Πορτογαλία: Επιβεβαίωσε για την Eurovision 2021 | Μέχρι τις 25/11 η προθεσμία για το FdC 2021!

Μία από τις χώρες που θα συμμετείχαν στην Eurovision 2020 και δεν είχαν μέχρι στιγμής επιβεβαιώσει την συμμετοχή τους για τον επόμενο διαγωνισμό, ήταν η Πορτογαλία. Πριν από λίγο η δημόσια τηλεόραση της χώρας (RTP) ανακοίνωσε ότι θα λάβει κανονικά μέρος στην Eurovision 2021, ενώ ξεκίνησε και τις διαδικασίες για το FdC 2021, μέσω του οποίου θα επιλεγεί ο εκπρόσωπος της Πορτογαλίας.

Μέχρι τις 25 Νοεμβρίου έχουν προθεσμία όσοι δημιουργοί επιθυμούν να υποβάλουν τις προτάσεις τους για το FdC 2021. Ισχύουν οι κανονισμοί της Eurovision, ενώ απαραίτητη προϋπόθεση είναι οι δημιουργοί να είναι πολίτες της Πορτογαλίας, είτε μόνιμοι κάτοικοι της χώρας, είτε μουσικοί που έχουν κυκλοφορήσει τουλάχιστον μία δισκογραφική δουλειά εντός Πορτογαλίας.

Η ανοιχτή πρόσκληση αφορά δύο θέσεις στην φάση των ημιτελικών του FdC 2021, ενώ οι υπόλοιπες 18 θα συμπληρωθούν από δημιουργούς που θα προσκαλέσει απευθείας η δημόσια τηλεόραση της Πορτογαλίας.

O Festival da Canção 2021 dá os primeiros passos com a seleção dos autores que irão criar as canções da edição do…

Posted by RTP – Festival da Canção on Friday, October 16, 2020

Η παραπάνω ανακοίνωση πρακτικά σημαίνει ότι η Πορτογαλία προστίθεται στην ομάδα χωρών που θα επιλέξουν νέο εκπρόσωπο για την Eurovision 2021. Η αλήθεια είναι ότι η Elisa, που ήταν η φετινή νικήτρια του FdC και εκπρόσωπος της Πορτογαλίας στην Eurovision 2020, μας είχε προϊδεάσει για την απόφαση αυτή της RTP.

Άγνωστο παραμένει αν η Elisa θα συμμετάσχει εκ νέου ή αν θα λάβει σχετική πρόσκληση. Παρακάτω ας θυμηθούμε για μία ακόμα φορά το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπούσε την Πορτογαλία στην Eurovision 2020:

https://www.youtube.com/watch?v=eIZ48w4epng

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *