Ανδόρα: Πράσινο φως από την κυβέρνηση για επιστροφή στον διαγωνισμό το 2022, υποστηρίζει η S. Georgi!

Λίγο μετά το Europe Shine A Light, η τελευταία εκπρόσωπος της Ανδόρας στον διαγωνισμό, Susanne Georgi, ισχυρίζονταν ότι είχε βρει την απαραίτητη χρηματοδότηση για την επιστροφή του κρατιδίου στον διαγωνισμό. Τώρα η ίδια αναφέρει στο Wiwibloggs, ότι έχει λάβει το πράσινο φως από την κυβέρνηση της χώρας, για την επιστροφή της Ανδόρας στον διαγωνισμό, αλλά το 2022!

Προφορικό “Ναι” της κυβέρνησης στην S. Georgi για το 2002

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η δανικής καταγωγής, αλλά μόνιμος κάτοικος Ανδόρας Susane Georgi, μετά από συνάντηση που είχε με την νέα κυβέρνηση της χώρας, έχει λάβει προφορικά το πράσινο φως για την επιστροφή του πριγκιπάτου στην Eurovision 2022. Επιλέχθηκε αυτή η οδός, αφού θεωρούν ότι το να επενδύσουν χρόνο και χρήμα σε ένα project, όπως είναι η Eurovision, την στιγμή που τίποτα δεν εγγυάται ότι τον Μάιο του 2021 θα έχουμε ξεμπερδέψει με την πανδημία, είναι αρκετά ριψοκίνδυνο.

Η κυβέρνηση είναι πολύ θετική. Υπάρχει ήδη ένα προφορικό πράσινο φως, αλλά όχι για το 2021. Συμφωνώ επίσης με αυτό 100%. Πιστεύουμε ότι είναι πολύ νωρίς. Εδώ αγωνιζόμαστε ακόμα με τον Covid… και φοβόμαστε πολύ να ξοδέψουμε όλη αυτή τη δουλειά και χρήματα σε κάτι που ίσως δεν θα μπορούσε να συμβεί το 2021. 

Επομένως, η ιδέα είναι να επιστρέψουμε στην Eurovision το 2022.

Είναι μια νέα κυβέρνηση και ακούνε τη χώρα. Για πολλά χρόνια ένιωσα ότι χτυπούσα τα χέρια μου σε ένα μεγάλο μαξιλάρι και δεν θα συνέβαινε τίποτα. Αλλά αισθάνομαι πραγματικά ότι  πλέον ακούγομαι και θέλουν πραγματικά να κάνουν κάτι για τη μουσική σκηνή και τους καλλιτέχνες της Ανδόρας…. Πρέπει απλώς να ξεπεράσουμε αυτήν την τεράστια κρίση που έχουμε. 

Δεν υπάρχει ακόμα τίποτα επίσημα υπογεγραμμένο – όλα αυτά είναι προφορικά. Ήταν σε συναντήσεις. Δεν είναι δική μου δουλειά να το επιβεβαιώσω επίσημα – αυτό θα πρέπει να προέρχεται από τον τηλεοπτικό σταθμό ή την κυβέρνηση. Αλλά νομίζω ότι είναι θετικό ότι διεξάγουμε αυτήν τη συζήτηση τώρα. Προφορικά, έχει επιβεβαιωθεί. 

Είμαι πολύ χαρούμενη. Είμαι πολύ ενθουσιασμένη. Αισθάνομαι ότι τελικά έχω εισακουσθεί. 

Susanne Georgi για την επιστροφή της Ανδόρρας στην Eurovision 2022

Η Susanne εξηγεί στη συνέντευξή της ότι αυτό που επιθυμεί είναι μια τριετή συμφωνία με την κυβέρνηση της χώρας. Αν και δεν είναι αρνητική να διαγωνισθεί η ίδια, θα προτιμούσε κάποιον νέο καλλιτέχνη και αυτή να είναι η αρχηγός αποστολής.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την συνέντευξη εδώ:

Η Ανδόρρα στον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision

Η Ανδόρα έκανε το ντεμπούτο της στην Eurovision το 2004. Η Marta Roure εκπροσώπησε τη χώρα με το Jugarem a estimar-nos και τερμάτισε 18η στον ημιτελικό, με 12 μόλις βαθμούς. Ούτε το 2005 κατάφεραν να προκριθούν στον τελικό με το τραγούδι La mirada interior αν και η αγαπημένη των fans Anabel Conde, βρισκόταν στα φωνητικά.

Μόνο το 2006 η Ανδόρα επέλεξε με εσωτερική ανάθεση την συμμετοχή της. Στην Αθήνα το πριγκιπάτο εκπροσώπησε η Jennifer με το Sense Tuτερματίζοντας στην τελευταία στον ημιτελικό με 8 μόλις βαθμούς – το χειρότερο αποτέλεσμα της Ανδόρας μέχρι σήμερα. Το καλύτερο αποτέλεσμα της Ανδόρας ήρθε το 2007 με το συγκρότημα Anonymous και το Salvem el món, που τερμάτισε 12ο στον ημιτελικό των 28 συμμετοχών!

Οι αποτυχίες συνεχίσθηκαν και το 2008, αφού η Gisela με το πολύ γιουροβιζιονικό Casanovaδεν ευτύχησε να προκριθεί στον τελικό.

Η τελευταία συμμετοχή τους ήταν στη Μόσχα, το 2009. Η Susanne Georgi εκπροσώπησε την Ανδόρρα με το La teva decisio (Get a Life). Ο ραδιοτηλεοπτικός οργανισμός αποφάσισε να μην επιστρέψει στο διαγωνισμό του 2010 λόγω οικονομικών δυσκολιών. Έκτοτε με την ίδια δικαιολογία δεν έχουν επιστρέψει.

Η Ανδόρρα είναι η μοναδική χώρα, από όσες έχουν συμμετάσχει στην Eurovision, που δεν έχει καταφέρει να βρεθεί ποτέ μέχρι στιγμής σε τελικό (η Σλοβακία επίσης δεν έχει προκριθεί ποτέ, αλλά συμμετείχε σε τελικούς πριν την εισαγωγή του συστήματος των ημιτελικών).

Πηγή: Wiwibloggs

 

2 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *