Ιταλία: Ο COVID-19 απειλεί το Sanremo 2021 | Τον Ιανουάριο οι τελικές αποφάσεις της RAI!

Στην παρουσίαση του AmaSanremo, του διαγωνισμού δηλαδή μέσω του οποίου θα προκύψουν 6 φιναλίστ για την κατηγορία Giovani του Sanremo 2021, ο καλλιτεχνικός διευθυντής και παρουσιαστής του Φεστιβάλ, Amadeus, αποκάλυψε ότι οι τελικές αποφάσεις της RAI θα ανακοινωθούν τον Ιανουάριο, αφού κανείς δεν μπορεί να γνωρίζει από τώρα ποια θα είναι η εξέλιξη με την πανδημία του COVID-19.

O Amadeus ανέφερε ότι τόσο ο ίδιος, όσο και οι άνθρωποι της RAI εργάζονται προκειμένου από τις 2 έως τις 6 Μαρτίου, να έχουμε ένα ασφαλές Sanremo, με την παρουσία του κοινού στις εξέδρες του Teatro Ariston. Δυστυχώς όμως η εξέλιξη με την πανδημία είναι τέτοια που τίποτα δεν μπορεί να αποκλειστεί. Οι όποιες αποφάσεις πάντως θα παρθούν μέσα στον Ιανουάριο.

Πάντως ανεξάρτητα από το τι τελικά θα συμβεί και το τι θα αποφασίσει η RAI, όλες οι διαδικασίες που σχετίζονται με το Sanremo 2021 συνεχίζονται κανονικά. Ήδη ο Amadeus αποκάλυψε ότι το ενδιαφέρον για την Big κατηγορία είναι το διπλάσιο σε σχέση με πέρσι, από όλες τις δισκογραφικές εταιρείες και τους ανεξάρτητους μουσικούς. Χαρακτηριστικά δήλωσε ότι μεταξύ των υποψηφίων θα δούμε πολύ γνωστά ονόματα, αλλά και σύγχρονους καλλιτέχνες που κάνουν τώρα επιτυχία.

Ο διευθυντής της RAI1, Stefano Coletta επιβεβαίωσε τα λεγόμενα του Amadeus, προσθέτοντας ότι τίποτα δεν είναι δεδομένο αυτή την στιγμή και ειδικά για την παρουσία ή όχι του κοινού, θα αποφασίσουν την τελευταία- τελευταία στιγμή, λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική κατάσταση που θα επικρατεί.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Sanremo 2021, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας θα έχει την δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ιταλία και στον διαγωνισμό της Eurovision. Σε περίπτωση που αρνηθεί τότε η RAI θα επιλέξει κάποιον άλλο διαγωνιζόμενο της μεγάλης κατηγορίας, πιθανότατα ακολουθώντας την τελική κατάταξη του φεστιβάλ. Οι καλλιτέχνες της μεγάλης κατηγορίας του Sanremo 2021 θα ανακοινωθούν την βραδιά επιλογής των 8 φιναλίστ της Giovani κατηγορίας, στο Καζίνο της Πόλης του Σανρέμο, στις 17 Δεκεμβρίου.

Νικητής του Sanremo 2020 και εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2020 που τελικά ακυρώθηκε, ήταν ο Diodato με το Fai Rumore:

https://www.youtube.com/watch?v=Ogyi0GPR_Ik

Πηγή: radioitalia
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *