Ουγγαρία: Δεν επιστρέφει στον διαγωνισμό | Καμία σύνδεση του A Dal με την Eurovision 2021!

Η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας ανακοίνωσε πριν από λίγο τους κανονισμούς για το A Dal 2021. Προς δυσάρεστη έκπληξη όλων, το A Dal το μουσικό φεστιβάλ της Ουγγαρίας που χρησιμοποιούνταν ως η μέθοδος επιλογής της συμμετοχής της χώρας στον διαγωνισμό, δεν θα έχει καμία σύνδεση με την Eurovision ούτε το 2021. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η χώρα της κεντρικής Ευρώπης, θα απουσιάζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά από τον διαγωνισμό.

Στροφή προς παραδοσιακές αξίες για την Ουγγαρία

Η ξενοφοβική κυβέρνηση του Όρμπαν δεν κρύβει ότι βασική προτεραιότητα της είναι η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας, με στόχο την αύξηση των δεικτών γεννήσεων. Στις αρχές του 2019 εντύπωση είχε προκαλέσει η ομιλία βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος, όπου είχε χαρακτηρίσει την υιοθεσία από ζευγάρια του ίδιο φύλου ως παιδοφιλία.

Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει δοθεί επίσημη εξήγηση για την αποχώρηση της χώρας από την Eurovision, δεν είναι λίγοι αυτοί που υποστηρίζουν πως αυτή έγινε εξαιτίας της υπερσυντηρητικής κυβέρνησης Όρμπαν. Μάλιστα ένας δημοσιογράφος φιλοκυβερνητικού καναλιού σε ανύποπτο χρόνο είχε δήλωσε πως η αποχή της Ουγγαρίας από τον διαγωνισμό θα συμβάλει στην ψυχική υγεία του έθνους!

Η κυβέρνηση αρνείται τις κατηγορίες

Η μεγάλη έκταση όμως που έλαβε το ζήτημα, οδήγησε τόσο τον εκπρόσωπο του πρωθυπουργού για θέματα εξωτερικής πολιτικής, όσο και την ίδια την δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας να λάβουν επίσημη θέση και να διαψεύσουν τα εν λόγω δημοσιεύματα.

Ο Zoltan Kovacs εκπρόσωπος του πρωθυπουργού για θέματα εξωτερικής πολιτικής, χαρακτήρισε τα δημοσιεύματα ως fake news, ενώ ξεκαθάρισε ότι κανένα μέλος της κυβέρνησης δεν έχει χαρακτηρίσει ποτέ τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, με τον τρόπο που περιγράφεται σε αυτά.

Λίγο αργότερα και η ίδια η δημόσια τηλεόραση της Ουγγαρίας κατηγόρισε τα μέσα που αναπαράγουν αυτά τα ανύποστατα για αυτούς δημοσιεύματα και για μία ακόμη φορά τόνισε ότι ο λόγος που η Ουγγαρία αποφάσισε να απέχει από την Eurovision 2020, είναι ότι προτίμησε να στηρίξει τα ταλέντα που θα προκύψουν από το A Dal (τον μουσικό διαγωνισμό που χρησιμοποιούσε ως εθνική επιλογή για την Eurovision) και να διαθέσει τα έξοδα που θα έκανε για τον διαγωνισμό σε αυτό τον σκοπό.

Αποχή και από την Eurovision 2021

Η αποχή από τον διαγωνισμό όμως όπως φαίνεται θα είναι διαρκείας, ενώ δεν είναι λίγοι αυτοί που αναφέρουν ότι θα έχουμε μία νέα περίπτωση Τουρκίας, τουλάχιστον όσο κυβερνά ο Όρμπαν.

Στην ανακοίνωση των κανονισμών του A Dal 2021, προβλέπεται ακριβώς το ίδιο κόνσεπτ με την περσινή χρονιά. Δηλαδή ένα A Dal, όπου απλά ο νικητής θα έχει την οικονομική και τηλεοπτική στήριξη της ουγγρικής δημόσιας τηλεόρασης, για την προώθηση της δουλειάς του. Επιπροσθέτως, εκτός του νικητή, για το 2021 θα δοθούν βραβεία στους πέντε πρώτους, που θα φθάσουν στον τελικό.

Παρακάτω μπορείτε να ακούσετε την νικητήριο τραγούδι του A Dal 2020, όπου υπό άλλες συνθήκες θα εκπροσωπούσε την Ουγγαρία στην Eurovision 2020:

Πηγή: A Dal
5 ΣΧΟΛΙΑ
  1. ABC
    ABC says:

    Η Ουγγαρία απέχει για οικονομικούς λόγους. Eπίσης, η τηλεθέαση του διαγωνισμού στη χώρα το 2019, σε σχέση με το 2018, είχε κάνει βουτιά 63,1%. Η MTV δεν είναι ούτε BBC ούτε ARD. H Eurovision έχει μετατραπεί σε μικρή Ολυμπιάδα, τουτέστιν τόσο η παραγωγή όσο και η ίδια η συμμετοχή απαιτούν πλέον αστρονομικά ποσά. Εδω δεν μπαίνει καν στον κόπο να επιστρέψει το Λουξεμβούργο δηλώνοντας αδυναμία χρηματοδότησης της αποστολής. Οι κορώνες περί ξενοφοβικών κυβερνήσεων και η αναπαραγωγή μεμονωμένης δηλώσης κάποιου δημοσιογράφου προσπαθούν απλά να δημιουργήσουν ντόρο από το τίποτα (ο Όρμπαν είναι πρωιθυπουργός από το 2010).

    Απάντηση
    • Giannis Argyriou
      Giannis Argyriou says:

      Και ο Ερντογαν από τις αρχες του 2000 ηταν, αλλα το 2013 έφυγε η Τουρκια..Επισης το 2019 η τηλεθεαση επεσε γτ αποκλειστηκαν..

      Απάντηση
      • ABC
        ABC says:

        Ουδέποτε ο διαγωνισμός έκανε μεγάλα νούμερα στην Ουγγαρία. Η μεγαλύτερη τηλεθέαση ήταν το 2017 με 27%, το 2018 είχε καπου στο 12% & πέρσι πάτος (που σίγουρα οφείλεται & στον αποκλεισμό)..Η σύγκριση με την Τουρκία είναι ατυχέστατη & τα πολιτικά σχόλια περιττά.

        Απάντηση
  2. όχι άλλο κάρβουνο
    όχι άλλο κάρβουνο says:

    “…βασική προτεραιότητα της είναι η στήριξη της παραδοσιακής οικογένειας, με στόχο την αύξηση των δεικτών γεννήσεων.”

    Αν ισχύει κάτι τέτοιο, οι συνειρμοί με συγκεκριμένες (σκοτεινές) περιόδους της ανθρώπινης ιστορίας είναι αναπόφευκτοι. Απλά ανατριχίλα.

    ΥΓ: παρόλα αυτά η Ουγγαρία είναι η αγαπημένη μου χώρα στη γιουροβίζιον τα τελευταία χρόνια (μαζί με την Πορτογαλία).

    Απάντηση

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *