Δανία: Στις 6 Μαρτίου ο τελικός του DMGP 2021 | Με live backing vocals στην Eurovision!

Άλλη μία χώρα που δεν είχε ανακοινώσει τις λεπτομέρειες για τον εθνικό τελικό της, το έπραξε πριν από λίγο. Η δημόσια τηλεόραση της Δανίας θα πραγματοποιήσει το DMGP 2021 στις 6 Μαρτίου, σε ένα τηλεοπτικό στούντιο στην Κοπεγχάγη, με 8 φιναλίστ. Σε αντίθεση με ό,τι συμβαίνει στους εθνικούς τελικούς των περισσοτέρων χωρών, τόσο οι διαγωνιζόμενοι στο DMGP 2021, όσο και ο εκπρόσωπος της Δανίας στην σκηνή της Eurovision στην συνέχεια, θα διαγωνισθεί με ζωντανά φωνητικά.

Ξεκίνησε η υποβολή των συμμετοχών για το DMGP 2021 και η προθεσμία θα διαρκέσει μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου. Επιτρέπονται οι ξένοι δημιουργοί αρκεί ο ερμηνευτής να είναι Δανός ή να έχει στενή σχέση με την χώρα (μόνιμος κάτοικος, ενεργή δισκογραφία κλπ). 8 τραγούδια θα διαγωνισθούν στον τελικό του DMGP 2021. Η βασική διαφορά του DMGP με τους υπόλοιπους εθνικούς τελικούς της Ευρώπης είναι ότι οι διαγωνιζόμενοι θα πρέπει να έχουν ζωντανά backing vocals. Μάλιστα ο νικητής του εθνικού τελικού, που θα εκπροσωπήσει στην συνέχεια την Δανία στην Eurovision 2021, δεν θα κάνει χρήση του κανονισμού που επιτρέπει για τον επόμενο διαγωνισμό τα προηχογραφημένα φωνητικά, αφού υποχρεωτικά και στην σκηνή του Ahoy θα είναι ζωντανά.

Σας υπενθυμίζουμε ότι οι φετινοί νικητές του DMGP, Ben & Tan, δήλωσαν ήδη από την άνοιξη ότι δεν θα διεκδικήσουν εκ νέου την εκπροσώπηση της Δανίας στην Eurovision 2021.

Νοιώθω ότι θα πέρναμε την θέση κάποιου άλλου. Εξάλλου, εμείς προσπαθήσαμε τώρα είναι η ώρα κάποιος άλλος να κάνει αυτό το ταξίδι. Υπάρχει και το ρίσκο αν ξανα συμμετάσχουμε να χάσουμε και αυτό θα μείνει στη μνήμη όλων. Οπότε καλό είναι να μείνουμε με την φετινή μας νίκη και να επικεντρωθούμε τώρα στην μουσική μας.

Tan

Ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπούσαν την Δανία στην Eurovision 2021:

https://www.youtube.com/watch?v=XQ5tMhQIp1E

Πηγή: DR
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *