Κύπρος: Οι μνηστήρες για το 2021, τα φαβορί και τα outsider | Σε ποια φάση βρίσκεται η αναζήτηση του ΡΙΚ – ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ

Με δεδομένο ότι η ΕΡΤ έχει επιβεβαιώσει για το 2021 την Stefania ως εκπρόσωπο μας στην Eurovision, όλο το ενδιαφέρον των καλλιτεχνών που επιθυμούν να συμμετάσχουν στον διαγωνισμό έχει επικεντρωθεί στο ΡΙΚ και στην Κύπρο. Σχεδόν καθημερινό είναι το φαινόμενο κάποιος εκ των υποψηφίων μνηστήρων να δηλώνει δημόσια το ενδιαφέρον του, θέλοντας να στείλει το δικό του μήνυμα στην κυπριακή δημόσια τηλεόραση, κι ακόμα σκεφθείτε είναι Ιούλιος!

Οι υποψήφιοι μνηστήρες

Melisses, Ήβη Αδάμου, ‘Ιαν Στρατής, Βαγγέλης Κακουριώτης, Ειρήνη Παπαδοπούλου, Κόνι Μεταξά με τον Τάσο Ξιαρχό και η Δέσποινα Σάββα, είναι κάποια μόνο από τα ονόματα των καλλιτεχνών, που με τον ένα ή τον άλλο τρόπο έχει δημοσιοποιηθεί η “υποψηφιότητα” τους για την κυπριακή εκπροσώπηση στην Eurovision 2021. Φυσικά στα ονόματα αυτά θα προστεθούν στην πορεία και άλλα, ενώ είναι πολύ πιθανόν να υπάρχουν και άλλοι μνηστήρες που απλά δεν έχουν γνωστοποιήσει ακόμα τις προθέσεις τους.

Οι όποιες αποφάσεις βέβαια θα αργήσουν να έρθουν. Με δεδομένο ότι το ΡΙΚ μας έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να ανακοινώνει τον εκπρόσωπο του στον διαγωνισμό τον Νοέμβριο, τους επόμενους μήνες θα έχουμε σοβαρές εξελίξεις στο ζήτημα αυτό.

Οι άνθρωποι του ΡΙΚ πάντως που ασχολούνται με τον διαγωνισμό έχουν φτιάξει μια άτυπη λίστα θα λέγαμε, με αυτούς που θα προσεγγίσουν αρχικά και θα κάνουν τις πρώτες συζητήσεις. Όπως αντιλαμβάνεστε, ακόμα και πρακτικά να το δει κανείς, το πόσο ψηλά είναι το όνομα κάποιου στη λίστα, παίζει πολύ σημαντικό ρόλο.

Τι αναφέρει το ΡΙΚ

Βλέποντας τον έναν καλλιτέχνη μετά τον άλλο να εκδηλώνει δημόσια το ενδιαφέρον του για την συμμετοχή του στην Eurovision με τα κυπριακά χρώματα, αναζητήσαμε τι πραγματικά συμβαίνει με την συμμετοχή της μεγαλονήσου στον επόμενο διαγωνισμό και πόσο έχουν προχωρήσει οι διαδικασίες από πλευράς κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης.

Πηγή από το ΡΙΚ μας τόνισε ότι είναι πολύ θετικό το αυξημένο ενδιαφέρον των καλλιτεχνών, αλλά η αλήθεια είναι ότι την στιγμή που γράφεται αυτό το άρθρο, καμία συζήτηση δεν έχει γίνει με οποιονδήποτε ερμηνευτή.

Το ΡΙΚ έχει δεχτεί προτάσεις και από καλλιτέχνες και από συνθέτες και δεν θα προβεί σε βεβιασμένες ενέργειες αλλά θα προχωρήσει ορθολογιστικά με στόχο την καλύτερη δυνατή επιλογή.

Σημαντικός παράγοντας όπως γράψαμε και σε προηγούμενα μας άρθρα, θα αποτελέσει και οι προτάσεις των δισκογραφικών εταιρειών. Οι όποιες πάντως διερευνητικές συζητήσεις θα ξεκινήσουν τον επόμενο μήνα, με στόχο φυσικά πιθανότατα ως τον Νοέμβριο να έχουμε αρχικά την ανακοίνωση του καλλιτέχνη, ώστε να υπάρχει χρόνος στην συνέχεια για το τραγούδι, το video clip και το concept της σκηνικής εμφάνισης.

Σε όλα τα παραπάνω βέβαια δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η απόφαση του Δ.Σ. του ΡΙΚ για την συμμετοχή του στην Eurovision 2021 είναι να εκπροσωπηθεί είτε από γνωστό καλλιτέχνη σε Ελλάδα και Κύπρο, είτε από καλλιτέχνη κυπριακής καταγωγής…

Εσείς ποιος θα θέλατε να εκπροσωπήσει την Κύπρο στην Eurovision 2021;

6 ΣΧΟΛΙΑ

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] blog Eurovision Fun has been keeping track of all the speculation. They note that with Greek broadcaster ERT having already internally selected Stefania for […]

  2. […] Today, Eurovision Fun have published a long list of artists who are in contention to potentially represent Cyprus at the contest next year. These include: […]

  3. […] Today, Eurovision Fun have published a long list of artists who are in contention to potentially represent Cyprus at the contest next year. These include: […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *