Ελλάδα: Η Δώρα Χειράκη διευθύντρια εταιρικής επικοινωνίας, όπου ανήκει το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και η Eurovision

Η απόφαση που όλοι εμείς που ασχολούμαστε με τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision επιτέλους ανακοινώθηκε στην Διαύγεια. Το ΔΣ της ΕΡΤ ενέκρινε της τοποθέτηση της δημοσιογράφου και τακτική υπαλλήλου της εταιρείας, Δώρας Χειράκη, στην θέση της Διευθύντριας Εταιρικής Επικοινωνίας. Στην υπερδιεύθυνση αυτή όπως σας αναφέραμε και σε προηγούμενα άρθρα μας, σύμφωνα με το νέο οργανόγραμμα υπάγεται και η πρώην διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, ως τμήμα πλέον.

Όπως διαβάζετε πρώτα από το Eurovision Fun η δημοσιογράφος Δώρα Χειράκη είναι το νέο πρόσωπο της ΕΡΤ που θα μας απασχολήσει το επόμενο διάστημα. Στην υπερδιεύθυνση της, όπως σας είχαμε αναφέρει σε προηγούμενο μας άρθρο, υπάγεται με το νέο οργανόγραμμα η πρώην διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων, που πλέον είναι τμήμα.

Η Δώρα Χειράκη από την νέα της θέση θα έχει σημαντικότατο ρόλο σε όλα όσα έχουν να κάνουν με την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, αφού η διεύθυνση στην οποία προίσταται πλέον, έχει την αρμοδιότητα για τις σχέσεις της ΕΡΤ με την EBU και όλα όσα απορρέουν εξ αυτών. Η Δώρα Χειράκη διαδέχεται τον Παναγιώτη Τσολιά, σε μία όμως πιο ενισχυμένη διεύθυνση.

Με ενδιαφέρον πλέον αναμένουμε την τοποθέτηση της νέας προισταμένης του τμήματος των Διεθνών Σχέσεων, ευελπιστώντας να είναι και πάλι η Μαρία Κουφοπούλου, που επί δύο συναπτά έτη έχει δώσει τα διαπιστευτήρια της, ως άψογη επαγγελματίας και επικεφαλής της ελληνικής αποστολής στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για να παρακολουθείτε άμεσα όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό!

9 ΣΧΟΛΙΑ
  1. eurogreek
    eurogreek says:

    Για αυτό διαβάζω μόνο εσάς. Γιατί ξέρετε την είδηση κ μας την δίνετε. Δεν περιμένετε να αντιγράψετε απλά αλλά sites και είστε ενημερωμένοι για όλες τις διαδικασίες που αφορούν τον διαγωνισμό. Συγχαρητήρια σε όλους σας. Καλή επιτυχία στην κύρια Χειρακη και μακαρι να μείνει η κα Κουφοπούλου έστω ως προϊστάμενη γιατί τουλάχιστον προσπαθεί σε αντίθεση με τους προηγούμενους.

    Απάντηση
  2. Γιάννης
    Γιάννης says:

    Η κυρία κουφοπουλου όντως το προσπαθεί πολύ και τις αξίζουν εύσημα… Μπορεί να είχε κακό αποτελέσματα πέρσι (για φέτος δεν ξέρουμε) αλλά το προσπαθησε πολύ πέρσι και αυτό δεν μπορεί κανείς να μην της το αναγνωρίσει έδωσε τον καλύτερο της εαυτό έστειλε την Κατερίνα σε pre partys, της έκλεισε συνεντεύξεις με μεγάλα δημοσιογράφοι δίκτυα της eurovision δύο μήνες πριν το διαγωνισμό (wiwibloggs) , έκανε σωστή χρήση του μπάτζετ καθώς είχαμε και σκηνική παρουσία αλλά και προμο… Γενικά από πλευρά της σαν Head of Delegation ήταν πολύ καλή για την 1η της χρόνια.. Και είμαι σίγουρος πως όσο θα περνάν τα χρόνια και θα μαθαίνει καλύτερα τον διαγωνισμό θα γίνεται καλύτερη και στον τομέα της… Μακάρι λοιπόν η ερτ να την κρατήσει γιατί το να αλλάζουμε Head of delegation κάθε χρόνο είναι εις βάρος μας!!!!!!!! Δεν θέλουμε τον κάθε άσχετο να γίνεται Head of delegation και να κάνει ότι του κατεβαίνει στο κεφάλι π.χ. απευθείας αναθέσεις σε ερασιτεχνες (Αργκό), εθνικούς τελικούς με ελληνικό ηχόχρωμα που τελικά ακυρώνονται (2018)…

    Απάντηση
    • Μάριος
      Μάριος says:

      Είναι ομοίως άσχετη με τον διαγωνισμό. Έχω παρακολουθήσει συνεντεύξεις της. Είναι γεμάτες λάθη, ασυναρτησίες, αρλούμπες για τον διαγωνισμό. Αν την ρωτήσεις ποιος κέρδισε πριν 4 χρόνια δεν ξέρει να σου πει. Είναι υπεύθυνη για το σκηνικό φιάσκο των ελληνικών αποστολών και το 2018 και το 2019. Στη μία περίπτωση γιατί λόγω αλλεπάλληλων κακών συνεννοήσεων με τους Πορτογάλους διοργανωτές (κατά δήλωση και της ίδιας της Τερζή) απορρίφθηκαν όλες οι προτάσεις της ελληνικής αποστολής για τη σκηνική παρουσίαση, στη δεύτερη γιατί δεν έπιασε τη σκηνοθέτιδα της Ντούσκα να της πει το εξαρχής προφανές και στον πλέον άσχετο, “Καλή μου, αυτό που ετοιμάζεις δεν μπορεί να λειτουργήσει τηλεοπτικά, πολύ περισσότερο στο πλαίσιο ενός ελααφρού ψυχαγωγικού show”. Aς ετοιμαστούμε και για άλλες ατυχείς επιλογές που θα θάψουν τις ελληνικές συμμετοχές και τα επόμενα χρόνια.

      Απάντηση
      • Giannis Argyriou
        Giannis Argyriou says:

        Το σχολιο σου ειναι πιο άσχετο απο την υποτιθέμενη ασχετοσυνη της κα Κουφοπουλου. Η κα Κουφοπουλου τοποθετηθηκε διευθυντρια των Διεθνων Σχεσεων το καλοκαιρι του 2018 μετα το διαγωνισμο της Λισαβονας. Δεν ειχε καμια σχεση στην Eurovision 2018. Επισης το να λες οτι εχεις παρακολουθησει συνεντευξεις κ αρλουμπες που κ καλα ειπε δεν αποδεικνυεις τπτ. Η αληθεια ειναι ότι η κα Κουφοπουλου εργαστηκε μεθοδικα και με μέγιστο επαγγελματισμο κ αυτο της το καταλογιζουν ολοι οι εμπλεκομενοι.

        Απάντηση
        • Μάριος
          Μάριος says:

          Το καταλογίζω έχει αρνητική σημασία, δεν “καταλογίζουμε επαγγελματισμό” σε κάποιον, του αναγνωρίζουμε τον επαγγελματισμό του. Έστω ότι δεν εμπλέκεται με τη Eurovision του ’18. Η ουσία παραμένει. Αφενός είναι μία τακτική υπάλληλος της ΕΡΤ που τοποθετήθηκε στη θέση, γιατί κάποιος έπρεπε να μπει από τους υπαλλήλους της ΕΡΤ, αφετέρου δεν έχει ιδέα από τον διαγωνισμό, ούτε καν βασικές γνώσεις πάνω σε αυτόν. Τώρα τον μαθαίνει, αν και όπως τον μαθαίνει. Επιμένω, όμως, ότι project όπως η Eurovision πρέπει να ανατίθενται από την ΕΡΤ σε στελέχη από την αγορά με εμπειρία πάνω σε αυτό το είδος τηλεόρασης. Η με το ζόρι χρήση υπαλλήλων της ΕΡΤ “γιατί αυτούς έχουμε, αυτούς βάζουμε” έχει ήδη δείξει ότι δεν λειτουργεί.

          Απάντηση
          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Το τελευταιο σου σχολιο μονο ισχυει γτ ειναι μια αποψη στοιχειοθετημενη, τα υπολοιπα ειναι τελειως αστοχα βασισμενα σε δικες σου φαντασιωσεις γτ δεν νομιζω οτι εκανες τεστ ποτε στην κα Κουφοπουλου και την βρηκες αδιαβαστη. Ολοι οσοι ασχοληθηκαν με τον διαγωνισμο εχουν να πουν μονο τα καλυτερα. Το τι λέει ο κάθε παραμυθας fan, που νομιζει ότι τα ξέρει ολα μικρη σημασια εχει. Αλλα δεν μπορω να ακουω κ πραγματα που δεν εχουν καμια σχεση με την πραγματικοτητα.

          • Giannis Argyriou
            Giannis Argyriou says:

            Περιμενω ακομα να μας εκθεσεις τις αρλουμπες που ειπε σε συνεντευξεις της.

          • Μάριος
            Μάριος says:

            Στις δηλώσεις που έκανε μετά την κλήρωση για τους ημιτελικούς της Eurovision 2019 αδυνατούσε τόσο να εξηγήσεις το πως έγινε η διαδικασία, όσο και το ποιες χώρες και γιατί περνούν απευθείας στον τελικό, κ.α. Θα το ξαναπώ, αν τη ρωτήσεις ποιος κέρδισε 5 χρόνια πριν ή ποια χώρα έχει τις περισσότερες νίκες, δεν γνωρίζει. Δεν αμφισβητώ την όρεξη της να μάθει, ούτε τις αγαθές τις προθέσεις, αλλά σαφώς λέω ότι αν περιμένεις να εκπαιδεύσεις 5-6 χρόνια μία υπάλληλο μη καταρτισμένη σε κάτι, για να μπει στο νόημα και να αποδώσει σε αυτό το κάτι τον 7ο χρόνο, το έχεις χάσει το τρένο. Εκεί έξω υπάρχουν “έτοιμοι” επαγγελματίες για το συγκεκριμένο έργο, με εμπειρία και γνώση. Και η ΕΡΤ αρκείται στον τάδε εσωτερικό υπάλληλο, γιατί αυτός ΈΤΥΧΕ να της βρίσκεται πρόχειρος. Δεν γίνεται όμως έτσι η σύγχρονη τηλεόραση το 2020.

  3. Μάριος
    Μάριος says:

    Ομάδα που χάνει δεν την κρατάς, την αλλάζεις. Και η ομάδα της ΕΡΤ για τη Eurovision 7 χρόνια τώρα προχωρά από το ένα φιάσκο στο άλλο. Ο Τσολιάς υπήρξε πανάσχετος με τον διαγωνσμό, και ούτε ενδιαφερόταν και να μάθει για αυτόν. Η Κουφοπούλου ομοίως, αν και έκανε μία προσπάθεια να πάρει μυρωδιά για τι επρόκειτο (αυτό δεν την έσωσε από τις πάμπολλες ασυναρτησίες και λάθη που εκστόμιζε σε δηλώσεις της για τον διαγωνισμό).
    Η ΕΡΤ αντιμετωπίζει τη Εurovision όπως τα περισσότερα πράγματα. Δημοσιουπαλληλικά. Τοποθετεί άτομα σε θέσεις με κριτήρια κομματικά και εσωτερικών ισορροπιών και σχέσεων. Η Eurovision είναι ένα πολύ συγκεκριμένο εμπορικό ψυχαγωγικό project. Επιλέγεις να τη διαχειριστούν στελέχη ειδικευμένα στην εμπορική τηλεόραση από την ελεύθερη αγορά, όχι από τα γραφεία της ΕΡΤ. Ποιος θα διαφωνούσε με την εμπλοκή του Καλημέρη, για παράδειγμα; Με Τσολιάδες και Κουφοπούλες δουλειά δεν πρόκειται να γίνει, όσο καλές και αν είναι οι προθέσεις.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *