Eurovision 2021: Καλή γιουροβιζιονική σεζόν σε όλους!

Μπορεί η Eurovision για κάποιους να μην τελειώνει ποτέ (ανάμεσα τους φυσικά είμαστε και όλοι εμείς εδώ στο EurovisionFun), αλλά πλέον μπορούμε να πούμε ότι η σεζόν για την Eurovision 2021 έχει ξεκινήσει! Η 1η Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί την ημερομηνία, μετά την οποία όποιο τραγούδι κυκλοφορήσει, μπορεί να συμμετάσχει και στο διαγωνισμό. Εν ολίγοις κάθε τραγούδι που κυκλοφορεί πλέον, είναι εν δυνάμει υποψήφιο τραγούδι για τη Eurovision 2021.

Μέχρι τις 14 Μαρτίου η ανακοίνωση των συμμετοχών

Γνωρίζουμε την πόλη που θα φιλοξενήσει το διαγωνισμό, το στάδιο, τις ημερομηνίες, αυτό που απομένει τώρα είναι οι συμμετοχές. Θα τις μάθουμε αργά και βασανιστικά τους επόμενους μήνες, μέχρι και τις 14 Μαρτίου, οπότε και θα γίνει η συνάντηση των αρχηγών αποστολών, για να καταθέσουν και επισήμως τις συμμετοχές τους.

Παραδοσιακά και αν δεν έχουμε κάποια ανακοίνωση-έκπληξη νωρίτερα, η Αλβανία λίγο πριν το τέλος του έτους θα επιλέξει τον καλλιτέχνη, αλλά και το τραγούδι (αν δεν το αλλάξει στην συνέχεια), που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα στο Ρότερνταμ.

Η ιδιαιτερότητα της φετινής σεζόν σε σχέση με τις προηγούμενες είναι ότι εξαιτίας της ακύρωσης του προηγούμενου διαγωνισμού και της απόφασης αρκετών δημόσιων ραδιοτηλεόρασεων να επιβεβαιώσουν τους ίδιους καλλιτέχνες και για την Eurovision 2021, γνωρίζουμε ήδη 20 καλλιτέχνες που θα συμμετάσχουν στην Eurovision 2021.

Με την Ελλάδα η Stefania, νέος καλλιτέχνης για την Κύπρο

Η ΕΡΤ έσπευσε ορθότατα από τις πρώτες ραδιοτηλεοράσεις, λίγες ώρες μετά την ακύρωση της Eurovision 2020 στις 18 Μαρτίου, να επιβεβαιώσει ότι η Stefania θα είναι η εκπρόσωπος μας και στον επόμενο διαγωνισμό.

Στον αντίποδα η Κύπρος  στη 1 Ιουνίου το ΡΙΚ με επίσημη ανακοίνωση του, επιβεβαίωσε τα δημοσιεύματα των προηγούμενων ημερών που ήθελαν τον Sandro να μην επιλέγεται για την Eurovision 2021. Το ΡΙΚ θα επιλέξει με απευθείας ανάθεση και την επόμενη χρονιά κάποιον καλλιτέχνη γνωστό σε Ελλάδα και Κύπρο ή κάποιον καλλιτέχνη κυπριακής καταγωγής. Για τα πρώτα ονόματα που φαίνονται ως υποψήφια μπορείτε να δείτε το σχετικό μας άρθρο, που έκανε το γύρο της Ευρώπης.

Δέκα χώρες δεν έχουν ξεκαθαρίσει ακόμα τις προθέσεις τους

Για να δείτε αναλυτικά τις 20 χώρες έχουν επιβεβαιώσει ήδη τους καλλιτέχνες τους για την Eurovision 2021, αλλά και τις 11 χώρες που θα αναζητήσουν νέο καλλιτέχνη, μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό μας άρθρο.

Δέκα χώρες όμως ακόμη δεν έχουν ανακοινώσει τις προθέσεις τους για την Eurovision 2021, αυτές είναι:

  • Αρμενία
  • Βόρεια Μακεδονία
  • Ηνωμένο Βασίλειο
  • Ιρλανδία
  • Ισλανδία
  • Ιταλία
  • Λευκορωσία
  • Πολωνία
  • Πορτογαλία
  • Ρωσία

Ψηφίστε στο Poll μας!

Τώρα ήρθε η δική σας ώρα. Ψηφίστε στο poll που ακολουθεί τον καλλιτέχνη που θα θέλατε εσείς να εκπροσωπήσει την Κύπρο στο Ρότερνταμ, στις 18, 20 και 22 Μαίου, στην Eurovision 2021 και φέρτε τον αγαπημένο σας στην κορυφή!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *