Editorial: Πόσο πιθανό είναι να δούμε την Ελένη Φουρέιρα στην Eurovision 2021;

Το ότι η Ελένη Φουρέιρα συνεχίζει και αποτελεί ένα Eurovision θρύλο, δύο χρόνια μετά την δεύτερη θέση και την εντυπωσιακή εμφάνιση της με το Fuego, φυσικά και δεν αποτελεί είδηση. Όπως είδηση δεν αποτελεί ότι και φέτος το όνομα της εμπλέκεται με την Eurovision. Αυτό όμως που αποτελεί θέμα συζήτησης, είναι το γεγονός ότι για το 2021 δέχθηκε επίσημη πρόταση από το ΡΙΚ, προκειμένου να εκπροσωπήσει την Κύπρο για δεύτερη φορά στο διαγωνισμό, όπως αποκαλύφθηκε στην πρωινή εκπομπή του STAR, Στην Φωλιά των Κου Κου.

Ελένη Φουρέιρα εσύ Euro-star!

Η Ελένη Φουρέιρα ίσως αν μπορούσε να μα επιτραπεί ο όρος, είναι η πιο κερδισμένη δεύτερη, του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision, τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια. Μπορεί να μην κατάφερε να πάρει την πολυπόθητη νίκη το 2018 στην Λισαβόνα, έκτοτε όμως η καριέρα της εκτινάχθηκε, με πολλές εμφανίσεις στο εξωτερικό, σημαντική επιτυχία σε τρίτες χώρες (όπως πχ η Ισπανία), εμφανίσθηκε το 2019 στο interval act, ενώ επιχείρησε να κάνει και κάποια πρώτα βήματα στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, με σημαντικές συνεργασίες και εκεί.

Λογικό και αναμενόμενο προφανώς είναι, μία τέτοια καλλιτέχνιδα να είναι άμεση προτεραιότητα και στο στόχαστρο της κυπριακής δημόσιας τηλεόρασης, που αν θεωρήσουμε έγκυρο το ρεπορτάζ του STAR, απηύθυνε επίσημη πρόταση στην ίδια και στην δισκογραφική της εταιρεία, προκειμένου να σηκώσει εκ νέου το βάρος της εκπροσώπησης της Κύπρου στον διαγωνισμό.

Πόσο εύκολο είναι να πει το ΝΑΙ η Ελένη Φουρέιρα

Με βάση τα όσα ακούστηκαν στο ρεπορτάζ της Ελισάβετ Κυρίτση, η Ελένη Φουρέιρα και η δισκογραφική της εταιρεία αναμένουν από το ΡΙΚ τα τραγούδια που έχουν να τους προτείνουν για το διαγωνισμό, προκειμένου να δώσουν την τελική τους απάντηση. Η απάντηση όμως της Ελένης Φουρέιρα και της PANIK, δεν θα εξαρτάται μόνο από αυτό.

Μια καλλιτέχνιδα του βεληνεκούς της Ελένης Φουρέιρα, που απέδειξε πολύ πρόσφατα την αξία της στην Eurovision και έκανε κυριολεκτικά όλη την Ευρώπη να μιλάει για αυτήν, έχει να σκεφθεί και να ζυγίσει πολλά περισσότερα προκειμένου να πει το ΝΑΙ για δεύτερη φορά, από το πόσο καλό είναι το τραγούδι που της προτείνουν.

Φυσικά, θα παίξουν ρόλο τα οικονομικά δεδομένα, το πρόγραμμα και οι υποχρεώσεις της, η διάθεση της στο να ξανά μπει σε ένα τέτοιο απαιτητικό πρότζεκτ, αλλά και η πορεία της πανδημίας. Γιατί το αναφέρουμε αυτό; Θα θελήσει η Ελένη Φουρέιρα να κάψει ουσιαστικά μια δεύτερη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, σε μια χρονιά που κανείς μέχρι στιγμής δεν γνωρίζει αν η Eurovision θα πραγματοποιηθεί με το κοινό, τους δημοσιογράφους και όλα αυτά τα στοιχεία που την κάνουν μοναδική; Είναι ένα ακόμη πλην που προφανώς τόσο η ίδια, όσο και η δισκογραφική της θα συνεκτιμήσουν.

Το ΡΙΚ έχει αποδείξει την αξία του

Από την άλλη πλευρά το ΡΙΚ και η ομάδα που ασχολείται με τον διαγωνισμό έχει αποδείξει ότι έχουν τον τρόπο να πείθουν μεγάλα ονόματα, όπως η Ελένη Φουρέιρα ή η Τάμτα το 2019. Η Ελένη Φουρέιρα διατηρεί άψογες σχέσεις με το ΡΙΚ και εμπιστεύεται απόλυτα τους ανθρώπους του, κάτι που την κάνει να νοιώθει ασφαλής και σίγουρη για μια ενδεχόμενη νέα συνεργασία.

Επιπλέον, το ΡΙΚ τα τελευταία χρόνια έχει κάνει έντονη την παρουσία του στα τεκταινόμενα της Eurovision, με φροντισμένες και επαγγελματικές συμμετοχές και με εμφανίσεις που πάντοτε αφήνουν ιστορία. Όλα αυτά θα ήταν δελεαστικά σε κάθε καλλιτέχνη, ακόμη και σε περιπτώσεις όπως η Ελένη Φουρέιρα.

PANIK και Eurovision 2021

Στο σημείο αυτό έρχεται και η παράμετρος PANIK. Μέσα από την ιστοσελίδα μας, διαβάσατε ότι η PANIK έχει την πρόθεση να προτείνει κυπριακής καταγωγής καλλιτέχνες στο ΡΙΚ για την Eurovision 2021. Η εν λόγω λοιπόν αποκλειστική δήλωση που έγινε από πλευράς PANIK ισχύει στο απόλυτο, η περίπτωση όμως της Ελένης Φουρέιρα είναι κάτι ξεχωριστό και προφανώς θα έχει προτεραιότητα, αν αποφασισθεί ότι οι συνθήκες είναι οι κατάλληλες ώστε να επιστρέψει στο διαγωνισμό.

Μπορεί λοιπόν να φαίνεται αρκετά απίθανη μία θετική απάντηση από πλευράς Ελένης Φουρέιρα και PANIK, η ιστορία όμως έχει δείξει ότι το ΡΙΚ ξέρει να ανατρέπει τα δεδομένα. Αν πάλι η απάντηση που θα λάβει το ΡΙΚ είναι αρνητική, τότε θα στραφεί στις υπόλοιπες εναλλακτικές, που όπως έχετε καταλάβει είναι αρκετές.

Το σίγουρο είναι ότι τους επόμενους μήνες θα υπάρχει άφθονο παρασκήνιο και ρεπορτάζ, είτε τελικά επιλεγεί η Ελένη Φουρέιρα, είτε κάποιος άλλος καλλιτέχνης!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις που αφορούν την κυπριακή συμμετοχή στην Eurovision 2021!

 

1 reply

Trackbacks & Pingbacks

  1. […] according to a recent Eurovision Fun, we could be heading for the return of another fan favourite. And this is not just any fan […]

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *