Eurovision 2021: Καλπάζει ο COVID-19 στην Ολλανδία – Νέο ρεκόρ κρουσμάτων!

Νέο ιστορικό ρεκόρ σημείωσε ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων Covid-19 στην Ολλανδία, με την έξαρση των περιστατικών να εντείνει τις ανησυχίες για ένα δεύτερο κύμα στην Ευρώπη. Οι ολλανδικές αρχές Υγείας ανέφεραν για την Τετάρτη 16/9, 1.542 καταγεγραμμένα κρούσματα, στη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση όλων των εποχών και ξεπερνώντας τα επίπεδα στις αρχές Απριλίου, τότε που ο Covid-19 είχε σαρώσει τις χώρες της Ευρώπης, οδηγώντας σε μέτρα lockdown.

Tα κρούσματα της Τετάρτης υπερβαίνουν το προηγούμενο ρεκόρ 1.379 κρουσμάτων της Τρίτης, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό επιβεβαιωμένων περιστατικών στην Ολλανδία στα 86.320.

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο έντονη είναι η ανησυχία και για τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, που είναι προγραμματισμένος για να διεξαχθεί στις 18, 20 και 22 Μαΐου. Αν και οι διοργανωτές και η EBU διαμηνύουν σε όλες τις κατευθύνσεις ότι ο διαγωνισμός θα επιστρέψει το 2021 δυνατότερος από ποτέ, τίποτα δεν θα πρέπει να θεωρείται δεδομένο, ειδικά αν τα δεδομένα της πανδημίας χειροτερεύσουν.

Δεδομένης της τρέχουσας πραγματικότητας λόγω της διασποράς του Covid-19, οι Πολωνοί διοργανωτές της Junior Eurovision 2020, που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου, αποφάσισαν τη διεξαγωγή του σόου με έναν διαφορετικό τρόπο φέτος. Η παρουσίαση του και τα Interval Acts θα λάβουν χώρα σε στούντιο στην πολωνική πρωτεύουσα, ενώ όλοι οι συμμετέχοντες θα παρουσιάσουν το τραγούδι τους σε στούντιο που θα βρίσκεται στην εκάστοτε χώρα. Ένα σενάριο που απορρίπτουν για την κανονική Eurovision, τόσο η EBU, όσο και οι Ολλανδοί διοργανωτές.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *