Κύπρος: Αλέξια | “Η Eurovision πρέπει να δίνει βήμα στους ντόπιους καλλιτέχνες. Το σκέφτομαι για φέτος”!

Μια συγκλονιστική συνέντευξη έδωσε η Αλέξια στον Άλφα Κύπρου και συγκεκριμένα στον δημοσιογράφο Κώστα Καρνάκη. Η μεγάλη φωνή της Κύπρου, ανοίγει το σπίτι της στην κάμερα του Άλφα και αναφέρεται με πόνο και πίκρα, στην νέα πρόκληση της Τουρκίας, να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου και πιο συγκεκριμένα την παραλία των Βαρωσίων. Η Αλέξια όμως αναφέρεται και στον διαγωνισμό της Eurovision, ρίχνοντας μία κυριολεκτικά βόμβα στις όποιες εξελίξεις, αφού όπως χαρακτηριστικά δηλώνει, ενώ τόσα χρόνια δεν την ενδιέφερε ο διαγωνισμός παρά τις προτάσεις τις οποίες δέχονταν, φέτος σκέφτεται σοβαρά το ενδεχόμενο μιας νέας συμμετοχής της σε αυτόν!

Η σπουδαία καλλιτέχνης από την Αμμόχωστο, με τις αξεπέραστες συνεργασίες και πωλήσεις, μιλά για πρώτη φορά για αυτό που μας πλήγωσε όλους. Την παράνομη ενέργεια της Τουρκίας, να ανοίξει την περίκλειστη πόλη της Αμμοχώστου, της πόλης φάντασμα όπως την αποκαλούν όλοι, η οποία εδώ και 46 χρόνια περιμένει τους νόμιμους κάτοικους της, να επιστρέψουν στα σπίτια τους.

Εκτός όμως από τα προσωπικά βιώματα της από την τουρκική εισβολή του 1974, η Αλέξια αναφέρεται και στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision. Αφού πρώτα εκφέρει την άποψη της, προκρίνοντας ντόπιους καλλιτέχνες ως εκπροσώπους των χωρών, αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι όλα τα προηγούμενα χρόνια απέρριπτε τις προτάσεις που δέχονταν προκειμένου να επιστρέψει στον διαγωνισμό, φέτος το σκέφτεται!

Πρέπει κάθε χώρα να δίνει βήμα μέσω της Eurovision σε ταλαντούχους ντόπιους μουσικούς…Πολλές φορές μου κάναν πρόταση για την Eurovision αλλά εγώ αρνήθηκα επισταμένως. Αλλά τώρα να σου πω την αλήθεια το σκέφτομαι για φέτος!

Αλέξια για το Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.

Το 1981 στην παρθενική συμμετοχή της Κύπρου στην Eurovision, η 17χρονη Αλέξια, μαζί με το συγκρότημα Island, φέρνουν την έκτη θέση για την Κύπρο, με το τραγούδι Μόνικα.

Το 1987 ως σόλο πια, η Αλέξια εκπροσωπεί την Κύπρο με το τραγούδι Άσπρο Μαύρο, καταλαμβάνοντας την έβδομη θέση! Το τραγούδι γίνεται τεράστια επιτυχία σε Ελλάδα και Κύπρο, ενώ ξεπερνά και τις 250.000 πωλήσεις στην Σκανδιναβία! Ακολουθεί ο πρώτος της προσωπικός δίσκος στην Ελλάδα, με συνθέτη τον Κώστα Χαριτοδιπλωμένο και ξεκινά η μεγάλη της δισκογραφική πορεία.

Μια επιστροφή της σπουδαίας Αλέξιας στον διαγωνισμό, με μία εμφάνιση όπως αυτή που έκανε η Patricia Kaas το 2009 για την Γαλλία, θα σήμαινε κυριολεκτικά έναν καλλιτεχνικό σεισμό, που θα ξεπερνούσε τα στενά όρια της Ελλάδας και της Κύπρου. Εμείς ευχόμαστε το ενδιαφέρον της να είναι πραγματικό και γιατί όχι να την δούμε ξανά στην σκηνή του διαγωνισμού!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον αγαπημένο μας διαγωνισμό!

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *