Η ΕΡΤ τιμά τον Αγάθωνα Ιακωβίδη!

Στην μνήμη του Αγάθωνα Ιακωβίδη που άφησε την τελευταία του πνοή στην οικεία του στην Θεσσαλονίκη στις 5 Αυγούστου, αφιερώθηκε η εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη «Το κλειδί του sol» την Πέμπτη 6 Αυγούστου, στο Δεύτερο Πρόγραμμα της ΕΡΑ.

Στη μνήμη του Αγάθωνα Ιακωβίδη, στην εκπομπή του Σιδερή Πρίντεζη «Το κλειδί του sol» την Πέμπτη 6 Αυγούστου, μεταδόθηκε από το Αρχείο της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, το μεγαλύτερο μέρος της εμφάνισης του Ρεμπέτικου Συγκροτήματος Θεσσαλονίκης με τον Αγάθωνα Ιακωβίδη στη σύνθεσή του, καθώς και η σύμπραξή τους με τη Ρεμπέτικη Κομπανία στη βραδιά που πραγματοποιήθηκε με τα δύο σχήματα στο υπαίθριο θέατρο «Νίκος Ξυλούρης» στα Ανώγεια της Κρήτης, στις 25 Ιουλίου του 1981. Στην εκπομπή δίνει χρήσιμες πληροφορίες για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, το μουσικό κλίμα της εποχής και την αναβίωση του ρεμπέτικου, ο μουσικός παραγωγός Γιώργος Μητρόπουλος, ο οποίος είχε την ιδέα και την ευθύνη για την οργάνωση της συναυλίας.

Μπορείτε να ακούσετε ολόκληρη την εκπομπή ΕΔΩ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Αγάθωνας Ιακωβίδης μαζί με τους Koza Mostra, εκπροσώπησαν την Ελλάδα στην Eurovision 2013, με το Alcohol is Free, καταλαμβάνοντας την έκτη θέση. Είναι ο δεύτερος εκπρόσωπος της χώρας μας, μετά την Μαριάννα Τόλη, που δεν βρίσκεται πλέον στην ζωή.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *