Ο Felix Bergsson μιλά αποκλειστικά στον Jan Bors:” Σε δύο-τρεις εβδομάδες θα ανακοινώσουμε τις αποφάσεις μας για την Eurovision 2021″!

Μια πολύ ενδιαφέρουσα αποκλειστική συνέντευξη έδωσε ο αρχηγός αποστολής της Ισλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision, Felix Bergsson, στον πρώην αρχηγό αποστολή της Τσεχίας, Jan Frost Bors. Ο Felix Bergsson αποκαλύπτει ότι η δημόσια τηλεόραση της Ισλανδίας δεν έχει αποφασίσει ακόμα αν θα εμπιστευθεί εκ νέου την εκπροσώπηση της στον διαγωνισμό στον Dadi Freyr  ή θα πραγματοποιήσει το Söngvakeppnin, εθνικό τελική δηλαδή. Οι σχετικές ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν σε δύο-τρεις εβδομάδες.

Σε μία εκ βαθέων συνέντευξη μίλησε ο Felix Bergsson στον Jan Bors και στο νέο του project, Humans of Eurovision. Ο αρχηγός της ισλανδικής αποστολής στον διαγωνισμό, αναφέρθηκε στο πως η χώρα του κατάφερε τα δύο τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί στην Eurovision. Πως άλλαξαν τον εθνικό τελικό, μειώνοντας τα τραγούδια που συμμετέχουν στο Söngvakeppnin, κάτι που τους δίνει περισσότερο χρόνο, αλλά και χρήμα για κάθε act.

O Felix εξήγησε αναλυτικά ποια είναι η δική του δουλειά, πως ουσιαστικά αναλαμβάνει στις αρχές Μαρτίου τον νικητή του Söngvakeppnin και ασχολείται με όλα όσα αφορούν την συμμετοχή της Ισλανδίας στον διαγωνισμό της Eurovision. Το video clip, την τελική παραγωγή του τραγουδιού, την σκηνική εμφάνιση, αλλά και το απαραίτητο pr.

Ο Jan δεν θα μπορούσε να μην ρωτήσει τον Felix για την εμπειρία του 2019 και τους Hatari. Ο Felix απαντώντας πολύ ειλικρινά είπε ότι ήταν μια πολύ δύσκολη χρονιά για τον ίδιο. Οι Hatari ουσιαστικά συμμετείχαν αποκλειστικά και μόνο γιατί ήθελαν να στείλουν το μήνυμα τους, που ήταν καθαρά εναντίον του Ισραήλ και υπέρ της Παλαιστίνης. Παράλληλα με τις υποχρεώσεις τους για τον διαγωνισμό, οι Hatari γύριζαν και ένα ντοκιμαντέρ, εξηγώντας τους λόγους της συμμετοχής τους. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη δυσκολία εκείνης της χρονιάς, η ισορροπία δηλαδή μεταξύ των υποχρεώσεων τους ως εκπρόσωποι της Ισλανδίας στον διαγωνισμό και οι υποχρεώσεις τους για αυτό το ντοκιμαντέρ, που για αυτούς ήταν πιο σημαντικό, αφού ήταν ο λόγος που συμμετείχαν την συγκεκριμένη χρονιά στην Eurovision.

Τέλος, ο Felix Bergsson εξήγησε ότι εξαιτίας της πανδημίας και της περικοπής του προϋπολογισμού της ισλανδικής δημόσιας ραδιοτηλεόρασης, δεν έχει παρθεί ακόμη καμία απόφαση για τον τρόπο επιλογής της συμμετοχής τους στον επόμενο διαγωνισμό. Αν δηλαδή πραγματοποιήσουν κανονικά το Söngvakeppnin ή αν δώσουν μία ακόμη ευκαιρία στον Dadi, μετά την φετινή μεγάλη αποδοχή του Think about Things. Σύντομα όμως και πιο συγκεκριμένα μέσα στις επόμενες 2-3 εβδομάδες θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις, οπότε θα ξεκαθαριστεί το τοπίο και στην Ισλανδία.

Δείτε παρακάτω ολόκληρη την συνέντευξη:

Για περισσότερο υλικό από τον Jan Frost Bors κάντε subscribe στο κανάλι του ΕΔΩ.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *