Υπουργείο Υγείας: Τον Δεκέμβριο οι πρώτες δόσεις του εμβολίου | Ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα!

Για πρώτη φορά ο Υπουργός Υγείας, Β. Κικίλιας, έδωσε ένα συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για το πότε θα φθάσει το εμβόλιο κατά του κορωνοιού στην Ελλάδα. Με βάση λοιπόν με τις σημερινές του δηλώσεις και μετά την συμφωνία της ευρωπαϊκής επιτροπής με την φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca και το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, τον Δεκέμβριο θα έχουμε τις πρώτες 700.000 δόσεις εμβολίου, ενώ μέχρι τον Μάιο θα φθάσουν στην χώρα μας 3 εκατ. δόσεις συνολικά.

Φως στην άκρη του τούνελ

Την τμηματική εισαγωγή 3 εκατομ. δόσεων του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στη χώρα μας αρχής γενομένης από τα τέλη Δεκεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας.

Ο λόγος για το εμβόλιο που αναπτύσσει το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης σε συνεργασία με την AstraZeneca, το οποίο θα αποκτηθεί σε περίπτωση που περάσει και τη φάση 4.

Όπως είπε σε συνέντευξή του στον Σκάι «η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα φον Λάιεν τουίταρε τη συμφωνία με την AstraZeneca για 400 εκατ. δόσεις του εμβολίου που έχει φτάσει ήδη στη φάση 3 και αναμένεται μέσα στο Νοέμβριο να ολοκληρωθεί και η φάση 4 και να πάρει αδειοδότηση. Τέλος Δεκεμβρίου, Ιανουαρίου, Φεβρουαρίου, Μαρτίου, Μαΐου και Ιουνίου, αν όλα πάνε καλά, η Ελλάδα θα πάρει σε επτά τμηματικές παραδόσεις αυτό που της αναλογεί, από το συμφωνηθέν εμβόλιο. Θα ξεκινήσουμε με 700.000 δόσεις το Δεκέμβριο που θα είναι μόνη ή διπλή δόση,  και γύρω στις 3 εκατ. δόσεις συνολικά.

Αναφερόμενος στο εμβόλιο της γρίπης είπε ότι το υπουργείο Υγείας έχει εξασφαλίσει 4,2 εκατ. δόσεις, διευκρινίζοντας ότι οι εμβολιασμοί θα αρχίσουν αρχές Οκτωβρίου και θα ολοκληρωθούν μέσα στο Δεκέμβρη, με προτεραιότητα στις ευπαθείς ομάδες. «Πήραμε 1 εκατ. παραπάνω εμβόλια από πέρυσι και πέρυσι πήραμε 1 εκατ. παραπάνω από πρόπερσι» είπε ο υπουργός.

«Υπάρχει φως στην άκρη του τούνελ, υπάρχει ελπίδα, συνεχίζουμε την προσπάθειά μας»

Ελπίδες για επιστροφή στην κανονικότητα

Τα παραπάνω τα οποία προφανώς εντάσσονται σε ένα πανευρωπαϊκό φόντο, αφού η συμφωνία για τα εμβόλια της AstraZeneca έγινε από την ευρωπαϊκή επιτροπή, για λογαριασμό και των 27 κρατών-μελών της ένωσης, δίνει ελπίδα για μία επιστροφή στην κανονικότητα μέσα στο 2021.

Όλα τα μεγάλα γεγονότα του 2020 που είτε ακυρώθηκαν, είτε αναβλήθηκαν, έχουν βάσιμες ελπίδες να πραγματοποιηθούν μέσα στο 2021, όχι απαραίτητα έτσι όπως τα ξέρουμε, αλλά έστω με την χρήση κάποιων μέτρων προστασίας (μικρότερος αριθμός κοινού, αποστάσεις μεταξύ των συμμετεχόντων κλπ).

Φυσικά και ο Διαγωνισμός της Eurovision αναμένεται να επιστρέψει και πλέον μπορούμε να ελπίζουμε ότι θα είναι ένας διαγωνισμός όπου θα υπάρχει η παρουσία του κοινού, έστω και σε μικρότερο βαθμό από τον συνηθισμένο.

Με τα ευχάριστα αυτά νέα λίγο πριν ξεκινήσει επίσημα και η νέα γιουροβιζιονική σεζόν, ευχόμαστε το φως που φαίνεται στην άκρη του τούνελ να μετουσιωθεί σε πράξη!

Πηγή: ΕΡΤ

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *