Ισραήλ: Το ΚΑΝ αλλάζει τον τρόπο επιλογής τραγουδιού για το 2021!

Ο ραδιοτηλεοπτικός φορέας ΚΑΝ διαφοροποιεί τη διαδικασία επιλογής εκπροσώπου για το διαγωνισμό της Eurovision 2021, αφήνοντας στο παρελθόν τα live shows και χρησιμοποιώντας πλέον αποκλειστικά και μόνο διαδικτυακή επιλογή.

Το EuroMix αναφέρει πως ο Ισραηλινός σταθμός αποφάσισε την αλλαγή της διαδικασίας. Έχοντας προγραμματίσει ήδη τη διεξαγωγή διαδικτυακής και τηλεοπτικής επιλογής, ο σταθμός αποφάσισε την ακύρωση των περισσότερων τηλεοπτικών show. Τα νέα αυτά προκάλεσαν την ενόχληση των συμμετεχόντων που κατέθεσαν τα κομμάτια τους αναλογιζόμενοι τους αρχικούς όρους συμμετοχής.

Το ΚΑΝ ενημέρωσε το EuroMix πως εκτίμησε όλα τα τραγούδια που υπεβλήθησαν για την επιλογή, καταλήγοντας σε 10 τραγούδια, τα οποία προκρίθηκαν στην επόμενη φάση της επιλογής. Ουσιαστικά, 6 τραγούδια “κόπηκαν”, βασιζόμενοι πάντα στα 16 που είχαν αρχικά ανακοινώσει πως θα διαγωνιστούν.

Τα 10 εναπομείναντα τραγούδια θα τοποθετηθούν σε μία ηλεκτρονική πλατφόρμα, στην οποία το κοινό θα έχει τη δυνατότητα να ψηφίσει την αγαπημένη τους συμμετοχή. Δύο τραγούδια από τα δέκα θα προκριθούν στην τελική φάση και με ένα ακόμη τραγούδι να προκρίνεται ως το αγαπημένο των κριτών, σώζοντας το ουσιαστικά από τον αποκλεισμό. Στον τελικό, θα υπάρξει παρόμοια ψηφοφορία αποφασίζοντας ποιο από τα τρία τραγούδια θα ερμηνεύσει η Eden στο Ρότερνταμ.

Υπενθυμίζεται, πως ήδη από τον Μάρτιο είχε ανακοινωθεί από το ΚΑΝ πως η Eden Alene θα εκπροσωπήσει το Ισραήλ και το 2021.

Παράλληλα, θα υπάρξει ένα καινούριο show με τίτλο “Our Song for Eurovision / Ελλ: Το Τραγούδι μας για τη Eurovision”, το οποίο θα μεταδοθεί από τα τέλη Ιανουαρίου ή τις αρχές Φεβρουαρίου. Επίσης, μετά την επιλογή της τελικής τριάδας, θα αποκαλυφθούν οι συντελεστές κάθε τραγουδιού, ενώ το τραγούδι της Eden θα ανακοινωθεί μέσω αυτού του show.

 

 

Πηγή: Euroviox.com

0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *