Λιθουανία: Ξεκίνησε η υποβολή συμμετοχών για τον εθνικό τελικό | Στις 16 Ιανουαρίου ο πρώτος προκριματικός!

Δεν ήταν λίγοι όσοι υποστήριζαν ότι η παρατεταμένη ησυχία της δημόσιας τηλεόρασης της Λιθουανίας (LRT) σήμαινε ότι θα ακυρώσουν τον εθνικό τελικό, που είχε εξαγγελθεί από τον Απρίλιο ακόμα και ότι ίσως οι The Roop έπαιρναν αυτομάτως το εισιτήριο για το 2021. Τελικά πριν από λίγο η LRT ανακοίνωσε την έναρξη υποβολής συμμετοχών για τον εθνικό τελικό μέσω του οποίου θα αναδειχθεί ο εκπρόσωπος της χώρας για την Eurovision 2021.

Με οδηγό το 2020 η Λιθουανία στην Eurovision 2021

Με το ίδιο πετυχημένο φετινό concept θα πραγματοποιηθεί ο εθνικός τελικός της Λιθουανίας για την Eurovision 2021. Αναλόγως με τον αριθμό των συμμετοχών που θα επιλεγούν θα υπάρξουν, όπως και φέτος έξι βραδιές μόνο. Η προθεσμία υποβολής των συμμετοχών είναι μέχρι και τις 14 Δεκεμβρίου, ενώ η επιλογή των διαγωνιζόμενων θα γίνει από μία επιτροπή εργασίας της LRT, το πολύ μέχρι τις 23 Δεκεμβρίου. Ισχύουν οι κανονισμοί της Eurovision, για τα τρία λεπτά διάρκειας των τραγουδιών, η μη δημόσια προβολή τους πριν την 1η Σεπτεμβρίου 2020, τα έξι άτομα επί σκηνής κλπ.

Το σύστημα ψηφοφορίας παραμένει το ίδιο, με μία κριτική επιτροπή να βαθμολογεί τα υποψήφια τραγούδια από ένα άλλο studio, ακριβώς όπως και στον κανονικό διαγωνισμό. Το κοινό θα καθορίζει το υπόλοιπο 50% της κατάταξης.

Όσα έσοδα συγκεντρωθούν από την ψηφοφορία του κοινού θα χρησιμοποιηθούν για την σκηνική εμφάνιση του νικητή στην Eurovision 2021, την προώθηση του τραγουδιού και το βίντεο κλιπ.

Απευθείας στον τελικό οι The Roop

Οι The Roop που ήταν οι εκπρόσωποι της Λιθουανίας στον φετινό ακυρωθέντα διαγωνισμό και ένα από τα μεγάλα φαβορί για την νίκη, θα έχουν την δυνατότητα εφόσον υποβάλουν τραγούδι (κάτι που σύμφωνα με τις δηλώσεις τους είναι πολύ πιθανό), να διαγωνισθούν απευθείας στον τελικό, αποφεύγοντας τις προηγούμενες φάσεις.

Ο Vytautas Bikus, δημιουργός που έχει συμμετάσχει πολλάκις στο παρελθόν με τα χρώματα της Λιθουανίας στην Eurovision, θα είναι επικεφαλής της ομάδας που θα επιβλέπει την όλη διαδικασία. Ο αναπληρωτής διευθυντής της LRT, Gytis Oganauskas, δήλωσε για το νέο πρότζεκτ:

Οι αλλαγές του προηγούμενου έτους στην επιλογή της εθνικής” Eurovision “απέδωσαν, επομένως δεν θα υπάρξουν βασικές καινοτομίες στους φετινούς κανόνες επιλογής, εκτός από τις περιστάσεις που σχετίζονται με την πανδημία.

Παρακάτω ας θυμηθούμε για μία ακόμα φορά την φετινή συμμετοχή των The Roop:

https://www.youtube.com/watch?v=1EAUxuuu1w8

Θα θέλατε να δείτε ξανά τους The Roop στον διαγωνισμό της Eurovision;

Πηγή: LRT
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *