγούδι You, που μπορείτε να ακούσετε παρακάτω:

https://www.youtube.com/watch?v=xPZumQQExQc

Ποιον θα προτιμούσατε ως εκπρόσωπο της Βόρειας Μακεδονίας στην Eurovision 2021; Τον Vasil ή την Kaliopi;

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *