Eurovision 2021: 41 χώρες θα συμμετάσχουν στον διαγωνισμό!

Πριν από λίγα λεπτά η EBU ανακοίνωσε την λίστα των χωρών που θα συμμετάσχουν στην Eurovision 2021, στις 18, 20 και 22 Μάϊου στο Ρότερνταμ της Ολλανδίας. Ουσιαστικά πρόκειται για τις 41 χώρες που δήλωσαν συμμετοχή και στον φετινό διαγωνισμό, που ακυρώθηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοιού.

Η EBU, αλλά και η ολλανδική δημόσια τηλεόραση  NPO, NOS και AVROTROS, που διοργανώνουν τον διαγωνισμό, έχουν ήδη ανακοινώσει τα 4 σενάρια πάνω στα οποία εργάζονται, με βάση τις απαγορεύσεις και τα δεδομένα της πανδημίας, σύμφωνα με τα οποία θα διεξαχθεί η Eurovision 2021. Το σενάριο με το οποίο τελικά θα πραγματοποιηθεί ο διαγωνισμός θα ανακοινωθεί σε μεταγενέστερο χρόνο.

Ο Martin Österdahl, εκτελεστικός επόπτης του διαγωνισμού, δήλωσε για τις 41 συμμετέχουσες χώρες:

Είμαστε ευγνώμονες για τη δέσμευση των 41 συμμετεχόντων ραδιοτηλεοπτικών φορέων να μας βοηθήσουν να επαναφέρουμε τον Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision το 2021.

Έχουμε την ίδια ακριβώς σειρά χωρών που θα είχαν αγωνιστεί το 2020 και είμαστε ενθουσιασμένοι που θα επιστρέψουν όλοι τον επόμενο χρόνο. Μαζί με τους κεντρικούς τηλεοπτικούς σταθμούς μας συνεχίζουμε να αναπτύσσουμε τα 4 διαφορετικά σενάρια και να διατηρούμε έναν διάλογο με όλους τους συμμετέχοντες. Η ομάδα των NPO, NOS και AVROTROS εργάζεται σκληρά για να διασφαλίσει ότι ο διαγωνισμός τραγουδιού της Eurovision θα προσφέρει τον ενθουσιασμό και την καινοτομία που αναμένουν περισσότεροι από 180 εκατομμύρια θεατές, παρά τις δύσκολες συνθήκες. 

Οι 35 χώρες θα διαγωνισθούν στους δύο ημιτελικούς για τα 20 εισιτήρια που οδηγούν στον τελικό, ενώ Ηνωμένο Βασίλειο, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Ιταλία και η διοργανώτρια Ολλανδία θα βρεθούν απευθείας στον τελικό της 22ας Μάϊου. Η κλήρωση των χωρών για τους δύο ημιτελικούς αναμένεται να πραγματοποιηθεί στο τέλος του Ιανουαρίου.

Ο παραγωγός της Eurovision 2021, Sietse Bakker γεμάτος χαρά δήλωσε:

Είναι φανταστικό το γεγονός ότι οι ίδιες 41 χώρες που θα συμμετείχαν φέτος θέλουν ακόμη να έρθουν στην Ολλανδία τον Μάιο του 2021.

Αυτό αποδεικνύει την εμπιστοσύνη τους στη χώρα μας που εξακολουθεί να είναι σε θέση να διοργανώσει έναν επιτυχημένο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision στο Ρότερνταμ το επόμενο έτος, μετά την ακύρωση της έκδοσης 2020. Έχουμε θέσει ψηλά τη γραμμή για να δημιουργήσουμε 3 καταπληκτικές ζωντανές εκπομπές για ένα κοινό 180 εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμη και σε αυτές τις δύσκολες στιγμές. Για να το επιτύχουμε αυτό, εργαζόμαστε σε ένα εκτεταμένο πρωτόκολλο που εγγυάται την υγεία των εργαζομένων, των συμμετεχόντων, του Τύπου και των επισκεπτών όσο το δυνατόν περισσότερο. 

Η λίστα των 41 χωρών

Οι 41 χώρες που θα διαγωνισθούν για την νίκη στην Eurovision 2021, στις 18, 20 και 22 Μάϊου είναι:

Αλβανία (RTSH)
Αρμενία (AMPTV)
Αυστραλία (SBS) *
Αυστρία (ORF)
Αζερμπαϊτζάν (Ictimai TV)
Λευκορωσία (BTRC)
Βέλγιο (VRT)
Βουλγαρία (BNT)
Κροατία (HRT)
Κύπρος (CyBC)
Τσεχία (CT)
Δανία (DR )
Εσθονία (ERR)
Φινλανδία (YLE)
Γαλλία (FT)
Γερμανία (ARD / NDR)
Γεωργία (GPB)
Ελλάδα (ERT)
Ισλανδία (RUV)
Ιρλανδία (RTE)
Ισραήλ (KAN)
Ιταλία (RAI)
Λετονία (LTV)
Λιθουανία (LRT) )
Μάλτα (PBS)
Μολδαβία (TRM)
Ολλανδία (AVROTROS)
Βόρεια Μακεδονία (MKRTV)
Νορβηγία (NRK)
Πολωνία (TVP)
Πορτογαλία (RTP)
Ρουμανία (TVR)
Ρωσία (Channel One)
Σαν Μαρίνο (RTV)
Σερβία (RTS)
Σλοβενία ​​(RTVSLO)
Ισπανία (TVE)
Σουηδία (SVT)
Ελβετία (SRG SSR)
Ουκρανία (UA: PBC)
Ηνωμένο Βασίλειο (BBC)

*συνεργαζόμενο μέλος της EBU

Αξίζει να σημειωθεί ότι αυτή είναι η πρώτη φορά μετά το 1990 που έχουμε τις ίδιες συμμετέχουσες χώρες με την προηγούμενη χρονιά.

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *