Ιταλία: 2 με 6 Μαρτίου η διεξαγωγή του Sanremo 2021 – Παρουσιαστής και πάλι ο Amadeus!

Η δημόσια τηλεόραση της Ιταλίας, RAI, ανακοίνωσε τις ημερομηνίες της 71ης έκδοσης του ιταλικού φεστιβάλ τραγουδιού, Sanremo, το οποίο θα πραγματοποιηθεί αργότερα από τα προηγούμενα χρόνια και συγκεκριμένα από την Τρίτη 2 Μαρτίου έως το Σάββατο 6 Μαρτίου 2021.

Στην εκδήλωση που συνήθως πραγματοποιείται στις αρχές Φεβρουαρίου, επιλέχθηκε για 2η συνεχή χρονιά ως Καλλιτεχνικός Διευθυντής και παρουσιαστής του Φεστιβάλ του Sanremo, ο Amadeus, ενώ θα έχει και στο πλευρό του τον Fiorello.

Oι συμμετέχοντες στο Φεστιβάλ Sanremo θα χωριστούν σε 2 διαφορετικές κατηγορίες: τους Campioni (περίπου είκοσι μεγάλοι καλλιτέχνες) και το Giovani (8 νέοι καλλιτέχνες που θα οριστούν σύμφωνα με τη διαδικασία του Sanremo Giovani ).

Η κλασική διαδικασία Sanremo Giovani θα ξεκινήσει τον Σεπτέμβριο με την υποβολή συμμετοχών από εξήντα νέους ερμηνευτές και μια μουσική επιτροπή υπό την προεδρία του Amadeus, η οποία θα καθορίσει τους 20 συμμετέχοντες στους ημιτελικούς της τηλεόρασης AmaSanremo , οι οποίοι θα μεταδοθούν ζωντανά, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 19 Νοεμβρίου 2020 στο δεύτερο μέρος της βραδιάς στο RAI UNO, και έτσι θα καθορίσει τους 10 νέους φιναλίστ του Δεκεμβρίου 2020.

Οι κανονισμοί για την έκδοση 2021 του Φεστιβάλ του Sanremo θα είναι παρόμοιοι με εκείνους του 2020. Η RAI δεν έχει ακόμη επισημοποιήσει τη μέθοδο επιλογής του εκπροσώπου της για στην Eurovision 2021, της οποίας ο Μεγάλος Τελικός έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο, 22 Μαΐου 2021.

Αυτή είτε θα επιλέξει εσωτερικά τον Diodato ή θα προσφέρει μάλλον αυτή την ευκαιρία στον νικητή της κατηγορίας Campioni κατά την 71η έκδοση του Φεστιβάλ του Sanremo στις αρχές Μαρτίου.

Ωστόσο, στο πλαίσιο μιας διαδικτυακής συνέντευξης τύπου που διοργάνωσε η RAI την Πέμπτη 14 Μαΐου, ως προοίμιο για το Europe Shine A Light , ο αντιπρόεδρος της RAI Claudio Fasulo ανακοίνωσε ότι το Φεστιβάλ San Remo του 2021 θα χρησιμεύσει πάλι για να επιλέξει τον εκπρόσωπό της για την Ιταλία στην Eurovision 2021.

Πηγή: RTL 102.5

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *