Σουηδία: Νέο φόρματ για το Melodifestivalen από το 2022;

Σε αποκλειστική συνέντευξη που παραχώρησε η εκτελεστικός παραγωγός του Melodifestivalen, Anette Helenius, στην καθημερινή εφημερίδα, Dagens Nyheter, αναφέρεται στην απόφαση της σουηδικής δημόσιας τηλεόρασης να πραγματοποιηθεί το Melodifestivalen 2021 χωρίς κοινό και με όλα του τα show στην Στοκχόλμη, αλλά και στην πρόθεση που έχουν να αλλάξουν το φόρματ του διαγωνισμού, από το 2022!

Στην Στοκχόλμη και χωρίς κοινό το Melodifestivalen 2021

Η Anette Helenius αναφέρει, ότι η απόφαση για την μη πραγματοποίηση του καθιερωμένου Melodifestivalen tour, σε διάφορες πόλεις της χώρας, πάρθηκε λίγες εβδομάδες πριν, λαμβάνοντας υπόψιν την επιδημιολογική κατάσταση της Σουηδίας και σε συνεργασία με τις αρμόδιες αρχές. Θα παρθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα, ενώ οι καλλιτέχνες και όσοι ακόμη συμμετέχουν στο Melodifestivalen 2021, θα υποβάλλονται σε rapid test κατά την είσοδο τους, στον χώρο που θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός.

Αν και αρχικά τέθηκε στο τραπέζι να επιλεγεί κάποια άλλη πόλη, πλην της Στοκχόλμης, αποφασίστηκε ότι θα ήταν ασφαλέστερη αλλά και πιο λειτουργική η επιλογή της πρωτεύουσας, αφού οι περισσότεροι διαμένουν εκεί και έτσι θα απέφευγαν τις επιπλέον μετακινήσεις.

Η απουσία του κοινού σαφώς και είναι σημαντική, αλλά θα δώσει την δυνατότητα στην SVT να πραγματοποιήσει κάποιες επιλογές, που με την παρουσία του κοινού θα ήταν αδύνατες. Οι παρουσιαστές αποκαλύπτει η Anette ότι δεν έχουν ακόμη επιλεγεί, αλλά πιθανόν να είναι διαφορετικοί κάθε εβδομάδα, θέλοντας να δώσουν ξεχωριστή ταυτότητα σε κάθε μία από τις έξι βραδιές του show.

Η Anette Helenius, εκτελεστικός παραγωγός του Melodifestivalen

Νέο φόρματ από το 2022

Το Melodifestivalen πραγματοποιείται σταθερά από το 1959, όταν η Σουηδία έπρεπε να επιλέξει την δεύτερη συμμετοχή της στον διαγωνισμό της Eurovision. Το 1958 στην παρθενική παρουσία της Σουηδίας στην Eurovision, χρησιμοποιήθηκε η επιλογή της απευθείας ανάθεσης.  Από το 1967 καθιερώθηκε το όνομα Melodifestivalen.

Από το 2000 το Melodifestivalen αποτελεί το δημοφιλέστερο τηλεοπτικό πρόγραμμα της χρονιάς, με περισσότερους από 4 εκατομμύρια τηλεθεατές ετησίως. Σημειώνει μεγαλύτερη τηλεθέαση, ακόμα και από τον ίδιο τον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision.

Μέχρι και το 1998, ο νικητής επιλέγονταν αποκλειστικά από τις κριτικές επιτροπές. Το 1999 χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά η τηλεψηφοφορία. Το 2002 το Melodifestivalen που μέχρι τότε ήταν μία βραδιά, εισάγει το σύστημα των τεσσάρων ημιτελικών και της δεύτερης ευκαιρίας, ένα φόρματ που χρησιμοποιείται μέχρι και σήμερα.

Η Annete Helenius έδωσε μία σημαντική είδηση στην συνέντευξη της. Συγκεκριμένα είπε ότι παράλληλα με τις αλλαγές που θα πραγματοποιηθούν φέτος στο Melodifestivalen εξαιτίας του COVID-19, η ομάδα παραγωγής εργάζεται πάνω και σε κάποιες άλλες αλλαγές, που θα έχουν μόνιμο χαρακτήρα και θα εφαρμοσθούν από το 2022.

Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι για πρώτη φορά από το 2002 θα έχουμε σημαντικές αλλαγές στο φόρματ του Melodifestivalen. Περαιτέρω εξηγήσεις και λεπτομέρειες δεν δόθηκαν, οπότε αναμένουμε με ενδιαφέρον.

Σας υπενθυμίζουμε το αναλυτικό πρόγραμμα του Melodifestivalen 2021:

  • Ο 1ος ημιτελικός 6 Φεβρουαρίου
  • Ο 2ος ημιτελικός 13 Φεβρουαρίου
  • Ο 3ος ημιτελικός 20 Φεβρουαρίου
  • Ο 4ος ημιτελικός 27 Φεβρουαρίου
  • Ο γύρος της δεύτερης ευκαιρίας 6 Μαρτίου
  • Ο τελικός 13 Μαρτίου

Ως είθισται στα τέλη Νοεμβρίου θα έχουμε την ανακοίνωση των 28 διαγωνιζόμενων!

Μείνετε συντονισμένοι στο Eurovision Fun για όλες τις εξελίξεις σχετικά με το Melodifestivalen 2021.

Πηγή: Dagens Nyheter
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *