Αναστάζιο: Πήγα στον άλλο κόσμο και γύρισα | Τι αναφέρει για την συμμετοχή του στην Eurovision 1990!

Ο Κύπριος τραγουδιστής και χορευτής Αναστάζιο, που εκπροσώπησε την χώρα του στην Eurovision 1990, δίνει την πρώτη του συνέντευξη μετά την μεγάλη περιπέτεια της υγείας του με τον κορωνοϊό. Μιλώντας στο Down Town ο Αναστάζιο συγκλονίζει για μία ακόμη φορά, ενώ αναφέρεται και στην συμμετοχή του στην Eurovision 1990, για την οποία ακόμη νοιώθει ευγνώμων.

Ο Αναστάζιο είναι από τους πρώτους ανθρώπους που αρρώστησε από κορωνοϊό στην Κύπρο. Ο αγαπητός καλλιτέχνης, προσεβλήθη με κορωνοϊό και στις 23 Μαρτίου έπεσε σε κώμα για 21 ολόκληρες μέρες. Ενώ αποθεραπεύτηκε από τον κορωνοϊό, νοσηλεύεται ακόμη στο νοσοκομείο και αναμένεται αρχές Αυγούστου να πάρει εξιτήριο. Ωστόσο, τα κατάλοιπα που του αφήνει ο ιός θα τον ακολουθούν για μια ζωή, αφού οι γιατροί του ανακοίνωσαν ότι για το υπόλοιπο τη ζωή τους θα έχει κινητικά προβλήματα.

Η προφανής, πρώτη ερώτηση, παρακολουθώντας κάποιος τη μεγάλη περιπέτεια της υγείας σου με τον κορωνοϊό μέσα από τα social media σου, είναι «πώς είσαι σήμερα;»;

Είμαι σε καλό δρόμο, με πολύ μεγάλη βοήθεια από τρία νοσοκομεία τους τελευταίους έξι μήνες: Τη μονάδα εντατικής θεραπείας του Νοσοκομείου Λεμεσού στο οποίο εισήχθηκα αρχικά στις 23 Μαρτίου, λόγω του ότι βρισκόμουν σε κώμα, το νοσοκομείο αναφοράς -αυτό της Αμμοχώστου- στο οποίο στη συνέχεια νοσηλεύτηκα, και το Νοσοκομείο Λάρνακας στο οποίο ακόμη νοσηλεύομαι. Τα νοσοκομεία είναι ένας χώρος όπου όλοι έτρεχαν να απομακρυνθούν από αυτά, ενώ οι εργαζόμενοί τους -αυτοί οι ήρωες- βρίσκονταν μέσα σε συνεχές κίνδυνο – μόνο αν το ζήσεις μπορείς να το καταλάβεις και εύχομαι να μη χρειαστεί να το βιώσει αυτό ποτέ κανείς. Θυμάμαι χαρακτηριστικά τώρα πως, όταν συνήλθα πια από το κώμα, στο Νοσοκομείο της Λεμεσού, αντίκρυσα τον πόνο και την απόγνωση μαζί με την προσπάθεια και τη φροντίδα του ιατρικού προσωπικού και των νοσηλευτών. Η εικόνα ήταν βιβλική. Για παράδειγμα, θυμάμαι είχαν σταματήσει οι παλμοί μιας γυναίκας που βρισκόταν στον απέναντι διάδρομο, και η γιατρός κρατούσε μια τεράστια σύριγγα με τα δυο χέρια και της την έφερε καρφωτή στην καρδιά δυο φορές, εκκενώνοντας μέσα κάποιο υγρό και κάνοντας μαλάξεις με τα χέρια επαναφέροντάς την. Από τους ψιθύρους που άκουγα, συμπέρανα πως δεν ήταν το πρώτο περιστατικό – υπήρχε κρίση. Αυτή ήταν η πρώτη μου εικόνα, προτού καν μου ανακοινώσουν πως είχα προσβληθεί από τον κορωνοϊό. Στα βάθος δεξιά, προς την είσοδο, θυμάμαι επίσης πως άκουγα να κλαίει ένα παιδί και τους νοσοκόμους να μιλάνε για θανάτους μέσα στον θάλαμο, χωρίς να κατονομάζουν κάποιους. Αργότερα, έμαθα ότι στο διπλανό μου κρεβάτι είχε καταλήξει ένας άνδρας 47 ετών. Ναι, είχα πάει στον άλλο κόσμο και γύρισα.

Για την Eurovision

Πώς προσβλήθηκες από τον κορωνοϊό; Ήσουν από τους πρώτους, μάλιστα, που νόσησαν στην Κύπρο…

Οι επαφές μου, εδώ και 22 χρόνια, είναι κυρίως με ξένους και η επαγγελματική μου δραστηριότητα αφορά σε ξένους. Άλλωστε, οι άνθρωποι που με γνωρίζουν -στην Αγγλία και στην Αυστρία, κυρίως- είναι πολύ περισσότεροι από όσοι με ξέρουν στην Κύπρο και στην Ελλάδα. Θα σου φανεί ίσως περίεργο, αλλά για πολλά χρόνια μετά το 1990 εγώ συνέχιζα να «εξαργυρώνω» τη μεγάλη προβολή που μου είχε δώσει ο Διαγωνισμός Τραγουδιού της Eurovision. Θα είμαι αιώνια ευγνώμων στη Eurovision – ήταν το «εισιτήριό» μου στη μετέπειτα επαγγελματική μου δραστηριότητα, ήμουν «αυτός που πήγε στη Eurovision» για πολλές χώρες, στις οποίες δραστηριοποιήθηκα επαγγελματικά στη συνέχεια.

Για να διαβάσεις ολόκληρη την συνέντευξη  ΕΔΩ

Πηγή: DownTown
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *