American Song Contest 2021: Ανακοινώθηκαν οι συντελεστές, αλλά και το concept του διαγωνισμού | Ξεκινά σε λίγους μήνες στις ΗΠΑ!

Η ιστοσελίδα Variety σε αποκλειστικό της άρθρο, αποκαλύπτει όλες τις λεπτομέρειες του American Song Contest, που το 2021 θα κάνει πρεμιέρα στις ΗΠΑ. Όπως θα δείτε παρακάτω η αμερικανική εκδοχή του διαγωνισμού, θα έχει στοιχεία τόσο από talent show, όσο και από melodifestivalen, αλλά και από τον αγαπημένο μας διαγωνισμό της Eurovision.

Στις διακοπές των Χριστουγέννων ο πρώτος διαγωνισμός

Στις εορταστικές διακοπές των Χριστουγέννων του 2021 (Νοέμβριος-Δεκέμβριος) σύμφωνα με το άρθρο, θα πραγματοποιηθεί ο πρώτος αμερικανικός διαγωνισμός τραγουδιού. Όπως είχε αναφέρει ο Christer Bjorkman, που είναι ο παραγωγός του όλου εγχειρήματος, στο American Song Contest θα διαγωνίζονται οι 50 πολιτείες των ΗΠΑ.

Φιλοδοξία είναι να παρουσιάζονται όλα τα είδη της σύγχρονης μουσικής, αλλά και να έχουν την ευκαιρία καταξιωμένοι και νέοι καλλιτέχνες και δημιουργοί, να παρουσιάσουν την μουσική τους.

Έντονη η παρουσία του Melodifestivalen

Το format του διαγωνισμού θα περιλαμβάνει προκριματικούς, ημιτελικούς και φυσικά τον μεγάλο τελικό. Οι προκριματικοί από ότι αντιλαμβανόμαστε θα θυμίζουν αρκετά τον γύρο της δεύτερης ευκαιρίας του melodifestivalen, αφού οι πολιτείες θα διαγωνίζονται η μία ενάντια στην άλλη, προκειμένου να περάσουν στους ημιτελικούς.

Δεν αναφέρεται κάτι για τους ημιτελικούς και τον τελικό, αλλά εικάζουμε ότι θα διατηρηθούν τα περισσότερα στοιχεία του διαγωνισμού της Eurovision. Όλα τα παραπάνω shows θα μεταδίδονται τηλεοπτικά.

Οι κανόνες της Eurovision για τα έξι άτομα στην σκηνή και την ψηφοφορία κοινού και κριτικών επιτροπών θα ισχύουν και εδώ.

Πως θα γίνεται η επιλογή των 50 συμμετοχών

Στόχος των διοργανωτών είναι να δημιουργηθεί μια αμερικανική ακαδημία του διαγωνισμού τραγουδιού, με εκπροσώπους όλων των μουσικών ειδών, που θα επιλέγει τις συμμετοχές και τους καλλιτέχνες που θα εκπροσωπούν τις 50 πολιτείες, μαζί φυσικά με την συμμετοχή του κοινού. Δεν δίνονται περισσότερες λεπτομέρειες για το κομμάτι αυτό.

Τι αναφέρουν οι συντελεστές του show

Στο American Song Contest όπως θα δείτε συμμετέχουν άνθρωποι με εμπειρία από τον διαγωνισμό της Eurovision, αλλά και άνθρωποι που έχουν εργαστεί στην αμερικανική τηλεόραση.

Η Eurovision ήταν ένα ονειρικό έργο από τότε που ήμουν παιδί. Για ευκαιρία να χρησιμοποιήσω ό, τι γνωρίζω για τη μορφή του διαγωνισμού και να το φέρω σε ένα κοινό που δεν έχει ιστορία μαζί του, είναι μεγάλο προνόμιο για μένα.

Christer Bjorkman, παραγωγός

Εκτελεστικός παραγωγός θα είναι ο Ben Silverman που έχει πραγματοποιήσει μεγάλα projects στην αμερικανική τηλεόραση, ο Anders Lenhoff θα είναι επίσης παραγωγός.

Όταν η Αμερική είναι πιο διαιρεμένης από ποτέ και αντιμετωπίζουμε τόσα πολλά θέματα που μας χωρίζουν, το μόνο πράγμα που μας ενώνει είναι ο πολιτισμός μας. …  Μπορεί να μας ενώσει γιορτάζοντας με την ποικιλομορφία του, τις διακρίσεις του και τραβώντας όλους γύρω από την αγάπη για τη μουσική και την αγάπη για το τραγούδι.

Ben Silverman

Την παραγωγή έχει αναλάβει η Propagate Content, ενώ σήμερα έγινε η επίσημη παρουσίαση του format στα διάφορα τηλεοπτικά κανάλια. O Christer Bjorkman έκλεισε την παρουσίαση λέγοντας: Είναι ένας διαγωνισμός όπου υποστηρίζεις την πατρίδα σου και την πόλη σου και δεν υπάρχει άλλο show που να το κάνεις αυτό!

Σε αντίθεση με άλλα φιλόδοξα projects της EBU, όπως η Eurovision Asia Song Contest, αυτό φαίνεται να προχωράει και τον επόμενο χρόνο να έρχεται στις οθόνες μας ο πρώτος American Song Contest!

Πιστεύετε θα έχει τύχη αυτός ο διαγωνισμός στις ΗΠΑ;

Πηγή: Variety
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *