Ισλανδία: Τέλη Αυγούστου η απόφαση για τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου στην Eurovision 2021!

Μια κατατοπιστική συνέντευξη έδωσε ο αρχηγός αποστολής της Ισλανδίας στον διαγωνισμό, Felix Bergsson, στην ιστοσελίδα Escxtra. Σύμφωνα με όσα αναφέρει, στ τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου, η δημόσια τηλεόραση της χώρας θα ανακοινώσει αν θα πραγματοποιήσει εκ νέου το Söngvakeppnin για την επιλογή του εκπροσώπου ή θα στείλει με απευθείας ανάθεση τον Daði Freyr στην Eurovision 2021.

Ας ελπίσουμε ότι θα έχουμε νέα στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. Υπάρχουν συζητήσεις συνεχώς. Είμαστε σε πολύ καλή θέση αυτή τη στιγμή. Θα ήταν υπέροχο να κάνουμε ένα άλλο Söngvakeppnin και να βάλουμε πολλά τραγούδια – αυτό είναι που μας αρέσει πολύ – αλλά θα ήταν επίσης μια εξαιρετική επιλογή να στείλουμε ξανά τον Daði Freyr. Έγινε αρκετά γνωστός και θα έκανε τη δουλειά μου πολύ πιο εύκολη έτσι θα μπορούσε να είναι υπέροχο, αλλά θα πρέπει απλώς να περιμένουμε και να δούμε. 

Ο Felix Bergsson ρωτήθηκε φυσικά και για την ταινία του Netflix και την μεγάλη ισλανδική παρουσία εκεί. O αρχηγός της ισλανδικής αποστολής είπε ότι αν και ο ίδιος δεν ασχολήθηκε, οι παραγωγοί της ταινίας μίλησαν με αρκετά στελέχη της RUV και πήραν πληροφορίες.

Δεν μου μίλησαν, αλλά μίλησαν με μερικούς ανθρώπους στο RÚV και πολλοί από τους Ισλανδούς φίλους μου ασχολήθηκαν με αυτήν την ταινία – άτομα που γνωρίζουν πολύ καλά την Eurovision. Πιστεύω λοιπόν ότι έλαβαν πολλές συμβουλές από τους Ισλανδούς ανθρώπους που εργάζονται σε αυτό. Είναι μια υπέροχη ταινία, πολύ διασκεδαστική και μου αρέσει… Νομίζω ότι οι άνθρωποι στην Ισλανδία είναι πολύ ευχαριστημένοι με αυτό, ειδικά στο Χούσαβικ… Νομίζω ότι η ιστορία με τα  ξωτικά είναι πολύ αστεία και χρησιμοποιούν πολλή μουσική της Sigur Rós στην ταινία, και μουσική από Ισλανδούς καλλιτέχνες. Φυσικά τα ονόματα είναι λάθος. Κάποιο είδος σουηδικής έκδοσης των ισλανδικών ονομάτων. Και η προφορά είναι φρικτή, αλλά αυτό είναι μέρος της διασκέδασης.

Σύμφωνα λοιπόν με τα παραπάνω η Ισλανδία παραμένει στην λίστα των 10 χωρών που δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει αν θα στείλουν τον ίδιο καλλιτέχνη στην Eurovision 2021 ή θα προβούν σε νέα αναζήτηση εκπροσώπου. Οι χώρες αυτές που αναμένουμε νέα είναι:

  • Ισλανδία
  • Ιταλία
  • Πολωνία
  • Πορτογαλία
  • Ρωσία
  • Λευκορωσία
  • Ιρλανδία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Αρμενία
  • Βόρεια Μακεδονία

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη του Felix Bergsson στο Escxtra:

Πηγή: Escxtra
3 ΣΧΟΛΙΑ
  1. Μάριος
    Μάριος says:

    Το όλο σπρώξιμο της Ισλανδίας στον διαγωνισμό από το Netflix (αλλά και ειδικά στον συγκεκριμένο τραγουδιστή, που καταφανώς ήθελε την επιλογή του στον εκεί εθνικό τελικό) πέρα από εξόφθαλμα σκανδαλώδης, καταντά γελοία. Η EBU οφείλει να τηρεί μία στοιχειώδη ισότητα στη μεταχείριση όλων των συμμετεχόντων.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *