Αλβανία: Το FiK 59 θα διεξαχθεί σε ανοιχτό χώρο!

Περισσότερες λεπτομέρειες παρουσίασε σήμερα στους απεσταλμένους του τύπου η αλβανική δημόσια τηλεόραση (RTSH) για το FiK 59. Αυτό που είναι το πιο ενδιαφέρον είναι ότι εξαιτίας της πανδημίας, αποφασίσθηκε το Festivali i Këngës 59 να μην λάβει χώρα παραδοσιακά στο Congress Palace, αλλά στην Πλατεία Ιταλίας των Τιράνων, σε ανοιχτό χώρο.

Παρουσιαστές του FiK 59 θα είναι οι Jonida Vokshi και Blendi Salaj. Όπως και τα προηγούμενα χρόνια το φεστιβάλ θα έχει διάρκεια τρεις ημέρες, απλά με λίγο διαφορετική δομή αυτή την φορά. Την πρώτη βραδιά θα ακούσουμε όλα τα υποψήφια τραγούδια. Την δεύτερη βραδιά θα παρουσιαστούν εκ νέου όλα τα υποψήφια τραγούδια, στην unplugged όμως έκδοση τους. Την τρίτη βραδιά όσα τραγούδια λάβουν το πράσινο φως από την κριτική επιτροπή, η οποία φέτος θα απαρτίζεται μόνο από Αλβανούς, θα διαγωνισθούν για την νίκη.

Στην περίπτωση που δεν είναι δυνατή η παρουσία των μουσικών της ορχήστρας, οι ερμηνευτές θα τραγουδήσουν με προηχογραφημένη την μουσική από την ορχήστρα. Μέχρι τις 10 Νοεμβρίου όλοι οι διαγωνιζόμενοι, τα ονόματα των οποίων έχουν ανακοινωθεί, θα πρέπει να στείλουν τις τελικές εκδοχές των τραγουδιών τους. Ακολούθως η RTSH θα δημοσιεύσει στο YouTube τα υποψήφια τραγούδια του FiK 59. Πολύ νωρίτερα δηλαδή από άλλες χρονιές.

Το FiK 59 αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Δεκεμβρίου, ως είθισται. Μέχρι τότε ας θυμηθούμε για μία ακόμη φορά την Arilena Ara και το τραγούδι το οποίο της χάρισε την περσινή νίκη στο FiK και με το οποίο θα εκπροσωπούσε την Αλβανία στην Eurovision 2021:

https://www.youtube.com/watch?v=p-E-kIFPrsY

Πηγή: RTSH
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *