Φινλανδία: Πάνω από 300 τραγούδια για το UMK 2021 | Στις 19 Ιανουαρίου η ανακοίνωση των φιναλίστ!

Η δημόσια τηλεόραση της Φινλανδίας, YLE, ανακοίνωσε πως έχει επιλέξει τους 7 υποψηφίους που θα διαγωνιστούν στον εθνικό τελικό της χώρας, UMK, για το εισιτήριο που οδηγεί στην Eurovision 2021.

Μεγάλο ενδιαφέρον για το UMK 2021

Πάνω από 300 καλλιτέχνες έστειλαν τα τραγούδια τους προκειμένου να διεκδικήσουν την εκπροσώπηση της Φινλανδίας στο Ρότερνταμ. Η διορία υποβολής συμμετοχών έληξε στις 7 Σεπτεμβρίου και πριν λίγες μέρες μια επαγγελματική κριτική επιτροπή του UMK, με επικεφαλής τον διευθυντή μουσικής του YleX, Tapio Hakanen κατέληξε στην τελική επτάδα του UMK 2021.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την YLE, το επίπεδο των τραγουδιών και των καλλιτεχνών ήταν απίστευτα ισχυρό και το UMK 2021 αναμένεται να είναι το πιο δύσκολο όλων των εποχών. Ανάμεσα στις υποβληθείσες συμμετοχές βρίσκονται οι πιο ταλαντούχοι και επιτυχημένοι τραγουδοποιοί και παραγωγοί της Φινλανδίας, αλλά και αρκετοί εκπρόσωποι της Eurovision από τα προηγούμενα χρόνια.

Οι επτά φιναλίστ του UMK 2021 αναμένεται να ανακοινωθούν στις 19 Ιανουαρίου ενώ ο τελικός του UMK θα λάβει χώρα στο Τάμπερε στις 20 Φεβρουαρίου.

Ο εκπρόσωπος στην Eurovision 2020 έστειλε πάλι τραγούδι

Όπως έχει γίνει νωρίτερα γνωστό, ο νικητής του Φινλανδικού Uuden Musiikin Kilpailu για το 2020,  Aksel Kankaanranta έχει στείλει τραγούδι στον διαγωνισμό και το 2021 χωρίς όμως να έχει εξασφαλισμένη την πρόσκριση στον τελικό.

Το 2020 θα διαγωνιζόταν στην Eurovision, με το τραγούδι Looking Back:

Πηγή: YLE

 

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *