Ιταλία: Ο δήμος του Σανρέμο ζητά την αναβολή του Sanremo 2021 για τον Απρίλιο!

Όπως μεταδίδουν τα ιταλικά μίντια, ο δήμος του Σανρέμο που είναι και συνδιοργανωτής του ομώνυμου φεστιβάλ, ζητά την αναβολή του για τον Απρίλιο προκειμένου να είναι ευκολότερη η πραγματοποίηση του, με όρους όσο πιο κοντά γίνεται στην κανονικότητα.

Η RAI έχει ανακοινώσει ότι το Sanremo 2021 πρόκειται να λάβει χώρα στην μικρή πόλη της Λιγουρίας, από τις 2 έως και τις 6 Μαρτίου, ένα μήνα δηλαδή αργότερο από το σύνηθες.

Η αύξηση όμως των κρουσμάτων και των θανάτων από τον κορωνοιό το τελευταίο χρονικό διάστημα και στην Ιταλία, ώθησε το δημοτικό συμβούλιο της πόλης να ζητήσει από την RAI την μετατόπιση των ημερομηνιών του Sanremo 2021 ένα μήνα αργότερα. Το σκεπτικό του αιτήματος είναι καθ’ όλα λογικό, αφού η πόλη του Σανρέμο, ωφελείται τα μάλα από την διεξαγωγή του ετήσιου μουσικού φεστιβάλ, με την χωρητικότητα των ξενοδοχείων να αγγίζουν το 100% και τα εμπορικά καταστήματα να σφύζουν από ζωή. Η ενδεχόμενη πραγματοποίηση του Sanremo 2021 χωρίς κοινό, εξαιτίας της πανδημίας, θα σημαίνει οικονομική καταστροφή για τους επαγγελματίες της πόλης.

Αν φυσικά συμβεί το παραπάνω, τότε τίθεται θέμα με την ιταλική εκπροσώπηση στον διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, αφού η συνάντηση των αρχηγών αποστολών έχει οριστεί για τις 15 Μαρτίου, ημερομηνία καταλυτική για την κατάθεση των υποψήφιων τραγουδιών. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όλα τα διαγωνιζόμενα τραγούδια στην Eurovision 2021, θα πρέπει να έχουν επιλεγεί μέχρι τις 15 Μαρτίου, κάτι που στην περίπτωση της Ιταλίας δεν θα μπορεί να γίνει μέσω του Sanremo, αν μετατοπιστούν τον Απρίλιο οι ημερομηνίες διεξαγωγής του.

Θυμίζουμε ότι σύμφωνα με τους κανονισμούς του Sanremo 2021, που ανακοινώθηκαν πρόσφατα, ο νικητής της μεγάλης κατηγορίας θα έχει την δυνατότητα εφόσον το επιθυμεί να εκπροσωπήσει την Ιταλία και στον διαγωνισμό της Eurovision. Σε περίπτωση που αρνηθεί τότε η RAI θα επιλέξει κάποιον άλλο διαγωνιζόμενο της μεγάλης κατηγορίας, πιθανότατα ακολουθώντας την τελική κατάταξη του φεστιβάλ. Οι καλλιτέχνες της μεγάλης κατηγορίας του Sanremo 2021 θα ανακοινωθούν την βραδιά επιλογής των 8 φιναλίστ της Giovani κατηγορίας, στο Καζίνο της Πόλης του Σανρέμο, στις 17 Δεκεμβρίου.

Νικητής του Sanremo 2020 και εκπρόσωπος της Ιταλίας στην Eurovision 2020 που τελικά ακυρώθηκε, ήταν ο Diodato με το Fai Rumore:

https://www.youtube.com/watch?v=Ogyi0GPR_Ik

Πηγή: tvzoom.it
0 ΣΧΟΛΙΑ

Υποβολή Σχολίων

Θέλετε να συμμετέχετε στη συζήτηση;
Μη διστάσετε!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *