Ιταλία: Η ανακοίνωση της RAI για τον τρόπο διεξαγωγής του Sanremo 2021!

Μετά τις διφορούμενες δηλώσεις του καλλιτεχνικού διευθυντή και παρουσιαστή του φεστιβάλ, Amadeus και του γενικού διευθυντή της RAI1, Stefano Coletta, η ιταλική δημόσια τηλεόραση ξεκαθαρίζει ότι το Sanremo 2021 θα πραγματοποιηθεί με κοινό, ενώ περιγράφουν και τον τρόπο που θα συμβεί αυτό.

Στις αρχές του Σεπτέμβρη ο Amadeus δήλωνε σε συνέντευξη του ότι η RAI δεν έχει Plan B για το Sanremo 2021 και ότι στην περίπτωση που η πανδημία δεν επιτρέψει την φυσική παρουσία του κοινού στις εξέδρες του Teatro Ariston και των μελών της ζωντανής ορχήστρας, τότε το φεστιβάλ δεν θα πραγματοποιούνταν καθόλου. Στην συνέχεια ο Stefano Coletta, διευθυντής της RAI1 διέψευσε τον Amadeus, λέγοντας πως δεν είναι δυνατόν να υπάρξει χρονιά χωρίς το Sanremo, αφού υπάρχουν μεγάλα συμβόλαια με διαφημιστικές και ότι αυτό που θα γίνει σε περίπτωση που δεν είναι δυνατή η πραγματοποίηση του φεστιβάλ τον Μάρτιο, είναι να μετατεθεί για αργότερα.

Η RAI τώρα ξεκαθαρίζει ότι ο Sanremo 2021 θα λάβει χώρα κανονικά με κοινό και μάλιστα εκτός απροόπτου στις ημερομηνίες που ήδη έχουν ανακοινωθεί (2-6 Μαρτίου). Ο αριθμός του κοινού που θα βρεθεί στο Ariston θα αποφασισθεί αργότερα και όσοι τελικά καταφέρουν και εξασφαλίσουν εισιτήριο, για να εισέλθουν στην εκδήλωση θα πρέπει να έχουν αρνητικό τεστ για COVID-19, ενώ θα υπάρχουν και θερμικές κάμερες καθ’ όλη την διάρκεια, για συνεχή παρακολούθηση ύποπτων κρουσμάτων.

Υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες που ακόμα πρέπει να επιλυθούν, όπως με τον αριθμό των διαπιστευμένων δημοσιογράφων, την διάταξη των μελών της ζωντανής ορχήστρας κ.α. Η αλλαγή των ημερομηνιών του Sanremo 2021 θα γίνει μόνο στην έσχατη περίπτωση που δεν θα είναι δυνατόν να λάβει χώρα το φεστιβάλ τον Μάρτιο.

Σας υπενθυμίζουμε ότι στις 17 Δεκεμβρίου, στην  τελική βραδιά επιλογής των έξι καλλιτεχνών (άλλοι δύο θα επιλεγούν από την ακαδημία AreaSanremo) της κατηγορίας των “Giovani”, μέσα από την συχνότητα της RAI1 θα μάθουμε τα ονόματα των υποψηφίων στην μεγάλη κατηγορία. Αναμένουμε επίσης τους κανονισμούς του Sanremo 2021, για να δούμε αν τελικά και το 2021 η Ιταλία θα επιλέξει τον εκπρόσωπο της στην Eurovision μέσα από το Φεστιβάλ ή αν θα επιλεγεί εκ νέου ο Diodato ή κάποιος άλλος καλλιτέχνης, με εσωτερική επιλογή.

Πηγή: velvetmusic.it
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *