Ένας Θεσσαλονικιός εντυπωσιάζει στο ρωσικό The Voice, με coach της Polina Gagarina!

Ο Γιάννης Κωφόπουλος από την Θεσσαλονίκη, που τα τελευταία χρόνια ζει στην Μόσχα, δήλωσε συμμετοχή στο ρωσικό The Voice. Παρά το ρίσκο του να διαγωνισθεί με ένα ελληνικό τραγούδι, εντυπωσίασε κριτές και κοινό και πέρασε στην επόμενη φάση του παιχνιδιού, στην ομάδα της Polina Gagarina. Μάλιστα η δημοφιλής τραγουδίστρια της Ρωσίας, είχε την ευκαιρία να εξασκήσει και τα ελληνικά της, αφού ως γνωστόν έχει ζήσει αρκετά χρόνια στην χώρα μας και ομιλεί την γλώσσα μας σε αρκετά καλό επίπεδο.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Γιάννης βρέθηκε να ερμηνεύει τη Μισιρλού με έναν ξεχωριστό τρόπο στο μεγαλύτερο talent show τη Ρωσίας, το The Voice Russia. Ένα από τα δημοφιλέστερα talent show του κόσμου που παίζεται οκτώ χρόνια, από τον Οκτώβρη του 2012 με τεράστια επιτυχία στη Ρωσική τηλεόραση.

Δεν είχα σκοπό να πάω σε κάποιο ταλέντο σόου. Επειδή είμαι ξένος και αρκετά δραστήριος, με καλούν σε διάφορες εκπομπές για να παρουσιάζω είτε την Ελληνική μουσική είτε την Ελληνική κουζίνα. Οι Ρώσοι είναι ιδεατά φιλέλληνες και αυτό με βοήθησε ομολογώ πολύ. Στο συγκεκριμένο σόου βρέθηκα μετά από πρόσκληση. Κάποιος από τους μάνατζερ με είδε σε μια συναυλία και με προέτρεψε να στείλω αίτηση. Ένα χρόνο μετά, και αφού ήμασταν κλεισμένοι στο σπίτι, το αποφάσισα. Ήταν το timing τέτοιο, σε άλλη περίπτωση δεν θα είχα ούτε το χρόνο ούτε τη διάθεση, καθώς αυτή η πρώτη εκπομπή απαίτησε πολύ κόπο, άγχος και χρόνο, που σε κανονική περίοδο δεν θα έδινα. Έκατσε απλά. Ο βασικός όρος ήταν πως θα τραγουδήσω στα Ελληνικά. Από εκεί και πέρα όλα συνέβησαν όπως έπρεπε.

Ο Γιάννης φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί στην συνέντευξη στην Parallaxi που έδωσε, να μην αναφερθεί και στην Polina Gagarina, την coach του πλέον, και την συζήτηση που είχε μαζί της στα ελληνικά!

Γενικά μετείχα μιας ιδιαίτερης προσοχής από την παραγωγή. Ομολογουμένως δεν υπήρξε κάποια αντίστοιχη συμμετοχή σε αυτό το σόου. Πρώτη φορά ακούστηκε τραγούδι στην Ελληνική γλώσσα, έθνικ μουσική και σκηνική παρουσία, δεν είναι εύκολα διαχειριστικό υλικό για αυτούς, αλλά λόγο της ιδιαιτερότητας μου αυτής είμαι ελκυστικό προϊόν)) Οι κριτές με υποδεχτηκαν θερμά. Κάναμε και λιγο πλάκα, καθώς τα Ρωσικά μου ειναι ‘χαριτωμενα’, αλλά η φάση είναι πως μιλησα Ελληνικά με την Πωλίνα. Και αυτό ήταν το κλου. Η Πωλίνα Γκαγκάρινα η οποία και με επέλεξε τελικά, εζησε στην Ελλάδα τα παιδικά της χρόνια, και έχει επαφή με τη γλώσσα και την κουλτούρα. Είναι βέβαια μια ποπ αρτίστα (παρεμπιπτόντως αρκετά καλή τραγουδίστρια) κάτι που δεν μου ταιριάζει ιδιαίτερα οπότε τη συνέχεια μου στο σόου δεν τη βλέπω μακρά, αλλά να σου πω την αλήθεια, αυτό που ήθελα το πήρα. Δεν πήγα σε αυτό το σόου για να μου πουν αν είμαι καλός η όχι, απλά για να πάρω περισσότερη αναγνώριση και παράλληλα να προωθήσω (με φιούζιον ομολογουμένως τρόπο) την Ελληνική μουσική, κάτι το οποίο πίστα υπηρετώ από την αρχή της καριέρας μου στη Ρωσία. Και στην Ελλάδα βέβαια, από τα 23 μου, είκοσι δηλαδή χρόνια τώρα, αυτό έκανα. Προωθουσα την παραδοσιακή Ελληνική μουσική. Είχα όμως αυτή τη φιούζιον διάθεση πάντοτε, και έτσι βρήκα άλλους τρόπους έκφρασης, τους οποίους και τελικά προτιμώ.

Σας υπενθυμίζουμε ότι η Polina Gagarina εκπροσώπησε την Ρωσία στην Eurovision 2015, με το A Million Voices, καταλαμβάνοντας την δεύτερη θέση στον τελικό!

Απολαύστε τον:

Πηγή: Parallaxi
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *