Πρόκληση: Στην πόλη Σούσα στο Ναγκόρνο-Καραμπάχ θα πραγματοποιηθεί η Turkvision 2021

Πριν καλά καλά στεγνώσει το μελάνι στην συμφωνία εκεχειρίας που υπέγραψε το Αζερμπαϊτζάν, η Αρμενία και η Ρωσία, οι Τούρκοι δεν χάνουν ευκαιρία και προκαλούν για μία ακόμα φορά. Όπως ανακοινώθηκε στην επίσημη ιστοσελίδα της Turkivision, ενός μουσικού διαγωνισμού στα πρότυπα της Eurovision όπου συμμετέχουν καλλιτέχνες τουρκικής καταγωγής από διάφορες χώρες, ο επόμενος διαγωνισμός θα διεξαχθεί στην πόλη Σούσα, την πολιτιστική πρωτεύουσα του Ναγκόρνο Καραμπάχ, όπου πρόσφατα οι Αζέροι ανακατέλαβαν από το Αρτσάχ και τους Αρμενίους.

Η Turkvision διοργανώνεται από το TMB TV, το μεγαλύτερο μουσικό κανάλι της Τουρκίας και είναι μία πλατφόρμα για τουρκογενείς καλλιτέχνες ανά τον κόσμο. Η Turkvision 2020 πραγματοποιείται διαδικτυακά λόγω της πανδημίας από την Κωνσταντινούπολη και σε αυτή συμμετέχουν διαγωνιζόμενοι από δέκα χώρες.

Η Σούσα κατελήφθη από τις δυνάμεις του Αρτσάχ στις 8 Μάϊου 1992 και ανακατελήφθη από το Αζερμπαϊτζάν  στις 8 Νοεμβρίου του 2020. Η κατάληψη της στρατηγικής αυτής πόλης του Ναγκόρνο Καραμπάχ από το Αζερμπαϊτζάν, μιας πόλης στα 10 χλμ από την πρωτεύουσα Στεπανακέρτ, ήταν κομβικής σημασίας και ήταν ο λόγος που ανάγκασε τους Αρμένιους να συνθηκολογήσουν.

Πηγή: menafn
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *