Iveta Mukuchyan: “Με πρότειναν να εκπροσωπήσω την Γερμανία στην Eurovision 2021, αλλά απορρίφθηκα επειδή σήκωσα την σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ”!

Ένα από τα γεγονότα που στιγμάτισαν τον διαγωνισμό της Eurovision 2016, ήταν η σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που σήκωσε η εκπρόσωπος της Αρμενίας, Iveta Mukuchyan, ενώ ήταν στο green room κατά την διάρκεια του ημιτελικού. Με μία δημοσίευση της στα social media, η Iveta μας υπενθυμίζει σήμερα το γεγονός αυτό, ενώ αποκαλύπτει ότι η πράξη της αυτή, ήταν η αιτία να απορριφθεί από την γερμανική δημόσια τηλεόραση για την εκπροσώπηση της χώρας στην Eurovision 2021, παρά το γεγονός ότι δέχθηκε σχετική πρόταση, από το πάνελ των 200 ανθρώπων που θα αποφασίσουν τον εκπρόσωπο της Γερμανίας και στον επόμενο διαγωνισμό.

Δεν ήταν λίγοι αυτοί που το 2016 θεώρησαν ότι η κίνηση της Iveta στον ημιτελικό, της στοίχισαν αρκετούς βαθμούς στον τελικό, γιατί ενώ το LoveWave θεωρούνταν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί εκείνης της χρονιάς, τελικά περιορίστηκε στην έβδομη θέση. Μάλιστα η δημόσια τηλεόραση της Αρμενίας, είχε τιμωρηθεί από την EBU, με χρηματικό πρόστιμο, για την ενέργεια της εκπροσώπου της στην Eurovision 2016.

Η Iveta που κατοικεί στην Γερμανία, αναφέρθηκε στον πόλεμο μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν, για την διαφιλονικούμενη μεταξύ των δύο χωρών, περιοχή του Ναγκόρνο Καραμπάχ, λέγοντας ότι ο πόλεμος ουσιαστικά δεν αφορά τους δύο λαούς, αφού όπως χαρακτηριστικά σημειώνει έχουν περισσότερα κοινά από όσα πιστεύουν, αλλά είναι ένας πόλεμος που πραγματοποιούν οι πρωθυπουργοί της Τουρκίας και του Αζερμπαιτζάν, Ερντογάν και Αλίγιεβ, απέναντι στην Αρμενία και τους Αρμένιους.

Ξέρω πόσο δυσάρεστο είναι να διαβάζεις για έναν πόλεμο που συμβαίνει πολύ μακριά από το σημείο που βρισκόμαστε τώρα. Ήξερα πόσο δυσάρεστο ήταν για εκατομμύρια θεατές της Eurovision το 2016 να συμμετάσχουν λίγα λεπτά στη συζήτηση σχετικά με το γιατί έβαλα τη σημαία του Kharabagh σε έναν διαγωνισμό που δεν θέλει να έχει σχέση με την πολιτική. Αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι φέτος έλαβα ένα ενθουσιασμένο τηλεφώνημα από τη Γερμανία που 200 ειδικοί ψήφισαν, χωρίς να το γνωρίζω, για να με συζητήσουν για την εκπροσώπηση της Γερμανίας στην Eurovision 2021. Όλοι ήταν ενθουσιασμένοι, όπως εγώ επίσης. Τότε έλαβα μια κλήση που το τμήμα Τύπου που με ενημέρωσαν ότι δυστυχώς αποφάσισαν την τελευταία στιγμή ότι δεν μπορούσαν να με πάρουν, εξηγώντας ότι έχω ήδη συμμετάσχει και ότι δεν θα είχε νόημα για τη Γερμανία. Ήξερα από το πρώτο δευτερόλεπτο ότι αυτή η εξήγηση ήταν ανοησία, αλλά ο πραγματικός λόγος θα μπορούσε να είναι μόνο, ότι σήκωσα τη σημαία του Kharabagh και η Γερμανία δεν εκτιμά την πολιτική συμμετοχή στην Eurovision και θα είχαν καταιγίδα αντιδράσεων αν με επέλεγαν να τους εκπροσωπήσω, αφού υπάρχουν πολλοί μουσουλμάνοι που ζουν στη Γερμανία. Κάτι που σέβομαι απόλυτα. Εκτιμώ τη δημοκρατία της Γερμανίας. Γνωρίζω ότι η εξήγηση μου έχει νόημα (αν και θα απαντούσα κάθε ερώτηση κατά τη διάρκεια συνεντεύξεων για να τους αποστομώσω!) Κι εγώ που μένω στη Γερμανία είμαι πατριώτης στην καρδιά μου αλλά έχω εκπαιδευτεί σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. Θέλω να κάνω όλους να καταλάβουν ότι δεν πρόκειται για πόλεμο μεταξύ Αζερμπαϊτζάν / Τουρκίας και Αρμενίας, αλλά για πόλεμο εναντίον του Αλίγιεφ και του Ερντογάν. Είναι ο τρόπος που κάνουν την πολιτική γιατί οι πληθυσμοί είναι πιο παρόμοιοι από ό, τι νομίζετε. Όταν ο στρατός του Kharabagh επιτίθεται, προειδοποιούν τον πληθυσμό του Αζερμπαϊτζάν να απομακρυνθεί, ενώ το Αζερμπαϊτζάν στοχεύει ειρηνικούς πολίτες. Ούτε καν λένε στους δικούς τους ανθρώπους να κρύβονται σε αποθήκες.
Αφού μου είπαν ευγενικά ότι, παρόλο που θα ήθελαν να συμμετάσχω, αποφάσισαν να μην το κάνουν, θύμωσα με τον εαυτό μου … λυπάμαι που η πατριωτική μου πράξη θα επηρέαζε για άλλη μια φορά την καριέρα μου …

Iveta Kumuchyan

Όπως βλέπετε η Iveta θεωρεί ότι ο λόγος που τελικά η γερμανική δημόσια τηλεόραση δεν δέχθηκε την υποψηφιότητα της, δεν ήταν ότι είχε συμμετάσχει ξανά στον διαγωνισμό όπως της είπαν, αλλά η ενέργεια της να σηκώσει κατά την διάρκεια του ημιτελικού την σημαία του Ναγκόρνο Καραμπάχ!

Παρακάτω μπορείτε να θυμηθείτε την συμμετοχή της Iveta Mukuchyan, LoveWave:

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *