Ισραήλ: Εθνικό τελικό με 16 τραγούδια για την Eden και την Eurovision 2021!

Η δημόσια τηλεόραση του Ισραήλ ανακοίνωσε τον τρόπο που θα επιλεγεί το τραγούδι της Eden Alene για την Eurovision 2021. Μετά από ανοιχτή πρόσκληση σε δημιουργούς θα επιλεγούν 16 τραγούδια τα οποία θα δοθούν στην κρίση του κοινού διαδικτυακά, αλλά και μιας επιτροπής για την αξιολόγησή τους. Από αυτά τέσσερα θα επιλεγούν από το κοινό και τέσσερα από την επιτροπή για να διαγωνιστούν στα live shows, μέσω των οποίων θα αναδειχθεί η συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2021.

Στις 22 Μαρτίου η ΚΑΝ επιβεβαίωσε την Eden ως εκπρόσωπό της και στον επόμενο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Όπως και για τον φετινό διαγωνισμό, έτσι και για το 2021, θα πραγματοποιηθεί εθνικός τελικός για την επιλογή του τραγουδιού που θα ερμηνεύσει στο Ρότερνταμ, η Eden.

Από την ανοιχτή πρόσκληση που θα απευθύνει σε δημιουργούς, μια επιτροπή της ισραηλινής δημόσιας τηλεόρασης θα επιλέξει τα 16 καλύτερα τραγούδια. Στην συνέχεια το κοινό διαδικτυακά θα επιλέξει τα τέσσερα αγαπημένα του. Το ίδιο θα πράξει και μία επιτροπή. Τα οχτώ αυτά τραγούδια θα διαγωνισθούν στους δύο live ημιτελικούς.

Στους ημιτελικούς, όπου σύμφωνα με την ανακοίνωση, πιθανότατα τα τραγούδια που θα διαγωνισθούν δεν θα τα ερμηνεύσει η Eden, αλλά είτε ο συνθέτης τους, είτε κάποιος άλλος ερμηνευτής, κοινό και επιτροπή θα επιλέξουν τα δύο καλύτερα. Σε κάθε ημιτελικό θα διαγωνίζονται τέσσερα τραγούδια.

Τα τέσσερα τραγούδια που θα προκριθούν στον τελικό από τους δύο ημιτελικούς, θα ερμηνευθούν ζωντανά από την Eden και το κοινό και η επιτροπή και πάλι, θα επιλέξει το νικητήριο. Το τραγούδι αυτό θα αποτελέσει την συμμετοχή του Ισραήλ στην Eurovision 2021.

O τελικός αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις αρχές Φεβρουαρίου, αφού σύμφωνα με την ανακοίνωση στα μέσα του μήνα αναμένεται να γίνει το video clip του τραγουδιού, ώστε να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος.

Φέτος, η Eden θα εκπροσωπούσε το Ισραήλ στην Eurovision, με το τραγούδι Feker Libi:

Πηγή: euromix
2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *