Ιταλία: Οι καλλιτέχνες που φημολογούνται ότι θα συμμετάσχουν στο Sanremo 2021!

Η RAI βεβαιώνει ότι το Sanremo 2021 θα διεξαχθεί κανονικά με κοινό στις 2-6 Μαρτίου, τηρώντας φυσικά τα απαραίτητα μέτρα προστασίας. Το μεγάλο ιταλικό μουσικό περιοδικό, All Music Italia, αναφέρει τα πρώτα φημολογούμενα ονόματα καλλιτεχνών, που πιθανότατα θα δούμε να διαγωνίζονται στην Μεγάλη Κατηγορία του Φεστιβάλ.

Ανάμεσα σε αυτούς που φημολογούνται ότι θα διεκδικήσουν τον Χρυσό Λέοντα του Sanremo, είναι πρώην νικητές, αλλά και πρώην συμμετέχοντες, κάποιοι εξ αυτών από τα μεγαλύτερα ονόματα της μουσικής σκηνής της χώρας. Ας τα δούμε όμως αναλυτικά.

Οι γυναικείες παρουσίες

Σχεδόν σίγουρη θεωρείται η νικήτρια της τελευταίας έκδοσης του Amici di Maria De Filippi, Gaia, παρά την εξαιρετική ανταπόκρισή που είχε στο ραδιόφωνο, το ντεμπούτο άλμπουμ της δεν έγινε καν χρυσό. Άλλες γυναικείες παρουσίες είναι οι έμπειρες, Annalisa, Elodie και Nuda. Μία ακόμη ευκαιρία πιθανόν να διεκδικήσουν και τρεις τραγουδίστριες που έγιναν γνωστές μέσα από το X Factor, οι Giusy Ferreri , Noemi και Chiara Galiazzo. Τέλος, υπάρχουν κάποιες φήμες για την επιστροφή της Francesca Michielin, που το 2016 κατέκτησε την δεύτερη θέση στο Φεστιβάλ, αλλά εκπροσώπησε την Ιταλία στην Eurovision, αφού οι νικητές Stadio δεν αποδέχθηκαν το δικαίωμα να εκπροσωπήσουν την χώρα τους στο διαγωνισμό.

Οι καλλιτέχνες της νέας γενιάς

Δυναμικό παρόν ίσως δώσουν καλλιτέχνες που είναι αγαπημένοι στο νεανικό κοινό. Ανάμεσα τους ο Irama, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά. Μια έκπληξη που θα ενθουσίαζε το πολύ νεαρό κοινό θα μπορούσε να είναι το επίσημο σόλο ντεμπούτο του Fede ή όπως ονομάζεται Federico Rossi. Ένα άλλο ντεμπούτο, αυτή τη φορά που προέρχεται από τον κόσμο των ραπ, θα ήταν αυτό του Random το οποίο, προφανώς, θα είχε ήδη έτοιμο το κομμάτι. Τέσσερα χρόνια μετά την πρώτη του συμμετοχή, ο Amadeus φαίνεται πως επιθυμεί να φέρει στο Ariston και τον Michele Bravi.

Οι πιο έμπειροι

Φήμες υπάρχουν και για την επιστροφή των νικητών του 2018, Ermal Meta και Fabrizio Moro, ως σόλο όμως αυτή την φορά. Επιστροφή όμως στην Φεστιβάλ, φαίνεται ότι είναι πιθανή και για τους Samuel, Bogo, Leo Gassmann, αλλά και του Gigi D’ Alessio.

Τα συγκροτήματα

Σταθερή είναι η παρουσία των συγκροτημάτων στο Sanremo, έτσι και φέτος φημολογούνται ότι θα δούμε κάποια από τα πιο επιτυχημένα συγκροτήματα της Ιταλίας. Οι Nomadi, The Kolors και Matia Bazar πιθανόν θα βρεθούν και αυτοί στην σκηνή του Ariston τον Μάρτιο.

Οι λιγότερο πιθανοί

Διπλά στα παραπάνω ονόματα που θεωρούνται πιο πιθανά βρίσκονται και άλλα, που απλώς ετοιμάζουν το δίσκο τους και πιθανόν η δισκογραφική τους εταιρεία να θελήσει να τους στείλει στο Φεστιβάλ, προκειμένου να προμοτάρουν την δισκογραφική τους δουλειά. Μεταξύ των ανδρών, για παράδειγμα οι Amedeo Minghi , Antonio Maggio , Virginio , Tricarico , Lorenzo Fragola , Alex Britti , Alessio Bernabei και μεταξύ των γυναικών οι Mietta , Paola Turci , Deborah Iurato , Μαρκέλλα , το τρίο Mariella Nava / Grazia De Michele / Rossana Casale , Nina Zilli , Dolcenera , Rettore , Simona Molinari κ.α.

Η στόχευση του Amadeus

O Amadeus φαίνεται όμως ότι έχει ψηλά στην λίστα του τρεις καλλιτέχνες που προσπαθεί να πείσει να βρεθούν στο Sanremo. Μιλάμε για τρεις τραγουδιστές που βρίσκονται στο απόγειο της καριέρας τους και αν φέρει είτε και τους τρεις, είτε κάποιους εξ αυτών τότε το ενδιαφέρον θα ανέβει απίστευτα. Πρόκειται για τους Biagio Antonacci , Luca Carboni και Giorgia .

Βέβαια όπως σας έχουμε ήδη αναφέρει, η ανακοίνωση των ονομάτων θα γίνει στα μέσα Δεκέμβρη και μέχρι τότε πολλά θα αλλάξουν και θα ανατραπούν. Το βέβαιο είναι ότι ο Amadeus έχει πολύ δύσκολο έργο να ξεπεράσει, αφού το 54% τηλεθέαση που σημείωσε το Sanremo 2020 είναι η μεγαλύτερη τηλεθέαση από το 1997 και αν θέλει να την ξεπεράσει θα πρέπει αν μη τι άλλο, να έχει μία λίστα διαγωνιζόμενων για όλα τα μουσικά γούστα και αυτό είναι κάτι που ο ίδιος το γνωρίζει καλά.

Πηγή: All Music Italia
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *