Netflix Eurovision Movie: Η Μελισσάνθη Μάχουτ αποκαλύπτει με ποια καλλιτέχνη ενδεχομένως υπάρχει σύνδεση με την Mita Xenakis | Ναι, είναι η Ελένη Φουρέιρα!

Την πρώτη της συνέντευξη σε ελληνικό μέσο έδωσε η Μελισσάνθη Μάχουτ μετά την συμμετοχή της στην ταινία του Netflix, Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga, στην οποία υποδύεται την φανταστική εκπρόσωπο της Ελλάδας στο διαγωνισμό, Mita Xenakis. Μεταξύ των άλλων η ταλαντούχος ηθοποιός αποκαλύπτει ότι ο ρόλος της Mita Xenakis ενδοχομένως λόγω κουστουμιού, έχει σύνδεση με την Ελένη Φουρέιρα!

Η Μελισσάνθη Μάχουτ, γεννημένη στον Καναδά και μεγαλωμένη στην Αθήνα από μητέρα Ελληνίδα και πατέρα Καναδό, με σημαντικές σπουδές στο Εθνικό Θέατρο και στη Royal Academy of Dramatic Arts στο Λονδίνο. Περνώντας από τις μικρού μήκους ταινίες και τις παραστάσεις στην Αγγλία στο ελληνικό θέατρο (θέατρο Vault με τον Δημήτρη Καρατζιά), στον ελληνικό κινηματογράφο («Art Therapy», «Νοτιάς»), στην παγκόσμια βιομηχανία του video game (ο ρόλος της Κασσάνδρας στο διάσημο video game της Ubisoft της χάρισε δύο υποψηφιότητες στα αμερικανικά και βρετανικά «Οσκαρ» του είδους) και στην ελληνική τηλεόραση («Ετερος εγώ»), η ίδια βρίσκεται πλέον ανάμεσα στα ταλέντα της παγκόσμιας σινε-τηλεόρασης με το όνομα Netflix.

Είναι ό,τι µεγαλύτερο έχω κάνει µέχρι στιγµής όσον αφορά την παγκόσµια έκθεση και το µέγεθος της παραγωγής. Ευελπιστώ να ανοίξει κι άλλους δρόµους…

Εξηγεί στην συνέντευξη της ότι εκτός από το ταλέντο της χρειάστηκε και τύχη για να πάρει το ρόλο, αφού υπήρξε μεγάλη συμμετοχή στο σχετικό κάστινγκ.

Δεν νομίζω ότι για τον συγκεκριμένο ρόλο βοήθησε η αναγνωρισιμότητα που προσφέρει το “Assassin’s Creed”, γιατί είναι ένα παιχνίδι που απευθύνεται σε εξειδικευμένο κοινό. Ο περισσότερος κόσμος ξέρει απλώς τη φωνή μου, όχι το πώς δείχνω. Οταν προέκυψε η οντισιόν για την ταινία, είπα να δοκιμάσω αρχικά για πλάκα. Δεν φαντάστηκα ότι θα την πέρναγα. Η παραγωγή είχε ήδη ψάξει στην Ελλάδα επειδή ο ρόλος ήταν για έναν αμιγώς μεσογειακό χαρακτήρα – η αναγγελία του κάστινγκ αφορούσε σίγουρα και την Ιταλία. Ανάμεσα στις υποψήφιες ήμουν κι εγώ. Η διαδικασία των οντισιόν έγινε κατά γράμμα. Το ωραίο και το ενδιαφέρον ξεκίνησε μετά. Και εκεί ακόμα δεν πήγαινε το μυαλό μου ότι μπορούσα να πάρω τον ρόλο. Πού να το φανταστώ…

Η Μελισσάνθη μιλά και για τις εντυπώσεις της από την συνεργασία της με τους eurostars, αλλά και για την εικόνα που είχε απέναντι στο διαγωνισμό και την άποψη που έχει τώρα.

Παρακολουθούσα για χρόνια τη Eurovision από απόσταση, χωρίς να είμαι φαν. Το ωραίο είναι ότι γνωρίζοντας τα άτομα τα οποία συμμετέχουν διαπίστωσα πόσο ταλέντο έχουν. Επειδή όλο αυτό είναι grande, γεμάτο γκλίτερ και υπερβολή, ξεχνούσα να παρατηρήσω πραγματικά τις φωνές των ανθρώπων. Ακούγοντάς τους να τραγουδούν δίπλα μου, συνειδητοποίησα όχι μόνο ότι είναι άψογες φωνές αλλά και το επίπεδο του επαγγελματισμού. Με αφορμή την ταινία, επανεξέτασα και τη στάση μου απέναντι στη Eurovision, συνειδητοποιώντας ότι είμαι προκατειλημμένη.

Mita Xenakis και Ελένη Φουρέιρα

Δεν θα μπορούσε να μην ερωτηθή αυτό που όλοι σκεφτήκαμε όταν είδαμε την ταινία. Η Μελισσάνθη Μάχουτ μάλιστα αποκαλύπτει ότι το κουστούμι με τόσο γκλίτερ ενδεχομένως να παραπέμπει στην Ελένη Φουρέιρα και να ήταν αυτή η καλλιτέχνης που είχαν στο νου τους, όταν δημιουργούσαν αυτό τον ρόλο. Στην συνέχεια βέβαια προσθέτει ότι ο ρόλος της διαμορφώθηκε και εξελίχθηκε αρκετά, θέλοντας να αποφύγει την όποια σύγκριση με την Ελένη Φουρέιρα, εντούτοις η παραγωγή της ταινίας, είναι πολύ πιθανόν να είχαν την δημοφιλής Ελληνίδα τραγουδίστρια στο μυαλό τους, όταν έγραφε το σενάριο.

Στην αρχή ο ρόλος ήταν αρκετά πιο μικρός και στην πορεία άρχισε να εξελίσσεται και να μεγαλώνει χωρίς να γνωρίζω λεπτομέρειες – υπέθετα ότι επειδή είχαν απευθυνθεί σε μια Ελληνίδα ηθοποιό, ο χαρακτήρας θα εκπροσωπούσε την Ελλάδα στη Eurovision. Τουλάχιστον, αυτό καταλάβαινα από τα συμφραζόμενα…Τόσο γκλίτερ στο κοστούμι, δεν θα μπορούσε ο ρόλος να μη βασίζεται στη Φουρέιρα!

Δεν μου είναι εύκολο να μιλάω ποτέ για την προετοιμασία ενός ρόλου. Σε αυτή την περίπτωση δεν ήθελα να κάνω κάτι που να είναι αναγνωρίσιμο, γιατί σκέφτηκα ότι σε αυτό το κομμάτι θα με υπερκαλύψει το κοστούμι και ότι θα ήταν εύκολο να γίνουν οι παραπομπές και συγκρίσεις με την Ελένη Φουρέιρα. Ο ρόλος δημιουργήθηκε από έναν συνδυασμό πραγμάτων: ήταν έμπνευση από διαφορετικά άτομα και προέκυψε μέσα από τις συζητήσεις στις οντισιόν. Χτίστηκε σιγά σιγά, συζητώντας με τον σκηνοθέτη Ντέιβιντ Ντόμπκιν και τον Νταν Στίβενς.

Πως επιλέχθηκε η Ελλάδα ως φαβορί

Το ότι είναι το τέταρτο όνομα στους τίτλους είναι σίγουρα κάτι πολύ τιμητικό για την Μελισσάνθη που εξηγεί ότι στα γυρίσματα δημιουργήθηκε μία φιλική σχέση με τον Γουίλ Φέρελ και άλλα μέλη του καστ.

Ο Γουίλ Φέρελ είναι μεγάλος φαν της Eurovision, την έχει μελετήσει πολύ και η παραγωγήέκανε μεγάλη έρευνα για τα εκάστοτε φαβορί, τους υποστηρικτές, τα λάθη που γίνονται, αυτούς που ψιλοπειράζουν ή έχουν σε χαμηλότερη εκτίμηση όλοι. Είχαν, λοιπόν, έναν μπούσουλα και γνώριζαν σαφώς ότι η Ελλάδα μπορεί να μην είναι φαβορί, αλλά είναι αγαπητή στη Eurovision, όπως και ότι η Αγγλία δεν αρέσει. Αυτό ήταν μεν η βάση για να μεγαλώσει ο ρόλος μου, η ανάπτυξή του όμως προέκυψε σταδιακά και μέσα από την καλή σχέση μου με τον Νταν Στίβενς, όταν αρχίσαμε να συζητάμε πώς θα μπορούσε να περιπλεχθεί λίγο η κατάσταση. Και έτσι αναπτύχθηκε ο ρόλος. Από μια ωραία ιδέα επεκτάθηκε και στο σενάριο και έτυχε να αφορά και την Ελλάδα.

Ολοκληρώνοντας την συνέντευξη η Μελισσάνθη αναφέρει ότι ήταν μια πολύ ευχάριστη εμπειρία για την ίδια, ελπίζοντας ότι θα της ανοίξει το δρόμο για το Χόλιγουντ.

Στις πρώτες συναντήσεις που κάναμε όταν συζητούσαμε για τους χαρακτήρες μας, περνούσαμε αρκετό χρόνο όλοι μαζί. Βγαίναμε έξω φιλικά, συζητούσαμε, οπότε όταν ήρθε η ώρα των γυρισμάτων των σκηνών μας δεν υπήρχε τίποτα το αγχωτικό ως προς την επαφή με έναν σταρ. Δεν ένιωσα ποτέ άγχος. Ποτέ. Ηταν ευχάριστοι σαν άνθρωποι και ο Γουίλ Φέρελ και η Ρέιτσελ, χαλαροί, ιδιαίτεροι… Η συμμετοχή μου στην ταινία είναι σήμερα μια συγκλονιστική ανάμνηση. Κρατάω το γεγονός ότι έγινε αβίαστα, ήταν μια ωραία δουλειά και η καθαυτή εμπειρία κάτι το ελαφρύ και ακομπλεξάριστο. Απλά κύλησε όμορφα.

Η Μελισσάνθη Μάχουτ είναι η δεύτερη ηθοποιός από την ταινία που αποκαλύπτει κάποια σύνδεση του ρόλου της, με τον πραγματικό κόσμο της Eurovision. Ο πρώτος ήταν ο Dan Stevens, που σε συνέντευξη του την προηγούμενη εβδομάδα ανέφερε ότι ο ρόλος του Alexander Lemtov έχει εμπνευσθεί από τον Ρώσο superstar, Philipp Kirkorov.

Πηγή: Έθνος
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *