Ελλάδα: Εγκρίθηκε το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ | Αυτοί είναι υπεύθυνοι για το project Eurovision!

Οι αλλαγές στην ΕΡΤ ολοκληρώθηκαν και με το καινούριο οργανόγραμμα πλέον αλλά και εσωτερικό κανονισμό λειτουργίας, θα πορευθεί από την νέα τηλεοπτική σεζόν. Σημαντικές αλλαγές όμως υπάρχουν και στο project Eurovision. Όλα αυτά που σας είπαμε σε προηγούμενα άρθρα και τα διαβάσετε πρώτα από εμάς, όπως πρώτα διαβάσετε εδώ για τις νέες τοποθετήσεις, τόσο της κας Χειράκη στην Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας, στην οποία ανήκουν ως τμήμα πλέον οι Διεθνείς Σχέσεις, αλλά και την μετακίνηση της μέχρι πρότινος αρχηγού αποστολής στο διαγωνισμό, κας Κουφοπούλου, είναι πλέον επίσημα!

Διεθνείς Σχέσεις και Συμπαραγωγές αναλαμβάνουν την Eurovision

Οι απαντήσεις για το ποια πρόσωπα και ποια τμήματα είναι πλέον αρμόδια για το project Eurovision στην ΕΡΤ δίνεται μέσα από το νέο οργανόγραμμα της ΕΡΤ, που το προσχέδιο του δόθηκε στη δημοσιότητα στην Διαύγεια, στις 22/4.

Αρχικά η Διευθύντρια Εταιρικής Επικοινωνίας της ΕΡΤ κα Δώρα Χειράκη είναι αυτή, που στην νέα υπερδιεύθυνση που προΐσταται, έχει υπό την εποπτεία της, όλα όσα αφορούν την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, αλλά και την συνεργασία της ΕΡΤ με την EBU.

Στην Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας, ανήκουν ως τμήμα πλέον οι Διεθνείς Σχέσεις. Το οργανόγραμμα λοιπόν αναφέρει ότι οι Διεθνείς Σχέσεις έχουν στις αρμοδιότητες τους τον σχεδιασμό, την οργάνωση και διοικητική μέριμνα της συμμετοχής της ΕΡΤ στις ποικίλες δραστηριότητες της EBU, συμπεριλαμβανομένων και των διαγωνισμών της Eurovision (Eurovision Song Contest, Young Musicians κλπ). Η παραγωγή και η εκμετάλλευση των προγραμμάτων ανήκει στο τμήμα συμπαραγωγών.

Ας δούμε τώρα τι αναφέρει το οργανόγραμμα για το τμήμα Συμπαραγωγών σχετικά με το project Eurovision. Σας υπενθυμίζουμε ότι στο τμήμα Συμπαραγωγών της ΕΡΤ ορίστηκε προϊστάμενη η κα Μαρία Κουφοπούλου, μέχρι πρότινος αρχηγός της αποστολής μας στον διαγωνισμό και διευθύντρια των Διεθνών Σχέσεων.

Στις αρμοδιότητες λοιπόν της κα Κουφοπούλου είναι η συνεργασία με το τμήμα Διεθνών Σχέσεων και η μέριμνα για παραγωγή περιεχομένου για τη συμμετοχή της ΕΡΤ στους μουσικούς διαγωνισμούς της Eurovision.

Τι σημαίνουν πρακτικά όλα τα παραπάνω;

Σύμφωνα λοιπόν με όλα τα παραπάνω οι Διεθνείς Σχέσεις είναι το τμήμα της ΕΡΤ που θα συνεχίσει να ασχολείται με όλα όσα αφορούν την συνεργασία της ελληνικής δημόσιας τηλεόρασης με την EBU. Την επικοινωνία, αλληλογραφία, επιβεβαιώσεις συμμετοχής κλπ.

Οι Διεθνείς Σχέσεις θα σχεδιάζουν τον τρόπο επιλογής/ανάδειξης της συμμετοχής μας και θα είναι επιφορτισμένες με όλη την διοικητική μέριμνα σχετικά με την στήριξη της συμμετοχής μας.

Τι αναλαμβάνει το Τμήμα Συμπαραγωγών; Όλα τα προγράμματα της ΕΡΤ που θα σχετίζονται με τον διαγωνισμό. Την πραγματοποίηση πχ του εθνικού τελικού, εφόσον αποφασιστεί κάτι τέτοιο. Την επιλογή των σχολιαστών της μετάδοσης, την παραγωγή άλλων σχετικών εκπομπών (όπως πχ η φετινή εκπομπή με τον Μ. Μαρίνο). Η τηλεοπτική αξιοποίηση γενικότερα του διαγωνισμού από πλευράς ΕΡΤ ανήκει στο τμήμα Συμπαραγωγών. Τα διαδικαστικά παραμένουν στις Διεθνείς Σχέσεις.

Το μόνο πρόσωπο λοιπόν που απομένει να μάθουμε για να γνωρίζουμε τα πρόσωπα που θα μας απασχολήσουν τα επόμενα χρόνια στην ΕΡΤ σε σχέση με τον διαγωνισμό της Eurovision, είναι ο προϊστάμενος των Διεθνών Σχέσεων, που ως είθισται θα είναι ο αρχηγός της ελληνικής αποστολής. Τα άλλα δύο όπως είπαμε είναι η κα Δώρα Χειράκη και η κα Μαρία Κουφοπούλου. Η πλήρωση της θέσης αυτής θα πραγματοποιηθεί σύντομα.

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με την ελληνική συμμετοχή και το 2021!

5 ΣΧΟΛΙΑ
 1. Greece2021
  Greece2021 says:

  Καλησπέρα σας. Παρακολουθώ εδώ και καιρό την ιστοσελίδα σας αλλά πρώτη φορά γράφω σχόλιο. Αρχικά να σας ευχαριστησω για την ενημέρωση. Είναι στο 90% έγκυρη και έγκαιρη. Γράφετε πράγματα που άλλοι δεν τολμούν, δεν θέλουν ή δεν μπορούν να γράψουν, όπως το άρθρο αυτό! Κάτι που θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να κάνετε και φυσικά αν θέλετε μπορείτε να σκεφτείτε την συμβουλη μου, είναι να απαντάτε στα σχόλια κακεντρεχων. Σε προηγούμενο άρθρο διάβασα ένα σχόλιο κάποιου αναγνώστη σας που μάλιστα σχολιάζει συχνά, επιθετικά και προς εσάς αλλά και προς τον Κοντόπουλο, ΕΡΤ, Στεφανία κλπ. Πραγματικά έμεινα έκπληκτος γιατί λίγο ως πολύ έλεγε ως αρνητικό ότι γράφετε πράγματα που στην συνέχεια επιβεβαιώνονται επειδή έχετε διαύλους επικοινωνίας είτε με την ΕΡΤ, είτε με την ομάδα που μας εκπροσωπεί. Συγγνώμη που ζει ο κύριος ή κυρία; Όλα τα μίντια ανά τον κόσμο εκμεταλλεύονται τις επαφές τους για να ενημερώσουν το κοινό τους. Είναι δυνατόν κάποιος να γράφει κάτι τέτοιο ως μομφή; Θέλω να πω ότι δεν χρειάζεται να απαντάτε σε όλους αυτούς. Ειναι ξεκάθαρο τουλάχιστον για ένα αναγνώστη με λίγη λογική ότι έχουν κάποιο πρόβλημα, κάποια εμπάθεια. Αυτά ήθελα να σας πω συγγνώμη για το μακροσκελές σχόλιο. Όσο αφορά τώρα την εκπρόσωπο μας και την συμμετοχή μας στην επόμενη Eurovision θα ήθελα την Στεφανία με ένα τραγούδι καθαρά ποπ. Σύγχρονο δυναμικό που να αξιοποιεί τις φωνητικές της ικανότητες. Το εθνοποπ νομιζω πέρασε.

  Απάντηση
  • Giannis Argyriou
   Giannis Argyriou says:

   Σας ευχαριστούμε για τα καλά σας λόγια! Καλωσήλθατε στην παρέα μας. Φυσικα και θα λάβουμε στα σοβαρά το σχόλιο σας γιατι φαινεται η πρόθεση σας!

   Απάντηση
  • Γιάννης
   Γιάννης says:

   Δεν ξέρω αν αναφέρεσαι στο δικό μου σχόλιο, αλλά αν το κάνεις τότε πραγματικά λυπάμαι γιατί δεν έθιξα καθόλου σε εκείνο το σχόλιο το συγκεκριμένο blog. Απεναντίας, έθιξα τους διάφορους “καλλιτέχνες” που την έχουν δει κάποιοι και προσπαθούν να καπηλευτούν την εθνικότητα τους και γενικότερα το οτιδήποτε ούτως ώστε να γίνουν γνωστοί. Επίσης, έθιξα τα κριτήρια επιλογής της ΕΡΤ για τον καλλιτέχνη και το τραγούδι που θα μας εκπροσωπήσει.. Ουδέποτε δεν έθιξα το eurovisionfun, το οποίο όντως είναι πάντα έγκυρο και μας μεταφέρει τις ειδήσεις πάντα πρώτο.
   Τέλος, νομίζω ότι το συγκεκριμένο site έχει τα σχόλια γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο, να λέμε τις απόψεις μας επί του θέματος και η δικιά μου ήταν αυτή είτε σε κάποιους αρέσει είτε όχι.

   Απάντηση
   • Greece2021
    Greece2021 says:

    Σε καμία περίπτωση αγαπητέ δεν εννοούσα εσένα. Είπες την γνώμη σου απλά και καλά έκανες. Μάλιστα δεν διαφωνώ. Αναφέρομαι σε άλλο σχόλιο όπου γινόταν επίθεση στο site επειδή έχει σχέσεις με την ΕΡΤ και την dream team και έχουν τα νέα νωρίτερα. Απαράδεκτο και αστείο. Μάλλον μερικοί δεν ξέρουν πως λειτουργεί η δημοσιογραφία.

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *