Eurovision 2010s – Πορτογαλία: Δείτε την νικητήρια συμμετοχή και την τελική κατάταξη!

Το 2020 αποτελεί την αρχή μιας νέας δεκαετίας και στο EurovisionFun έχουμε ξεκινήσει την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της κάθε χώρας ξεχωριστά για την δεκαετία που πέρασε.

Κάθε φορά, καλούμαστε να επιλέξουμε την αγαπημένη μας συμμετοχή μιας χώρας για την περίοδο 2010-2019, παίρνοντας τις χώρες με αλφαβητική σειρά (βάσει της ονομασίας τους στην αγγλική γλώσσα). Η διαδικασία ολοκληρώνεται σε δύο στάδια:

  1. Την βαθμολογία της συνακτικής ομάδας του EurovisionFun όπου έπειτα από τις ψήφους μας το αποτέλεσμα προσαρμόζεται στο σύστημα βαθμολογίας της Eurovision (1-8,10,12)
  2. Την δική σας βαθμολογία, με αναγωγή στο ίδιο σύστημα, έπειτα από σχετικό poll και το πέρας 24 ωρών, στο οποίο “κλειδώνει” το αποτέλεσμα

Το άθροισμα των δύο αυτών βαθμολογιών δίνει και την τελική κατάταξη την οποία θα μαθαίνετε σε σχετικό άρθρο.


Χώρα #33 – Πορτογαλία

Η Πορτογαλία μέχρι μέχρι και το 2019 μετράει 51 συμμετοχές, κάνοντας ντεμπούτο το 1964 με τον António Calvário και το τραγούδι “Oração“, το οποίο τερμάτισε στην 13η θέση του μεγάλου τελικού. Από αυτές, τις 42  κατάφερε να βρεθεί στον τελικό έχοντας κερδίσει τον διαγωνισμό μία χρονιά και συγκεκριμένα το 2017.  Φέτος, στην έναρξη της νέας δεκαετίας, επρόκειτο να εκπροσωπηθεί από την Elisa και το τραγούδι “Medo de sentir“.

Η Πορτογαλία την δεκαετία του 2010

  • Συμμετοχές: 8
  • Τελικοί: 3
  • Καλύτερη θέση: 1η (2017)
  • Χειρότερη θέση: 18η – ημιτελικός (2011)

Αποτελέσματα

Έπειτα από το πέρας των δύο ψηφοφοριών τα αποτελέσματα έχουν ως εξής:

  • 1η βαθμολογία – Επιτροπή

  • 2η βαθμολογία – Κοινό

Έτσι, έπειτα από το άθροισμα και των δύο, κορυφαία συμμετοχή της Πορτογαλίας για την περασμένη δεκαετία αναδείχθηκε το τραγούι “O jardim” με το οποίο η Claudia Pascoal εκπροσώπησε την χώρα το 2018.

Δείτε παρακάτω την τελική κατάταξη:

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους συμμετείχατε στην ψηφοφορία και δίνουμε ραντεβού για την ανάδειξη της καλύτερης συμμετοχής της Ρουμανίας.

1 reply

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *