Εσθονία: Ξεκίνησε η υποβολή των συμμετοχών για το Eesti Laul 2021 | Στις 6 Μαρτίου ο τελικός!

Η δημόσια τηλεόραση της Εσθονίας έδωσε πριν από λίγο τις λεπτομέρειες για το Eesti Laul 2021, ενώ ξεκίνησε και η υποβολή συμμετοχών, η οποία θα διαρκέσει μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου.

Μέσω του Eesti Laul και στην Eurovision 2021

Η Εσθονία είναι μία από τις 11 χώρες που μέχρι στιγμής έχουν ανακοινώσει ότι θα επιλέξουν εκ νέου εκπρόσωπο για την Eurovision 2021. Λίγα λεπτά μετά την ακύρωση του φετινού διαγωνισμού, οι άνθρωποι της δημλισιας τηλεόρασης της χώρας, ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν το Eesti Laul, τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου τα τελευταία χρόνια επιλέγουν τον καλλιτέχνη και το τραγούδι για την Eurovision.

Στον φετινό νικητή του Eesti Laul, Uku Suviste, δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει ξανά, με εξασφαλισμένη την θέση του στους ημιτελικούς. Το τραγούδι του Uku είχε γράψει ο Δημήτρης Κοντόπουλος, ενώ την σκηνική εμφάνιση στην Ahoy Arena θα επιμελούνταν ο Φωκάς Ευαγγελινός. Εκτός συγκλονιστικού απροόπτου και για το Eesti Laul 2021 ο Uku Suviste θα συνεργασθεί με τον Έλληνα δημιουργο.

Οι κανονισμοί

Στην ιστοσελίδα της εσθονικής δημόσιας τηλεόρασης δημοσιεύθηκαν οι κανονισμοί συμμετοχής στο Eesti Laul 2021. Ας δούμε τα βασικά σημεία τους:

  • Η κατάθεση των συμμετοχών ξεκινά από σήμερα 1/9 και θα διαρκέσει μέχρι και τις 6/11.
  • Κάθε ερμηνευτής και δημιουργός μπορεί να καταθέσει το πολύ πέντε συμμετοχές.
  • Η κατάθεση γίνεται ηλεκτρονικά μέσω του ειδικού παραθύρου στην εσθονική δημόσια τηλεόραση.
  • Το κόστος συμμετοχής είναι 25 Ευρώ για τα τραγούδια με εσθονικό στίχο και 75 Ευρώ για τα τραγούδια με μη εσθονικό στίχο. Το κόστος ανεβαίνει αν το τραγούδι υποβληθεί μετά την 1/11, οπότε διπλασιάζεται.
  • 23 τραγούδια θα επιλεγούν για τους δύο ημιτελικούς και μία θέση θα δοθεί απευθείας στο τραγούδι που θα υποβάλει ο Uku Suviste.
  • Οι ημιτελικοί θα πραγματοποιηθούν στις 18 και 20 Φεβρουαρίου, με τον τελικό να πραγματοποιείται στις 6 Μαρτίου.
  • Όλα τα shows του Eesti Laul θα είναι ζωντανά και η παρουσία του κοινού θα εξαρτηθεί από τους περιορισμούς που θα υπάρχουν λόγω κορωνοιού.
  • Είναι επιτρεπτή η συμμετοχή και ξένων δημιουργών, αρκεί ανάμεσα τους να είναι κάποιος Εσθονός.
  • Τα τραγούδια που θα έχουν επιλεγεί για τους ημιτελικούς θα ανακοινωθούν στις 5 Δεκεμβρίου

Σας υπενθυμίζουμε ότι ο Uku Suviste θα εκπροσωπούσε την Εσθονία στην Eurovision 2020, μετά την νίκη του στο Eesti Laul, με το τραγούδι του Δημήτρη Κοντόπουλου, What Love Is.

Πηγή: err
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *