Ιταλία: Το Sanremo 2021 θα πραγματοποιηθεί με κοινό ή δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου | Η ημερομηνία ανακοίνωσης των Campioni!

Η RAI έχει ήδη ανακοινώσει τις ημερομηνίες διεξαγωγής, τον παρουσιαστή και καλλιτεχνικό διευθυντή του Sanremo 2021, ενώ τις επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί και ο κανονισμός του 71ου Φεστιβάλ Ιταλικού Τραγουδιού. Ο Amadeus, που θα είναι ο παρουσιαστής και καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, εξηγεί ότι το Sanremo θα πραγματοποιηθεί κανονικά όπως το γνωρίζουμε και αν αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της πανδημίας, τότε δεν θα πραγματοποιηθεί καθόλου!

Χωρίς plan B το Sanremo 2021

Δεν υπάρχει εναλλακτικό σχέδιο για το Sanremo 2021, όπως εξηγεί ο Amadeus σε πρόσφατη συνέντευξη του. Το ιστορικό φεστιβάλ τραγουδιού θα πραγματοποιηθεί όπως το γνωρίζουμε, με το κοινό στο Teatro Ariston και την πολυμελή ορχήστρα στην θέση της στην σκηνή.

Ο Amadeus εξηγεί ότι δεν είναι δυνατόν να διεξαχθεί το φεστιβάλ χωρίς κοινό και με τα μέλη της ορχήστρας σε αποστάσεις 2 μέτρων μεταξύ τους και έτσι αν το Μάρτιο του 2021, η πανδημία δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο, τότε το Sanremo 2021 θα ακυρωθεί. Όπως τονίζει όμως είναι αισιόδοξος, τόσο αυτός όσο και οι υπόλοιποι επιτελείς της RAI ότι το Sanremo 2021, θα είναι το πρώτο μεγάλο τηλεοπτικό γεγονός με κοινό στην post-covid-19 εποχή στην Ιταλία!

Στις 17 Δεκεμβρίου η ανακοίνωση των “Big”

Στην τελική βραδιά επιλογής των έξι καλλιτεχνών (άλλοι δύο θα επιλεγούν από την ακαδημία AreaSanremo) της κατηγορίας των “Giovani” , στις 17 Δεκεμβρίου μέσα από την συχνότητα της RAI1, θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι της μεγάλης κατηγορίας, που καλώς εχόντων των πραγμάτων και εφόσον δεν αλλάξει κάτι στους κανονισμούς, θα διεκδικήσουν και την εκπροσώπηση της Ιταλίας στην Eurovision 2021.

Την επόμενη εβδομάδα ξεκινά η υποβολή τραγουδιών, αν και όπως αποκαλύπτει ο Amadeus ήδη έχει στα χέρια του αρκετές και ενδιαφέρουσες προτάσεις, από σημαντικά ονόματα.

Τα πρώτα πιθανά ονόματα

Στον ιταλικό τύπο ήδη κυκλοφορούν τα πρώτα πιθανά ονόματα υποψηφίων. Το εβδομαδιαίο περιοδικό Oggi αναφέρει τους Gaia, Boggy και Irama.

O Bugo έμεινε στην ιστορία του φετινού φεστιβάλ όταν άφησε κυριολεκτικά σύξυλο τον Morgan στην σκηνή του Teatro Ariston, με τον οποίο συμμετείχαν ως ντουέτο με το τραγούδι Sincero. Αποτέλεσμα φυσικά αυτής της πράξης του ήταν να ακυρωθούν από την συνέχεια του διαγωνισμού.

Η Gaia Gozzi είναι η νικήτρια του δημοφιλέστερο τάλεντ σόου στην ιταλική τηλεόραση, του Amici της Maria Filippi, το 2019. Η ίδια σε όλες της τις συνεντεύξεις, δηλώνει έτοιμη να βρεθεί και στην σκηνή του Sanremo και να κερδίσει και εκεί.

Τέλος, ο Irama ο οποίος έχει ήδη παρά το νεαρό της ηλικίας του δύο συμμετοχές στο φεστιβάλ, μία στην κατηγορία Giovani και μία στην Big, ελπίζει να του δοθεί το 2021 να συμμετάσχει ξανά, έχοντας βέβαια το κατάλληλο τραγούδι.

Ο νικητής του Sanremo 2021 στην Eurovision;

Η Ιταλία είναι μία από τις χώρες που δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τον τρόπο επιλογής του εκπροσώπου τους στην Eurovision 2021. Αν όπως αναφέρουμε και παραπάνω οι κανονισμοί παραμείνουν οι ίδιοι, τότε ο νικητής του Sanremo 20121, θα έχει την δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί, να εκπροσωπήσει την Ιταλία τον Μάιο στο Ρότερνταμ. Αυτό αναμένεται να διασαφηνιστεί τις επόμενες ημέρες, με την ανακοίνωση των κανονισμών του 71ου Φεστιβάλ του Sanremo, που θα πραγματοποιηθεί από τις 2 μέχρι και τις 6 Μαρτίου.

Σε περίπτωση που για το 2021 δεν επιλεγεί αυτός ο τρόπος επιλογής, τότε είναι πιθανό ο Diodato, που ήταν ο φετινός νικητής του Sanremo και εκπρόσωπος της Ιταλίας στον διαγωνισμό της Eurovision, να επιλεγεί με απευθείας ανάθεση εκ νέου.

https://www.youtube.com/watch?v=Ogyi0GPR_Ik

Πηγή: it.blastingnews, blogtv

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *